«Έπαθα έμφραγμα στα 37 μου- Και μετά από αυτό πήγα να ζήσω σε σπηλιά»

«Έπαθα έμφραγμα στα 37 μου- Και μετά από αυτό πήγα να ζήσω σε σπηλιά» Facebook Twitter
0

Πολλοί που έχουν πάθει έμφραγμα μπορούν να πουν ότι αυτή η εμπειρία τους άλλαξε τη ζωή. Στην περίπτωση του Ντόνι Νταστ αυτό έγινε σίγουρα με διαφορετικό τρόπο. Γιατί μετά το έμφραγμα, πήγε να ζήσει σε σπηλιές

Όταν υπέστη το έμφραγμα, τον Φεβρουάριο του 2017, ο Ντόνι Νταστ ήταν 37 ετών. Δύο ημέρες νωρίτερα είχε επιστρέψει από την Αλάσκα, όπου ήταν επικεφαλής εξόρμησης. Γυρίζοντας στο Κολοράντο, όταν άρχισε να νιώθει πόνους στο στήθος αρχικά τους απέδωσε στην αλλαγή υψομέτρου. 

Ήταν 37 χρονών και δραστήριος. Έως το 2011 ήταν πεζοναύτης και μετά έγινε οδηγός σε εξορμήσεις στη φύση. Έκανε προπόνηση για υπερμαραθώνιο 245 χιλιομέτρων στην περουβιανή ζούγκλα. «Ακόμη και όταν πήγα στο νοσοκομείο, δυσκολευόμουν να πιστέψω ότι πάθαινα έμφραγμα», παραδέχεται. Ωστόσο, τον μετέφεραν γρήγορα στο χειρουργείο και του τοποθετήθηκε στεντ. 

Όταν βγήκε από το νοσοκομείο έπειτα από τρεις ημέρες, μετά βίας μπορούσε να περπατήσει. Τον τοποθέτησαν σε μια ομάδα με 85χρονους για την ανάρρωσή του. «Όμως, πίστευα ότι χρειαζόμουν κάτι άλλο για να θεραπευτώ. Οπότε πήγα να ζήσω σε σπηλιά, κοντά στην οποία μπορούσα να κυνηγήσω ζώα και να πίνω από ρυάκια», περιγράφει. 

«Πέρασα περίπου έξι μήνες με εναλλαγές ανάμεσα στη συμβατική ζωή και στο να ζω στη φύση στο Κολοράντο. Με τη σύζυγό μου χωρίζαμε, αλλά δεν ήθελα να μένω για καιρό μακριά από τους δύο γιους μου, οπότε συχνά επέστρεφα. Το μεγαλύτερο διάστημα που έμεινα στη φύση συνεχόμενα ήταν κάτι λιγότερο από δύο μήνες», λέει ο Ντόνι Νταστ. 

«Είχα διάφορες σπηλιές, με διαφορετικές “ανέσεις”. Κάποιες ήταν δίπλα σε πηγές, ή κοντά σε σημεία που ήταν καλύτερα για ψάρεμα και κυνήγι. Στη βασική σπηλιά είχα ένα κρεβάτι- δηλαδή ένα μεγάλο σωρό από χορτάρι και φύλα- που ήταν άνετο. Δεν είχα πολλά μαζί μου από τη σύγχρονη ζωή. Είχα πάντα ένα σημειωματάριο και φωτογραφίες των γιων μου και κάτι για να γράφω», συνεχίζει.

Τρεφόταν κυρίως με μούρα, βολβούς, φυτά, ψάρια, σκίουρους και λαγούς. «Μου έλειπαν οι γιοι μου, αλλά αυτή ήταν μια στιγμή για να αναρρώσω πραγματικά και πάντα είχα κάτι να κάνω: έφτιαχνα πέτρινα εργαλεία, έστηνα παγίδες, και πάντα μάζευα ξύλα για τη φωτιά», εξηγεί. 

«Ένα βράδυ, μέσα στη βασική σπηλιά, η φωτιά είχε σβήσει και κοιμόμουν, όταν άρχισα να νιώθω κάτι ζεστό και υγρό στο πόδι μου. Ξύπνησα και είδα μια νεαρή αρκούδα στα πόδια μου, να μου γλύφει τα δάχτυλα. Ούρλιαξα και η αρκούδα έφυγε. Άναψα μια μεγάλη φωτιά και πέρασα την υπόλοιπη νύχτα περιμένοντας να επιστρέψει», διηγείται. 

«Η ημέρα που έπαθα έμφραγμα μου άλλαξε τη ζωή, επειδή ήταν μια αφύπνιση», δηλώνει. Τώρα, ο Ντόνι Νταστ ζει «ανάμεσα στους δύο κόσμους». Νοικιάζει σπίτι, οδηγεί φορτηγό, έχει τηλεόραση, αλλά επιστρέφει και στη φύση. Έχει γράψει βιβλία και έχει δημιουργήσει ένα κανάλι στο YouTube. 

«Πολλοί από εμάς αποδέχονται τη ζωή όπως είναι, αλλά υπάρχουν κάποιοι εκκεντρικοί που θέλουν κάτι διαφορετικό. Δεν κρίνω κανέναν για τις επιλογές που κάνει, αλλά πιστεύω ότι κάποιοι επηρεάζονται και πιστεύουν σε πράγματα που δεν έχουν σημασία», λέει. «Οι αρχαίοι επικεντρώνονταν στην οικογένεια, την κοινότητα και τον φυσικό κόσμο και πιστεύω ότι μπορούμε να μάθουμε πολλά από αυτό», καταλήγει. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Yantar: Το ρωσικό πλοίο-φάντασμα που χαρτογραφεί καλώδια διαδικτύου στην Ευρώπη – Φόβοι για δολιοφθορά

Διεθνή / Yantar: Το ρωσικό πλοίο-φάντασμα που χαρτογραφεί καλώδια διαδικτύου στην Ευρώπη – Φόβοι για δολιοφθορά

Το ρωσικό κατασκοπευτικό πλοίο Yantar χαρτογραφεί κρίσιμα υποθαλάσσια καλώδια στην Ευρώπη - Ο φόβος δολιοφθοράς και η μυστική μονάδα GUGI που «παίζει» με την παγκόσμια ασφάλεια
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Κοντά σε συμφωνία λήξης του πολέμου; - Τι είπε η Βρετανίδα ΥΠΕΞ

Διεθνή / Γάζα: Κοντά σε συμφωνία λήξης του πολέμου; - Τι είπε η Βρετανίδα ΥΠΕΞ

Η διεθνής κοινότητα βρίσκεται κοντά σε συμφωνία ειρήνης για τη Γάζα - Τραμπ, Μπλερ και ΟΗΕ πιέζουν για κατάπαυση του πυρός, αλλά το Ισραήλ επιμένει σε στρατιωτική λύση. Μπορεί να τελειώσει επιτέλους ο πόλεμος;
LIFO NEWSROOM
Λαβρόφ για Γερμανία: Αναβιώνει ο ναζισμός - Ίσως σκοπεύουν όπως ο Χίτλερ να υποτάξουν την Ευρώπη

Διεθνή / Λαβρόφ για Γερμανία: Αναβιώνει ο ναζισμός - Ίσως σκοπεύουν όπως ο Χίτλερ να υποτάξουν την Ευρώπη

Σε μια ευρεία ομιλία που εκφώνησε το Σάββατο στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο Λαβρόφ δήλωσε ότι οι απειλές κατά της Ρωσίας από τις δυτικές χώρες γίνονται «όλο και πιο συχνές»
LIFO NEWSROOM
Σαρκοζί: «Δεν θα παραδεχτώ ποτέ την ενοχή μου, για κάτι που δεν έκανα»

Διεθνή / Σαρκοζί: «Δεν θα παραδεχτώ ποτέ την ενοχή μου, για κάτι που δεν έκανα»

Η απονομή χάριτος ισχύει μόνο για μια τελεσίδικη και εκτελεστή απόφαση και, ως εκ τούτου, δεν αποτελεί ενδεχόμενο προς το παρόν, καθώς ο Σαρκοζί έχει ασκήσει έφεση κατά της δικαστικής απόφασης
LIFO NEWSROOM
Λαβρόφ: «Καμία πρόθεση επίθεσης σε ΕΕ ή ΝΑΤΟ» - Κριτική σε Ισραήλ για «βάναυσες δολοφονίες» στη Γάζα

Διεθνή / Λαβρόφ: «Καμία πρόθεση επίθεσης σε ΕΕ ή ΝΑΤΟ» - Κριτική σε Ισραήλ για «βάναυσες δολοφονίες» στη Γάζα

Ο Λαβρόφ τόνισε ότι «οι απειλές χρήσης βίας κατά της Ρωσίας γίνονται όλο και πιο συχνές», προσθέτοντας ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν έχει «διαψεύσει επανειλημμένα τέτοιες προκλήσεις»
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Τουλάχιστον 44 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα – Συνεχίζεται η επίθεση στην Πόλη της Γάζας

Διεθνή / Γάζα: Τουλάχιστον 44 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα – Συνεχίζεται η επίθεση στην Πόλη της Γάζας

Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει να πιέζει με την επίθεσή του στη μεγαλύτερη πόλη της Λωρίδας, όπου εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι παραμένουν παγιδευμένοι και αντιμετωπίζουν λιμό
LIFO NEWSROOM
Συρία: Ένταλμα σύλληψης για τον Άσαντ – Στο «τραπέζι» η εμπλοκή της Ιντερπόλ

Διεθνή / Συρία: Ένταλμα σύλληψης για τον Άσαντ – Στο «τραπέζι» η εμπλοκή της Ιντερπόλ

Υπενθυμίζεται ότι ο Άσαντ και η οικογένειά του κατέφυγαν στη Ρωσία τον Δεκέμβριο, έπειτα από την ανατροπή της κυβέρνησής του από αντάρτες και τζιχαντιστές, ύστερα από 13 χρόνια εμφυλίου πολέμου
LIFO NEWSROOM