Εννεαμελής οικογένεια σκοτώθηκε από αεροπορική επιδρομή στην Υεμένη

Εννεαμελής οικογένεια σκοτώθηκε από αεροπορική επιδρομή στην Υεμένη Facebook Twitter
0

Μία εννεαμελής οικογένεια σκοτώθηκε από αεροπορική επιδρομή σε χωριό κοντά στην πρωτεύουσα της Υεμένης Σαναά, σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής που επικαλείται το Reuters. Η επίθεση φαίνεται πως πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της στρατιωτικής επιχείρησης υπό τη Σαουδική Αραβία εναντίον των ανταρτών Χούτι.

Πέντε ακόμα άτομα τραυματίστηκαν από την επιδρομή ενώ μερικοί παραμένουν παγιδευμένοι κάτω από τα ερείπια, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Saba. Κάτοικοι κοντά στο χωριό Οκάς, το οποίο βρίσκεται κοντά σε μια βάση της πολεμικής αεροπορίας, είπαν πως η αεροπορική επιδρομή πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το βράδυ.

Το Saba ανέφερε ακόμα πως η οικογένεια που σκοτώθηκε αποτελούνταν από δύο άνδρες, μια γυναίκα και έξι παιδιά. Ανάρτησε μάλιστα στην ιστοσελίδα του μια φωτογραφία που εικονίζει τρία παιδιά να κείτονται το ένα δίπλα στο άλλο και κομμάτια χαρτιού στα οποία είναι γραμμένη η ημερομηνία 3 Μαρτίου 2015. Το Reuters ωστόσο αναφέρει πως δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει αμέσως την αυθεντικότητα της φωτογραφίας.

Εννεαμελής οικογένεια σκοτώθηκε από αεροπορική επιδρομή στην Υεμένη Facebook Twitter

Η επιχείρηση που διεξάγεται από τη Σαουδική Αραβία και άλλα σουνιτικά μουσουλμανικά κράτη έχει ως στόχο να εμποδίσει τους Χούτι, συμμάχους του Ιράν, και τον πρώην πρόεδρο της χώρας Άλι Αμπντάλα Σάλεχ, να θέσουν υπό τον έλεγχό τους την Υεμένη, καθώς και να αποκαταστήσει στην εξουσία τον υποστηριζόμενο από τη Σαουδική Αραβία πρόεδρο Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι.

Χθες, ο ΟΗΕ ανέφερε ότι μέσα σε δύο εβδομάδες εχθροπραξιών έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 519 άτομα, ενώ άλλοι 1.700 έχουν τραυματιστεί. Σήμερα, ο διευθυντής της διεύθυνσης Υγείας στο Άντεν ανακοίνωσε πως από τις 26 Μαρτίου έως και χθες, έχουν καταμετρήσει 185 νεκρούς και 1.282 τραυματίες που έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία μόνο στο Άντεν. «Το 75% των θυμάτων είναι άμαχοι», πρόσθεσε, ενώ τόνισε ότι ο απολογισμός αυτός δεν περιλαμβάνει τα θύματα στις τάξεις των ανταρτών, τα οποία έχουν μεταφερθεί στις δικές τους εγκαταστάσεις.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ