Ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ: Ποιοι ομογενείς επανεκλέγονται

Ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ: Επανεκλέγονται Μαλλιωτάκη, Μπιλιράκης, Πάππας και Σαρμπάνης Facebook Twitter
Η βουλευτής Νικόλ Μαλλιωτάκη - Φωτ.: Getty Images.
0

Οι ομογενείς Νικόλ Μαλλιωτάκη (Nicole Malliotakis), Γκας Μπιλιράκης (Gus Bilirakis), Τζον Σαρμπάνης (John Sarbanes) και Κρις Πάππας κατάφεραν να ανανεώσουν τη θητεία τους στο Κογκρέσο στο πλαίσιο των ενδιάμεσων εκλογών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ωστόσο, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο «Εθνικός Κήρυκας», ανοικτά παραμένουν όλα τα ενδεχόμενα για την ομογενή, Ντίνα Τάιτους (Dina Titus), η οποία στο 63% της ενσωμάτωσης αν και προηγείται του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου της, η καταμέτρηση συνεχίζεται.

Από την άλλη, ο Ρεπουμπλικανός Άλεκ Σκαρλάτος (Alek Skarlatos), στην 4η Περιφέρεια του Όρεγκον, ήταν πίσω στην πορεία της καταμέτρησης, αν και κανένα μέσο ενημέρωσης δεν είχε ακόμη ανακηρύξει νικητή στη δική του αναμέτρηση.

Πάντως, σημαντική είναι και η νίκη του γιου του Ρόμπερτ Μενέντεζ (Robert Menendez Jr) στο Νιου Τζέρσει, με δεδομένη τη φιλική στάση του πατέρα του απέναντι στην Ελλάδα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα που έχουν «κλειδώσει» για την ελληνική ομογένεια:

Στην 12η Περιφέρεια της Φλόριντα, ο Γκας Μπιλιράκης (Gus Bilirakis) επικράτησε με σημαντική διαφορά έναντι της Δημοκρατικής Κίμπερλι Γουόκερ (Kimberly Walker) και ανανέωσε πανηγυρικά μια ακόμη θητεία.  Στο 97% των εκλογικών τμημάτων, ο κ. Μπιλιράκης συγκέντρωνε πάνω από το 70%.

Στην 11η Περιφέρεια της Νέας Υόρκης, η Ρεπουμπλικανή Βουλευτής, Νικόλ Μαλλιωτάκη (Nicole Malliotakis) ανακηρύχθηκε νικήτρια πολύ πριν προχωρήσει εκτενώς η καταμέτρηση. Ήδη, στο 70% της καταμέτρησης, ο αντίπαλός της και πρώην Βουλευτής Μαξ Ρόουζ (Max Rose), υπολειπόταν κατά 27 ποσοστιαίες μονάδες. 

Στην 3η Περιφέρεια του Μέριλαντ, διατηρώντας στη μεγαλύτερη διάρκεια της καταμέτρησης μια διαφορά ανώτερη των 10 ποσοστιαίων μονάδων, ο Τζον Σαρμπάνης (John Sarbanes) επανεξελέγη για μια ακόμη χρονιά στα έδρανα του Κογκρέσου, επικρατώντας της Γιουρίπζι Μόργκαν (Yuripzy Morgan).

Στην 1η Περιφέρεια του Νιού Χάμσαϊρ, ο Κρις Πάππας, μετά από μια θυελλώδη προεκλογική περίοδο, αναδείχθηκε νικητής απέναντι στη Ρεπουμπλικανή αντίπαλό του, Καρολάιν Λεβίτ (Karoline Levit). 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΟΥΒΑ ΗΠΑ ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ ΚΑΥΣΙΜΑ

Διεθνή / Η Κούβα ανακοίνωσε ότι εξαντλήθηκαν τα καύσιμα για ηλεκτροπαραγωγή - Έως και 22 ώρες χωρίς ρεύμα

Η κατάσταση προκάλεσε νέες διαδηλώσεις στην κουβανική πρωτεύουσα, με εκατοντάδες ανθρώπους να βγαίνουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τα συνεχή μπλακ άουτ και τις ελλείψεις καυσίμων
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΚΙΝΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ιρανικά μέσα αναφέρουν ότι η Τεχεράνη επέτρεψε τη διέλευση κινεζικών πλοίων από τα Στενά του Ορμούζ

Ένα κινεζικό υπερδεξαμενόπλοιο που μετέφερε 2 εκατομμύρια βαρέλια ιρακινού αργού πετρελαίου διέσχισε τα Στενά χθες Τετάρτη, σύμφωνα με δεδομένα παρακολούθησης πλοίων
THE LIFO TEAM
Ο Pedro Pascal πέταξε economy για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των private jets

Διεθνή / Ο Πέδρο Πασκάλ πέταξε οικονομική θέση για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των ιδιωτικών τζετ

Πρώην πιλότοι και ακτιβιστές καλούν τους σταρ να σταματήσουν να φτάνουν στις Κάννες με ιδιωτικά αεροπλάνα, μετά από στοιχεία που δείχνουν ότι πέρυσι 750 τέτοιες πτήσεις προς το φεστιβάλ κατανάλωσαν περίπου 2 εκατομμύρια λίτρα κηροζίνης. Ως αντίπαλο παράδειγμα δείχνουν τον Πέδρο Πασκάλ, που είχε ταξιδέψει στην οικονομική θέση.
THE LIFO TEAM
Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Διεθνή / Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Το Ανώτερο Δικαστήριο της Οσάκα έκρινε ότι το οικογενειακό μητρώο της Ιαπωνίας, που αναγνωρίζει μόνο «άνδρες» και «γυναίκες», παραβιάζει την αρχή της ισότητας. Η απόφαση δεν αλλάζει ακόμη άμεσα το σύστημα, αλλά ανοίγει έναν κρίσιμο δρόμο για τη νομική αναγνώριση non-binary ατόμων στη χώρα.
THE LIFO TEAM
ΣΑΜ ΑΛΤΜΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ OPENAI

Διεθνή / Μασκ vs. OpenAI: «Ένιωσα ότι μας είχε εγκαταλείψει, ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις του», κατέθεσε ο Άλτμαν

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI κατέθεσε ότι αισθάνθηκε πως ο Έλον Μασκ «εγκατέλειψε» την εταιρεία του και την έφερε «σε πολύ δύσκολη θέση», καθώς οι δύο πλευρές διεκδικούσαν τον έλεγχο
THE LIFO TEAM