Ένας νεκρός και δύο τραυματίες από την ένοπλη επίθεση στην Αρμενία

Ένας νεκρός και δύο τραυματίες από την ένοπλη επίθεση στην Αρμενία Facebook Twitter
0

H ένοπλη ομάδα η οποία συνδέεται με έναν φυλακισμένο αντιπολιτευόμενο ηγέτη κατέλαβε σήμερα ένα κτίριο της αστυνομίας στο Γερεβάν, σκοτώνοντας έναν αστυνομικό και συλλαμβάνοντας πολλούς ομήρους, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες εθνικής ασφαλείας.


 Ένας από τους επιτιθέμενους δήλωσε πως στους ομήρους περιλαμβάνεται ο αναπληρωτής αρχηγός της αστυνομίας.
"Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και άλλοι δύο τραυματίστηκαν, και δύο όμηροι αφέθηκαν ελεύθεροι", πρόσθεσε η SNS.


Ένας βουλευτής που κατάφερε να συναντήσει τους ενόπλους, ο Νικόλ Πασινιάν, δήλωσε στους δημοσιογράφους πως η ομάδα συνέλαβε αρχικά οκτώ ομήρους όμως στη συνέχεια απελευθέρωσε έναν που είχε προβλήματα υγείας.


"Το αρμενικό κράτος εξακολουθεί να λειτουργεί κανονικά και η αστυνομία εξακολουθεί να διαφυλάσσει τη δημόσια τάξη και να διασφαλίζει την ασφάλεια", ανέφερε η SNS, διαψεύδοντας τις φήμες για πραξικόπημα που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


Σύμφωνα με αρμενικά ΜΜΕ, οι ένοπλοι ζητούν την απελευθέρωση του Τζιραΐρ Σεφιλιάν, ενός αντιπολιτευόμενου ηγέτη που συνελήφθη τον Ιούνιο και κατηγορήθηκε για κατοχή όπλων.


"Απαιτούμε την απελευθέρωση του Τζιραΐρ Σεφιλιάν, δηλώνουμε υποταγή μόνο σε εκείνον. Και ο (πρόεδρος Σερζ) Σαρκισιάν πρέπει να παραιτηθεί", έγραψε στο Facebook ένας από τους επιτιθέμενους, ο Βαρουτζάν Αβετισιάν.


Ο Αβετισιάν δήλωσε επίσης πως ένας από τους επιτιθέμενους "τραυματίστηκε σοβαρά".


Ο Σεφιλιάν, ηγέτης μιας μικρής ομάδας της αντιπολίτευσης, και έξι υποστηρικτές του συνελήφθησαν τον Ιούνιο από τις αρχές οι οποίες τους κατηγόρησαν ότι σχεδίαζαν την κατάληψη δημοσίων κτιρίων και των τηλεπικοινωνιών στο Γερεβάν.
Σφοδρός πολέμιος της κυβέρνησης, ο Σεφιλιάν είχε συλληφθεί το 2006 και είχε φυλακιστεί για 18 μήνες αφού είχε καλέσει για "ανατροπή της κυβέρνησης με τη βία". Πέρυσι συνελήφθη και πάλι, μαζί με πολλούς υποστηρικτές του, ως ύποπτος προετοιμασίας πραξικοπήματος, λίγο αργότερα όμως αφέθηκε ελεύθερος.


Πρώην στρατιωτικός, ο πρόεδρος Σαρκισιάν εξελέγη το 2008 και η εκλογή του, την οποία αμφισβήτησε η αντιπολίτευση, προκάλεσε ταραχές που είχαν αποτέλεσμα δέκα άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απίστευτη απόδραση: Βορειοκορεάτης κολύμπησε 10 ώρες για να φτάσει στη Νότια Κορέα

Διεθνή / Απίστευτη απόδραση: Βορειοκορεάτης κολύμπησε 10 ώρες για να φτάσει στη Νότια Κορέα

Βορειοκορεάτης άνδρας διέφυγε από το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν, κολυμπώντας 10 ώρες κατά μήκος της ακτής και αποφεύγοντας ένοπλους φρουρούς με εντολή να σκοτώσουν κάθε φυγά
ΦΩΤ.: GETTY
Πώς η συναυλία των Oasis το 2009 προκάλεσε τη πιο ισχυρή σεισμική δόνηση στο Εδιμβούργο

Διεθνή / Πώς η συναυλία των Oasis το 2009 προκάλεσε την πιο ισχυρή σεισμική δόνηση στο Εδιμβούργο

Η συναυλία των Oasis τον Ιούνιο του 2009 ξεπέρασε σε ένταση ακόμα και εκείνη των Red Hot Chili Peppers τον Ιούνιο του 2004, των Kings of Leon τον Ιούνιο του 2011, αλλά και της Taylor Swift τον Ιούνιο του 2024
LIFO NEWSROOM
Ιστορική σύνοδος ειρήνης στον Λευκό Οίκο: Τραμπ, Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν υπογράφουν συμφωνία μετά από δεκαετίες συγκρούσεων

Διεθνή / Ιστορική σύνοδος ειρήνης στον Λευκό Οίκο: Τραμπ, Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν υπογράφουν συμφωνία μετά από δεκαετίες συγκρούσεων

Ο Ντόναλντ Τραμπ φιλοξενεί στον Λευκό Οίκο τον πρωθυπουργό της Αρμενίας και τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν για την «Ιστορική Σύνοδο Ειρήνης», με στόχο τον τερματισμό δεκαετιών πολέμου και την υπογραφή συμφωνίας που ανοίγει νέους διαδρόμους στην περιοχή του Νότιου Καυκάσου
LIFO NEWSROOM
Συρία: Ο σεκταρισμός και η βία επιστρέφουν υπό την ηγεσία του σουνίτη τζιχαντιστή Αχμέτ αλ Σαράα

Διεθνή / Η πτώση Άσαντ δεν έφερε ενότητα – Ο Σαράα δοκιμάζεται από νέο κύμα βίας

Μετά την πτώση Άσαντ, η Συρία βρίσκεται αντιμέτωπη με νέο κύμα σεκταριστικής βίας - Η ηγεσία του Αχμάντ αλ-Σαράα αμφισβητείται, καθώς οι ελπίδες για ενότητα δίνουν τη θέση τους στον θρησκευτικό διχασμ
LIFO NEWSROOM