Ένα ναρκωτικό τόσο θανάσιμο που απαγορεύτηκε ακόμη και στο Σκοτεινό Διαδίκτυο

Ένα ναρκωτικό τόσο θανάσιμο που απαγορεύτηκε ακόμη και στο Σκοτεινό Διαδίκτυο Facebook Twitter
0

Οι κύριοι διακινητές ναρκωτικών στο λεγόμενο σκοτεινό διαδίκτυο έχουν αρχίσει να απαγορεύουν οικειοθελώς τη συνθετική οπιοειδή φαιντανύλη επειδή είναι πολύ επικίνδυνη.

Σύμφωνα με τον Guardianκαι τα στοιχεία που παρουσιάζει από τις αρχές,  η ουσία ταξινομείται πλέον στην αποτελεσματικότητα μαζί με τα  όπλα μαζικής καταστροφής και τα εκρηκτικά, εμπορεύματα που θεωρούνται υπερβολικά υψηλού κινδύνου για διακίνηση.

Η φαιντανύλη μπορεί να είναι έως και 100 φορές ισχυρότερη από την ηρωίνη και μπορεί εύκολα να προκαλέσει θανάσιμη υπερβολική δόση, ιδιαίτερα όταν αναμειγνύεται με ηρωίνη.

Ο Vince O'Brien, ένας από τους επικεφαλής της NCA για τα ναρκωτικά, δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις στο dark web έχουν λάβει απαγορευτική εμπορική απόφαση, επειδή η πώληση θα μπορούσε να οδηγήσει σε θανάτους και αυτό να προκαλέσει μεγαλύτερη προσοχή από την αστυνομία.

Είναι η πρώτη γνωστή περίπτωση που υπάρχει μια τέτοια κοινή απόφαση στον παράνομο αυτό χώρο.

Η φαιντανύλη έφτασε στο Ηνωμένο Βασίλειο πριν από περίπου 18 μήνες και μέχρι στιγμής λέγεται ότι προκάλεσε περίπου 160 θανάτους.

Ένας τύπος φαιντανύλης, η καρφεντανύλη, είναι χιλιάδες φορές ισχυρότερη από την ηρωίνη.

Στις ΗΠΑ, η φαιντανύλη έχει ακόμη πιο κραταιά θέση στο χώρο των ναρκωτικών και έχει αντικαταστήσει την ηρωίνη σε πολλές μεγάλες αγορές διακίνησης προκαλώντας πιο θανατηφόρα αποτελέσματα.

Ο αριθμός των θανάτων από υπερβολική δόση που σχετίζονται με την φαιντανύλη έχει αυξηθεί σε πάνω από 29.000 ετησίως, από 3.000 πριν από πέντε χρόνια. Οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 45% το 2017.

Μερικοί από τους μεγαλύτερους προμηθευτές της ουσίας έκλεισαν το περασμένο έτος όπως τοι διάσημο Alphabay που συχνά περιγράφεται ως η μεγαλύτερη σκοτεινή αγορά που υπήρξε ποτέ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Rob και Michele Reiner: Ποιος είναι ο γιος τους Nick, που συνελήφθη για τη δολοφονία τους

Διεθνή / Rob και Michele Reiner: Ποιος είναι ο γιος τους Nick, που συνελήφθη για τη δολοφονία τους

Η οικογένεια Reiner είχε μιλήσει ανοιχτά για τους μακροχρόνιους αγώνες του Nick με την κατάχρηση ουσιών και τον εθισμό σε σκληρά ναρκωτικά -  μπαινόβγαινε σε κέντρα αποκατάστασης επί χρόνια
THE LIFO TEAM
Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Xιλιάδες πολίτες θρηνούν σε αγρυπνίες σε όλη την Αυστραλία

Διεθνή / Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Xιλιάδες πολίτες θρηνούν σε αγρυπνίες σε όλη την Αυστραλία

Πολίτες σε όλη την Αυστραλία πενθούν για τους 16 νεκρούς που έχασαν τη ζωή τους την Κυριακή - 25 άτομα εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της χώρας, ανάμεσά τους και ο δράστης
THE LIFO TEAM
Η Ευρώπη έτοιμη να ηγηθεί «πολυεθνικής δύναμης» στην Ουκρανία

Διεθνή / Η Ευρώπη έτοιμη να ηγηθεί «πολυεθνικής δύναμης» στην Ουκρανία

Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, της Γερμανία και άλλα ευρωπαϊκά κράτη αναφέρουν, ότι στρατεύματα από τη «συμμαχία των προθύμων», με τη στήριξη των ΗΠΑ, θα μπορούσαν να συνδράμουν στην ενίσχυση της ασφάλειας των ουκρανικών δυνάμεων
THE LIFO TEAM