Εμανουέλ Μακρόν σε Κάμαλα Χάρις: Στείλε τον άνθρωπό μου στη Σελήνη

Ο Εμανουέλ Μακρόν με την Κάμαλα Χάρις Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν την επιστροφή του ανθρώπου στη Σελήνη και ο Εμανουέλ Μακρόν- κατά τα φαινόμενα- θέλει να σιγουρευτεί ότι ο πρώτος Ευρωπαίος που θα πατήσει εκεί θα είναι Γάλλος. 

«Σας έχω έναν υποψήφιο, για την πτήση στη Σελήνη», είπε ο Γάλλος πρόεδρος στην Κάμαλα Χάρις, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στην έδρα της ΝASΑ, την Τετάρτη, σε ένα στιγμιότυπο που ανάρτησε ο Μακρόν στα social media. 

Ο άνθρωπος δίπλα του, τον οποίο πρότεινε στην Αμερικανίδα αντιπρόεδρο, ήταν ο Τομά Πεσκέ. O 44χρονος Γάλλος επελέγη για πρώτη φορά ως αστροναύτης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος το 2009 και από τότε έχει πάει δύο φορές στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. 

Η αμερικανική κυβέρνηση στοχεύει να επιστρέψει ο άνθρωπος στη Σελήνη περίπου το 2025, στην τρίτη φάση του προγράμματος Artemis. Η πρώτη αποστολή, μη επανδρωμένη, είναι ήδη σε εξέλιξη. Η Artemis 2 θα κάνει το ίδιο ταξίδι γύρω από τη Σελήνη, αλλά με αστροναύτες. Η τρίτη αποστολή, που θα γίνει το συντομότερο το 2025, θα έχει στόχο να φέρει ξανά τον άνθρωπο στην επιφάνεια της Σελήνης.  

«Θέλει να είναι στην Artemis 3», είπε ο Μακρόν για τον Πεσκέ, μιλώντας με την Χάρις. O ESA παρέχει τεχνολογία για τις αποστολές Artemis με αντάλλαγμα θέσεις σε επανδρωμένες αποστολές. Όμως, αυτή η συμφωνία δεν αναμένεται να περιλαμβάνει μια θέση στην Artemis 3. Ανεξάρτητα από αυτό, η διοίκηση του ESA- και όχι οι ηγέτες- είναι αυτή που αποφασίζει συνήθως ποιοι αστροναύτες προωθούνται για διεθνείς αποστολές, επισημαίνει το Politico. 
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ