Ελπίδα στην Αυστραλία - Οι βροχές θα σβήσουν σύντομα όλες τς φωτιές

Ελπίδα στην Αυστραλία - Οι βροχές θα σβήσουν σύντομα όλες τς φωτιές Facebook Twitter
0

Οι έντονες βροχοπτώσεις στη Νότια Νέα Ουαλία τις τελευταίες ημέρες, έχουν γεννήσει ελπίδες ότι όλες οι πυρκαγιές στην πολιτεία της Αυστραλίας θα μπορούσαν να σβήσουν ως το τέλος της εβδομάδας.

Από την Παρασκευή, τμήματα του αυστραλιανού κράτους έχουν βιώσει μετά την πύρινη καταστροφή, τις ισχυρότερες βροχοπτώσεις εδώ και χρόνια. Η βροχή προκάλεσε εκτεταμένες πλημμύρες και χρειάστηκε να διασωθούν εκατοντάδες άνθρωποι. Όμως ο κατακλυσμός έχει επίσης σβήσει 30 πυρκαγιές, αφήνοντας μόνο τέσσερις σε κατάσταση εκτός ελέγχου, δήλωσε η πυροσβεστική υπηρεσία. Συνολικά, 24 πυρκαγιές εξακολουθούν να καίνε σε όλη την πολιτεία.

«Δεδομένης της πρόβλεψης, θα πρέπει να είμαστε σε θέση σχετικά γρήγορα να σβήσουμε όλες τις πυρκαγιές», δήλωσε ο εκπρόσωπος του σώματος στο BBC. «Ελπίζουμε ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα είμαστε σε θέση να έχουμε μηδενικές πυρκαγιές σε ολόκληρη τη ΝΝΟ», είπε.

Οι αξιωματούχοι έχουν ανανεώσει τις προειδοποιήσεις για τις καιρικές συνθήκες για τμήματα της ακτής και το γειτονικό κράτος του Κουίνσλαντ, αλλά δήλωσαν ότι οι βαρύτερες βροχοπτώσεις είχαν περάσει. Από την Παρασκευή, η μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, το Σίδνεϊ, έλαβε 391,6 χιλιοστά βροχής, το ισοδύναμο τεσσάρων μηνών συνολικά, δήλωσε το Γραφείο Μετεωρολογίας.

Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης  δήλωσαν ότι είχαν λάβει περίπου 10.000 κλήσεις σε όλη την πολιτεία της ΝΝΟ τη Δευτέρα, καθώς οι καιρικές συνθήκες κατέστρεψαν δέντρα, πλημμύρισαν σπίτια και διαταράσσουν τις δημόσιες συγκοινωνίες.

Σε εθνικό επίπεδο, οι πυρκαγιές έχουν σκοτώσει τουλάχιστον 33 άτομα και κατέστρεψαν χιλιάδες σπίτια. Περισσότερα από 11 εκατομμύρια εκτάρια γης - μια περιοχή συγκρίσιμη με το μέγεθος της Αγγλίας - έχουν επηρεαστεί.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ καθώς ο ισραηλινός στρατός προελαύνει - «Είναι κακός οιωνός»

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι υπηρεσίες της διακόπηκαν «λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης και της στοχοποίησης των κύριων διαδρομών του δικτύου»
LIFO NEWSROOM
Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των «New York Times» για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM
«Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Άγνωστο το μέλλον για τα βαριά τραυματισμένα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / «Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Το άγνωστο μέλλον των βαριά τραυματισμένων παιδιών της Γάζας

Δεκάδες τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Αίγυπτο και «επικίνδυνα» μακριά από τη θεραπεία τους, μετά την αιφνίδια απαγόρευση του Τραμπ για την είσοδο Παλαιστινίων στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Ο «βασιλιάς των ναρκωτικών» που κανείς δεν μπορεί να αγγίξει – Πώς ο «Μέντσο» κυριαρχεί σε ΗΠΑ και Μεξικό

Διεθνή / Ο «βασιλιάς των ναρκωτικών» που κανείς δεν μπορεί να αγγίξει – Πώς ο «Μέντσο» κυριαρχεί σε ΗΠΑ και Μεξικό

Η άνοδος του «νέου Ελ Τσάπο», Μέντσο Οσεγέρα, του πιο ισχυρού άρχοντα ναρκωτικών παγκοσμίως. Πώς κυριαρχεί στην κοκαΐνη, ελέγχει καρτέλ και συνεργάζεται με πρώην εχθρούς
LIFO NEWSROOM
Pussy Riot: Μέλη του συγκροτήματος καταδικάστηκαν ερήμην τους από δικαστήριο της Μόσχας

Διεθνή / Pussy Riot: Μέλη του συγκροτήματος καταδικάστηκαν ερήμην από δικαστήριο της Μόσχας

«Το παράδοξο είναι πως βιαστές και δολοφόνοι στη Ρωσία καταδικάζονται σε 3 με 4 χρόνια, ενώ οι ακτιβιστές λαμβάνουν τερατώδεις ποινές για τις απόψεις τους», ανέφερε σε ανακοίνωσή του μέλος του συγκροτήματος
LIFO NEWSROOM