Έλληνας επιβάτης Ryanair: «Έλεγα θα γυρίσω σπίτι να δω τα παιδιά μου;»

Έλληνας επιβάτης Ryanair: «Έλεγα θα γυρίσω σπίτι να δω τα παιδιά μου;» Facebook Twitter
0

Τις στιγμές που βίωσε μετά την εκτροπή και τον εξαναγκασμό σε προσγείωση στο Μινσκ της Λευκορωσίας αεροσκάφους της Ryanair που είχε απογειωθεί από την Αθήνα για τη σύλληψη αντιφρονούντα δημοσιογράφου. πειρέγραψε επιβάτης της πτήσης.

Ο Νίκος Πέταλης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι «10 λεπτά πριν το Βίλνιους είδαμε ότι αλλάξαμε κατεύθυνση. Μάς είπαν ότι πρέπει αναγκαστικά να προσγειωθούμε στο Μινσκ στη Λευκορωσία για περισσότερες λεπτομέρειες θα σας ενημερώσουμε σε λίγο. Ανησυχήσαμε... Στο Μινσκ; Από πού κι ως πού; Δίπλα είμαστε. Δεν ξέραμε τίποτα. Μόλις προσγειωθήκαμε στο Μινσκ ανοίξαμε όλοι το ίντερνετ να μάθουμε τι και πώς».

«Είδαμε δίπλα μας μαχητικά αεροσκάφη και όταν προσγειωνόμασταν και όταν απογειωνόμασταν. Μετά καταλάβαμε… Μας ενημέρωσαν. Δεν μπορώ να πω ότι υπήρχε ανησυχία…Όταν φεύγεις από την ΕΕ για να πας στο άγνωστο φοβάσαι, λες "τι δουλειά έχουμε να πάμε εμείς εκτός ΕΕ"», προσθέτει. 

Όπως εξηγεί, ο δημοσιογράφος Ρομάν Προτάσεβιτς που συνελήφθη, όταν ενημερώθηκε από αεροσυνοδό του αεροπλάνου ότι θα γυρίσουν μάλλον στο Μινσκ, «χτύπαγε το κεφάλι του».

«Δεν ήξερα ότι ήταν δημοσιογράφος. Τον ψάξανε έξω από το λεωφορείο που μας είχαν κρατημένους εμάς και μετά τον βάλανε μέσα στο λεωφορείο σα να μην τρέχει τίποτε. Ένας σεκιουριτάς (τον έψαξε)… Μας είχαν 3 ώρες έξω, χωρίς τουαλέτα, χωρίς να μας πουν κάτι, έψαξαν τις βαλίτσες με σκυλιά και ο συγκεκριμένος κύριος (ο δημοσιογράφος) ήταν δίπλα μας ακριβώς εκεί που ήταν όλοι μαζεμένοι και μετά ήρθαν υψηλόβαθμοι, μάλλον αστυνομικοί ήταν και τον πήρανε», λέει ο Νίκος Πέταλης. 

Και συνέχισε: «Νόμιζα ότι γινόταν κάποιου είδους άσκηση. Ανησυχείς όταν πας σε μια χώρα που ο κόσμος φοβάται να κυκλοφορήσει στο δρόμο, λες ‘’πού πάω τι κάνω θα γυρίσω στο σπίτι μου να δω τα παιδιά μου;’’ είναι τρομακτικό. Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ελληνική πρεσβεία που μας βοήθησε. Είχαμε επικοινωνία με τους δικούς μας. Μας ταλαιπώρησαν αρκετά. Δεν ήξερα καν ότι είναι δημοσιογράφος αλλά είδα την αντίδρασή του ότι κάτι συμβαίνει.  Από τη 1 το μεσημέρι φύγαμε 8.20».
 

Όπως λέει, όταν προσγειώθηκαν τελικά στο Βίλνιους «χαμός ήταν, ήρθε ο πρωθυπουργός κατευθείαν μέσα στο αεροπλάνο μας ενημέρωσε είπε "κάντε υπομονή θα πάτε γρήγορα στα σπίτια σας. Όλα καλά, συγγνώμη για την ταλαιπωρία"».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

SAVANNAH GUTHRIE ΑΠΑΓΩΓΗ NANCY GUTHRIE

Διεθνή / Savannah Guthrie: «Ποτέ δεν είναι αργά να κάνετε το σωστό» - Το νέο μήνυμα προς τους απαγωγείς της μητέρας της

«Έχουν περάσει δύο εβδομάδες από τότε που πήραν τη μαμά μας. Και απλώς ήθελα να βγω και να πω ότι ελπίζουμε ακόμη», δήλωσε, μεταξύ άλλων, η Αμερικανίδα παρουσιάστρια
THE LIFO TEAM
Οι φυλακές της Ιαπωνίας μοιάζουν όλο και περισσότερο με οίκους ευγηρίας

Διεθνή / Οι φυλακές της Ιαπωνίας μοιάζουν όλο και περισσότερο με οίκους ευγηρίας

Σε μία από τις χώρες με το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής στον κόσμο, το 13% των κρατουμένων είναι ηλικιωμένοι, πολλοί από τους οποίους διαπράττουν μικροαδικήματα για να εξασφαλίσουν στέγη και τροφή πίσω από τα κάγκελα.
THE LIFO TEAM