Ένας Ελβετός αρτοποιός έφτιαξε το «Κέικ της Ειρήνης» για να σηματοδοτήσει την προεδρική σύνοδο κορυφής Μπάιντεν-Πούτιν.

 

Με τις λέξεις «Peace of Cake» δίπλα σε σημαίες και σύμβολα από τις δύο χώρες, μία κούκλα για τη Ρωσία και μια Coca-Cola και ζαχαρωτά για τις Ηνωμένες Πολιτείες, το κέικ κέρδισε τις εντυπώσεις.

 

Η γέμιση ήταν μισή από μέλι για να τιμήσει τη ρωσική παράδοση και μισή red velvet, αγαπημένη γεύση των Αμερικανών.

 

«Μπορείτε να το αντιληφθείτε είτε ως «Κέικ της Ειρήνης» ή πάλι ως «πανεύκολο (piece of cake)», δήλωσε η Όλγα Τζόνσον, ιδιοκτήτρια του Christie's Bakery στη Γενεύη, όπου έγινε η σύνοδος κορυφής. 


«Το πλάνο δεν είναι να πουλήσουμε το κέικ αλλά να γίνει κάτι σαν σουβενίρ. Αλλά δεχτήκαμε εκπληκτικά σχόλια και πολλοί άνθρωποι παραγγέλνουν και το ζητούν» πρόσθεσε σημειώνοντας πως είχε εξαντληθεί την Τρίτη και θα έφτιαχναν καινούρια.

 

Η Τζόνσον, η οποία έχει Ρώσους γονείς και είναι παντρεμένη με Αμερικανό, είπε ότι ελπίζει ότι το κέικ θα κάνει τους ανθρώπους να χαμογελούν και να νιώθουν χαλαροί.

 

«Όλοι ελπίζουμε σε μια ειρηνική σύνοδος κορυφής και ότι το αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλό και θετικό. Οπότε ελπίζουμε σε αυτό και νομίζω ότι η Γενεύη και ο κόσμος όλος το θέλει αυτό» είχε πει πριν την ολοκλήρωση της συνάντησης Μπάιντεν- Πούτιν.

 

 

Με πληροφορείς από το Reuters