Ελβετία: Χιονοστιβάδα καταπλάκωσε δύο άτομα - Σώθηκαν χάρη στο γάβγισμα των σκύλων τους

Ελβετία: Χιονοστιβάδα καταπλάκωσε δύο άτομα - Σώθηκαν χάρη στο γάβγισμα των σκύλων τους Facebook Twitter
EPA
0

Δύο άνθρωποι που είχαν καταπλακωθεί από χιονοστιβάδα στην Ελβετία διασώθηκαν χάρη στους σκύλους τους που γάβγιζαν ζητώντας βοήθεια.

Με αυτόν τον τρόπο τράβηξαν την προσοχή κάποιων περιπατητών κοντά στην περιοχή που κατάφεραν να τους απεγκλωβίσουν. Το γεγονός ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία πρώτων βοηθειών Rega. Η χιονοστιβάδα παρέσυρε το ζευγάρι από ένα μονοπάτι στην κοιλάδα Αβέρ της νοτιοδυτικής Ελβετίας, κοντά στο ιταλικό σύνορο και δυτικά του Σεν Μόριτζ, χθες λίγο μετά τις 15:00 τοπική ώρα, αναφέρει ανακοίνωση της Rega.

«Οι σκύλοι τους που δεν θάφτηκαν κάτω από το χιόνι, γαβγίζοντας πολύ δυνατά, προκάλεσαν την προσοχή μιας ομάδας περιπατητών στο χιόνι που βρίσκονταν σε μικρή απόσταση στην ίδια κοιλάδα, αλλά δεν είχαν δει την χιονοστιβάδα», σημειώνει η ανακοίνωση. Σχεδόν 15-20 λεπτά μετά την χιονοστιβάδα η ομάδα βρέθηκε επί τόπου, όπου ενός εκ των δύο θυμάτων του ατυχήματος φαίνονταν τα χέρια. Το δεύτερο άτομο ήταν ολοκληρωτικά θαμμένο, σύμφωνα με την Rega.

Και οι δύο απεγκλωβίστηκαν έχοντας τραυματιστεί ελαφρά και υποφέροντας από ήπια υποθερμία. Στη συνέχεια η Rega τους μετέφερε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο. Η Rega δεν ανέφερε πόσοι ήταν οι σκύλοι τους ή ποιας ράτσας ήταν. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΝΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Διεθνή / Oι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες, σύμφωνα με ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε ψήφισμα με το οποίο αναγνωρίζει επίσημα ότι οι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες, στέλνοντας ισχυρό πολιτικό μήνυμα υπέρ της ισότητας των φύλων και των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: Νέο βιβλίο αμφισβητεί τον ισχυρισμό ότι ο Ουίλιαμ του έχει επιτεθεί σωματικά

Στα απομνημονεύματά του ο πρίγκιπας Χάρι είχε ισχυριστεί ότι ο Ουίλιαμ τον άρπαξε από το γιακά και τον έριξε στο πάτωμα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί, λόγω διαφωνίας που ξεκίνησε για τη Μέγκαν Μαρκλ
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΝΤΡΙΟΥ, ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ ΤΖΙΟΥΦΡΕ, ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Δεν διέψευσε ποτέ πως ο πρίγκιπας Άντριου είχε σεξουαλική σχέση με τη Βιρτζίνια Τζιούφρε

Ένα email του 2015 περιλαμβάνει τον ισχυρισμό δημοσιογράφου ότι ο πρίγκιπας Άντριου είχε «συναινετική σεξουαλική σχέση» με τη Βιρτζίνια Τζούφρε, έναν ισχυρισμό που ο Τζέφρι Έπσταϊν δεν αμφισβήτησε
THE LIFO TEAM