Ελβετία: Δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες σε διαδήλωση για το κλίμα

ελβετική αστυνομία Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EPA PHOTO KEYSTONE / ARNO BALZARINI
0

Επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια διαδήλωσης για το κλίμα στην Βασιλεία της Ελβετίας.

Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων, σπρέι πιπεριού και πλαστικές σφαίρες προκειμένου να απωθήσει τους εκατοντάδες ανθρώπους οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί για να συμμετάσχουν σε «επαναστατική διαδήλωση για το κλίμα», χωρίς άδεια των αρχών.

Αρκετοί διαδηλωτές φορούσαν κουκούλες και προστατευτικά γυαλιά.

Σε αναρτήσεις στο Twitter η ελβετική αστυνομία σημείωσε ότι «200 κουκουλοφόροι συμμετέχουν στη διαδήλωση» και «επιδιώκουν να εμπλακούν σε σύγκρουση με την αστυνομία».

Οι διαδηλωτές, που κράταγαν πλακάτ με συνθήματα όπως «πράσινος καπιταλισμός δεν υπάρχει», μπήκαν στο κέντρο της πόλης «παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις» να μην προχωρήσουν, πρόσθεσε.

Οι δυνάμεις επιβολής της τάξης, που «παρενοχλήθηκαν», προχώρησαν σε «χρήση βλημάτων από καουτσούκ», πάντα σύμφωνα με την αστυνομία, που έκανε επίσης λόγο για χρήση «χημικών».

Το ελβετικό πρακτορείο ειδήσεων ATS μετέδωσε ότι η αστυνομία έκανε «μαζική» χρήση δακρυγόνων, σπρέι πιπεριού και πλαστικών σφαιρών.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οκτώ χρόνια από την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία - Γιατί CIA και άλλοι δεν το πίστεψαν ποτέ

Διεθνή / Τουρκία: Αποτυχημένο πραξικόπημα κατά Ερντογάν 8 χρόνια μετά - Γιατί η CIA δεν το πίστεψε ποτέ

Από το 2016 συνολικά 705.172 Τούρκοι κρατήθηκαν ή συνελήφθησαν - Το πραξικόπημα έδωσε στον Ερντογάν όσα χρειαζόταν για να εδραιώσει την απόλυτη κυριαρχία του και άλλαξε την Τουρκία
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ