Εl Pais: Γιατί είναι επικίνδυνη για την Ευρώπη η συμφωνία με την Τουρκία

Εl Pais: Γιατί είναι επικίνδυνη για την Ευρώπη η συμφωνία με την Τουρκία Facebook Twitter
1

Τον προβληματισμό της για την επικείμενη συμφωνία της Ε.Ε. με την Τουρκία για το προσφυγικό εκφράζει στο editorial της η ισπανική εφημερίδα El Pais, υπογραμμίζοντας ότι η συμφωνία αυτή είναι μια «επικίνδυνη στροφή» που εγείρει παράλληλα ζητήματα νομιμότητας και αποτελεσματικότητας.

Ο αρθρογράφος θέτει τα ζητήματα αντισυνταγματικότητας της συμφωνίας που έχουν επισημάνει διεθνείς οργανώσεις αλλά και ο ΟΗΕ και στη συνέχεια αναφέρει: Όπως συμφωνήθηκε, η ΕΕ μπορεί να επιστρέψει στην Τουρκία όλους τους μετανάστες που φτάνουν παράνομα στην ελληνική ακτή, αλλά συμφωνεί να λάβει ίσο αριθμό προσφύγων  μεταξύ των 2,7 εκατ. που βρίσκονται στο τουρκικό έδαφος…η συμφωνία αφήνει στην Τουρκία το κλειδί για να κλείσει ή να ανοίξει τη βρύση προς την Ελλάδα, όποτε κρίνει σκόπιμο για τα εθνικά της συμφέροντα».

Επισημαίνει επίσης ότι η Άγκυρα παίρνει μεταξύ άλλων και το αντάλλαγμα της προόδου της ενταξιακής διαδικασίας, ενώ παραβιάζει  θεμελιώδη δικαιώματα, όπως η ελευθερία της έκφρασης και το δικαίωμα της υπεράσπισης.

Ο αρθρογράφος της εφημερίδας τονίζει ότι η συμφωνία της Ε.Ε. εμπεριέχει ένα επικίνδυνο μήνυμα. Ότι μπορείς να συμβιβαστείς με αυτές τις παραβιάσεις, αρκεί να λάβεις κάποιο όφελος ως αντάλλαγμα.

Εκτιμά δε ότι «η διαδρομή που οδήγησε σε αυτή τη θλιβερή συμφωνία μπορεί να λειτουργήσει διαβρωτικά για το μέλλον της Ένωσης που δεν κατάφερε να συμφωνήσει για την κατανομή των προσφύγων και το χειρότερο, δεν ήταν σε θέση να αποτρέψει χώρες που δεν συμμορφώνονται με ψηφίσματα και λαμβάνουν μονομερείς αποφάσεις που παραβιάζουν τους νόμους και τις συμφωνίες χωρίς να συμβαίνει τίποτα». «Αυτό είναι ένα σοβαρό προηγούμενο για μελλοντικές κρίσεις», καταλήγει το editorial.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ Χ XCHAT

Διεθνή / Έλον Μασκ: Η X λανσάρει το XChat, μία αυτόνομη εφαρμογή μηνυμάτων

Η εφαρμογή περιλαμβάνει λειτουργίες που εστιάζουν στην ιδιωτικότητα, όπως η δυνατότητα απενεργοποίησης των στιγμιότυπων οθόνης και η αποστολή μηνυμάτων που διαγράφονται αυτόματα μέσα σε λίγα λεπτά
THE LIFO TEAM
ΝΑΠΟΛΗ ΕΝΟΠΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ

Διεθνή / Νάπολη: Ένοπλοι ληστές κράτησαν 25 ομήρους σε τράπεζα - Διέφυγαν μέσω υπόγειας σήραγγας

Παρόμοια ληστεία είχε σημειωθεί το 2020 σε υποκατάστημα της Crédit Agricole στο Milan, όπου οι δράστες χρησιμοποίησαν επίσης το αποχετευτικό δίκτυο για να αποκτήσουν πρόσβαση και να διαφύγουν
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΝΑΡΚΕΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Τι είδους νάρκες έχει τοποθετήσει το Ιράν στα Στενά του Ορμούζ και πώς θα μπορούσαν οι ΗΠΑ να τις απομακρύνουν;

Ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να ξεκινήσει επιχειρήσεις κατά των ναρκών στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας για το άνοιγμα των Στενών, όμως η αποναρκοθέτηση είναι μια επίπονη και επικίνδυνη διαδικασία
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Εξαιρετικο το αρθρο της καλης Ισπανικης εφηεμριδας.Θεωρητικα,βεβαια,θα επρεπε να το εχουμε δει σε καποια ελληνικη εφημεριδα,αφου ο δικος μας...πρωκτος καιγεται πρωτος.Και να το εχεουν κανει 'σημαια'τους κυβερνηση και αντιπολιτευση "ομοθημαδον".Αλλα τι καθομαι και λεω τωρα....Εμεις εδω εχουμε αλλα,και πολυ σοβαροτερα,θεματα να σχοληθουμε.Οπως τον συνεχη "σκυλοκαυγα" στελεχων της κυβερνησης και της αντιπολιτευσης ακομη και "περι ονου σκιας",η,ακομη χειροτερα,την συνεχη ανταλλαγη υβρεων μεταξυ των "ηγετων" των μεγαλων....ποδοσφαιρικων ομαδων !! Α,ρε "κατακαημενη Αραχωβα"....Σε ποια χωρα βρισκεσαι...