Εκτροχιάστηκαν δύο τρένα στην Ελβετία - Πάνω από 12 τραυματίες, μεταξύ αυτών παιδιά

Εκτροχιάστηκαν δύο τρένα στην Ελβετία - Πάνω από 12 τραυματίες, μεταξύ αυτών παιδιά Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Δύο περιστατικά εκτροχιασμού τρένων κατεγράφησαν στην Ελβετία, με αποτέλεσμα να προκύψουν πολλοί τραυματισμοί, όπως ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία. 

Στο ένα περιστατικό εκτροχιάστηκαν τα πίσω βαγόνια του τρένου μεταξύ του Λίσερτς και του Μπιελ, ενώ ο άλλος εκτροχιασμός σημειώθηκε σε απόσταση περίπου 40 χιλιομέτρων στα περίχωρα του Μπίρεν τσουμ Χοφ, όπως δήλωσε στο AFP εκπρόσωπος της αστυνομίας του καντονιού της Βέρνης.

«Υπάρχουν τραυματίες και στις δύο αμαξοστοιχίες» προσέθεσε και ανέφερε πως η αστυνομία, πυροσβέστες και ασθενοφόρα επιχειρούν στο σημείο. 

Εκτροχιάστηκαν δύο τρένα στην Ελβετία - Πάνω από 12 τραυματίες, μεταξύ αυτών παιδιά Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter

Μετά τις αρχικές πληροφορίες για «πολλούς τραυματισμούς», εκπρόσωπος των Αρχών διευκρίνισε πως στον πρώτο εκτροχιασμό τραυματίστηκαν 12 άτομα, μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά. Η κατάσταση του ενός τραυματία κρίνεται σοβαρή

Δεν υπάρχει καμία εικόνα για το πόσοι είναι οι τραυματίες στο δεύτερο περιστατικό.

Οι οργανισμοί μεταφορών που είναι υπεύθυνοι για τα τρένα, Aare Seeland Mobil και Regional Transit Bern-Solothurn, επιβεβαίωσαν τα περιστατικά και τόνισαν πως σταμάτησαν τα δρομολόγια για την αντιμετώπιση της κατάστασης. 

Δεν υπάρχει καμία ενημέρωση αναφορικά με τα αίτια των εκτροχιασμών, αλλά υπάρχουν αναφορές για κακές καιρικές συνθήκες στις περιοχές όπου έλαβαν χώρα και ειδικότερα θυελλώδεις άνεμοι. 

Ένα χαμηλό βαρομετρικό στη νότια Αγγλία έχει προκαλέσει ισχυρούς ανέμους σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης, σύμφωνα με την ελβετική μετεωρολογική υπηρεσία MétéoSuisse. Οι ριπές ανέμου συνοδεύονται συχνά από καταιγίδες. Οι μετεωρολόγοι προειδοποίησαν το πρωί ότι η ταχύτητα των ανέμων μπορεί να φτάσει τα 80-110 χιλιόμετρα στα πεδινά και τα 100-140 χιλιόμετρα στα ορεινά.

Εκτροχιάστηκαν δύο τρένα στην Ελβετία - Πάνω από 12 τραυματίες, μεταξύ αυτών παιδιά Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter

Στον πρώτο εκτροχιασμό, τα τελευταία βαγόνια του τρένου «έγειραν προς τα δεξιά», είπε η Σενκ. Τη στιγμή του εκτροχιασμού στο Μπίρεν τσουμ Χοφ, ένας μετεωρολογικός σταθμός που βρίσκεται στη γειτονική πόλη Κόπιγκεν κατέγραψε μια ριπή ανέμου ταχύτητας 136 χλμ./ώρα, σύμφωνα με το Meteonews.

Η Ελβετία φημίζεται για το πυκνό σιδηροδρομικό δίκτυό της και πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν να ταξιδέψουν με τρένο για να θαυμάσουν το τοπίο στις Άλπεις ή για να βρεθούν μέσα σε μοναδικές αμαξοστοιχίες που ανεβαίνουν στις πλαγιές των βουνών. Τα σιδηροδρομικά ατυχήματα δεν είναι κάτι το άγνωστο, όμως συνήθως δεν προκαλούν πολλά θύματα. Το 2021 σκοτώθηκαν συνολικά οκτώ άνθρωποι και άλλοι 47 τραυματίστηκαν σε διάφορα δυστυχήματα με τρένα, σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας. Και, μολονότι έχει αυξηθεί η χρήση του μέσου αυτού, ο αριθμός των θυμάτων σε σιδηροδρομικά ατυχήματα μειώνεται σταθερά τις τελευταίες δεκαετίες.

Με πληροφορίες από AFP/ABC News/ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νόμο – ορόσημο για το περιβάλλον «πέρασε» η ΕΕ: Προβλέπει αποκατάσταση 20% έως το τέλος της δεκαετίας

Περιβάλλον / Νόμο – ορόσημο για το περιβάλλον ψήφισε η ΕΕ για αποκατάσταση του 20% της γης και της θάλασσας μέχρι το 2030

Φύτευση δέντρων, ενίσχυση του πληθυσμού των μελισσών και προστασία των θαλασσών - Τι προβλέπει ο νόμος - Γιατί ξέσπασε πολιτική θύελλα στην Αυστρία
NEWSROOM
Ο Μπάιντεν θα ανακοινώσει προστασία από την απέλαση και άδειες εργασίας για συζύγους Αμερικανών πολιτών

Διεθνή / Ο Μπάιντεν νομιμοποιεί τους μετανάστες συζύγους Αμερικανών πολιτών

Ο Λευκός Οίκος πιστεύει ότι περισσότεροι από 500.000 σύζυγοι Αμερικανών πολιτών θα επωφεληθούν, αλλά και επιπλέον 50.000 νέοι κάτω των 21 ετών των οποίων ο γονέας είναι παντρεμένος με Αμερικανό πολίτη
NEWSROOM