Έκθεση-κόλαφος του ΟΑΣΕ για τη Ρωσία - «Η καταστολή κορυφώθηκε»

Έκθεση-κόλαφος του ΟΑΣΕ για τη Ρωσία - «Η καταστολή κορυφώθηκε» Facebook Twitter
Ρώσοι αστυνομικοί συλλαμβάνουν διαδηλωτή κατά τη διάρκεια διαδήλωσης υπέρ του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι - Φωτ.: EPA/SERGEI ILNITSKY
0

Έκθεση-κόλαφος του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) σχετικά με τη Ρωσία.

Ο απροκάλυπτος διωγμός της κοινωνίας των πολιτών από το ρωσικό κράτος έφθασε σε επίπεδο άνευ προηγουμένου, αναφέρεται σε σχετική έκθεση. 

Η καταστολή της αντιπολίτευσης, των μέσων ενημέρωσης και ανεξάρτητων οργανώσεων έφθασε σε νέα κορύφωση τους τελευταίους μήνες, αφότου ξεκίνησε η στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, σύμφωνα με το κείμενο.

«Η βασική στρατηγική των ρωσικών Αρχών είναι χτισμένη πάνω στον εκφοβισμό» εξήγησε η Γερμανίδα δικηγόρος Αγκέλικα Νίσμπεργκερ, παρουσιάζοντας την έκθεση που συνέταξε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Βιέννη, την πόλη όπου έχει την έδρα του ο ΟΑΣΕ.

Στην κα Νίσμπεργκερ ανατέθηκε τον Ιούλιο από τις 38 από τις 57 χώρες μέλη του Οργανισμού να συντάξει έκθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα, το κράτος δικαίου και τη δημοκρατία στη Ρωσία.

Η Μόσχα αρνήθηκε να συνεργαστεί μαζί της και δεν της επέτρεψε να ταξιδέψει στην επικράτεια της Ρωσίας.

Η έρευνα που έκανε η νομικός βασίστηκε σε συνεντεύξεις με αντιπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών, πρώην και νυν Ρώσους αξιωματούχους, που δεν κατονομάζονται στην έκθεση για την προστασία τους.

Στην έκθεσή της τονίζεται πως ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ασκεί απευθείας έλεγχο σε όλες τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου στη χώρα.

Αρκετοί νόμοι κατασταλτικού χαρακτήρα καταρτίστηκαν και εγκρίθηκαν αφότου άρχισε τη δεύτερη θητεία του, το 2012, σύμφωνα με την κα Νίσμπεργκερ.

Η προπαγάνδα και η βία δημιουργούν «κλίμα φόβου και εκφοβισμού», σημείωσε η ίδια.

Η νομικός συνέστησε ο ΟΑΣΕ να προσφέρει υποστήριξη σε Ρώσους δημοσιογράφους, υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δικηγόρους που εγκατέλειψαν τη χώρα για την ασφάλειά τους. Πρότεινε ακόμη το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στη Γενεύη να ονομάσει ειδικό παρατηρητή για την κατάσταση στη Ρωσία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγία Σοφία:

Διεθνή / Αγία Σοφία: Οι επικεφαλής των έργων αποκατάστασης απαντούν για τα φορτηγά μέσα στο μνημείο

Η σκληρή κριτική οφείλεται στην πολιτική πόλωση, ενώ η πολυπλοκότητα των εργασιών καθιστά δύσκολη την πλήρη κατανόησή τους από το ευρύ κοινό, εξηγεί μέλος του επιστημονικού συμβουλίου
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πόσο διαρκεί η ενοικίαση του «παντοτινού» τους σπιτιού στο Forest Lodge

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πόσο διαρκεί η ενοικίαση του «παντοτινού» τους σπιτιού στο Forest Lodge

Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας έχουν ήδη εγκατασταθεί στο νέο τους σπίτι, στο οποίο σκοπεύουν να μείνουν ακόμη και όταν ο Ουίλιαμ γίνει βασιλιάς
LIFO NEWSROOM
Instagram: Ο CEO βάζει τέλος στην τηλεργασία για λόγους δημιουργικότητας και συνεργασίας

Διεθνή / Instagram: Ο CEO Άνταμ Μοσέρι βάζει τέλος στην τηλεργασία των υπαλλήλων

Ο Μοσέρι υποστήριξε ότι η επιστροφή στο γραφείο και οι αλλαγές στον τρόπο εργασίας θα βοηθήσουν την εταιρεία να γίνει πιο ευέλικτη και αποτελεσματική, ενόψει αυτού που χαρακτήρισε ως δύσκολη χρονιά
LIFO NEWSROOM
«Καμιά λύση» για τα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη μετά τις συνομιλίες Πούτιν και Γουίτκοφ

Διεθνή / «Καμία λύση» για τα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη μετά τις συνομιλίες Πούτιν και Γουίτκοφ

Ο Στιβ Γουίτκοφ, συνοδευόμενος από τον Τζάρεντ Κούσνερ, συζητούσε επί σχεδόν πέντε ώρες στο Κρεμλίνο με τον ρώσο ηγέτη σχετικά με το σχέδιο της Ουάσιγκτον που σκοπός του ειναι να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Ο Πούτιν συναντά Γουίτκοφ και Κούσνερ μετά τις δηλώσεις ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για ενδεχόμενο πόλεμο με την Ευρώπη

Διεθνή / Ο Πούτιν συναντά Γουίτκοφ και Κούσνερ μετά τις δηλώσεις για το ενδεχόμενο πολέμου με την Ευρώπη

Της συνάντησης, προηγήθηκαν οι δηλώσεις Πούτιν ότι: «Δεν πρόκειται να πολεμήσουμε με την Ευρώπη, αλλά αν η Ευρώπη θέλει να πολεμήσει μαζί μας, είμαστε έτοιμοι τώρα»
LIFO NEWSROOM