Εκτεταμένα επεισόδια στο Παρίσι με τραυματίες, μετά την επίθεση στο κουρδικό πολιτιστικό κέντρο

Εκτεταμένα επεισόδια στο Παρίσι με τραυματίες, μετά την επίθεση στο κουρδικό πολιτιστικό κέντρο Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Εκτεταμένα επεισόδια ξέσπασαν στους δρόμους των Παρισιών ύστερα από την αιματηρή επίθεση σε πολιτιστικό κέντρο Κούρδων στη γαλλική πρωτεύουσα, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρία άτομα. 

Ο ένοπλος, ένας 69χρονος, ήταν γνωστός στις Αρχές για δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας το 2016 και τον Δεκέμβριο 2021 και φαίνεται πως ασπάζεται ακροδεξιές απόψεις. 

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών επεσήμανε πως ο δράστης είχε βάλει στο στόχαστρό του αλλοδαπούς, αλλά ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχουν πληροφορίες πως ήθελε να σκοτώσει συγκεκριμένα Κούρδους. 

Και οι τρεις νεκροί είναι κουρδικής καταγωγής, όπως γνωστοποίησε ο δικηγόρος του πολιτιστικού κέντρου, μιλώντας στο Reuters.  

Οι εικόνες που μεταδόθηκαν από τα γαλλικά ειδησεογραφικά δίκτυα έδειξαν έναν λευκό άνδρα που φορούσε γκρι μπλούζα και ατημέλητα λευκά αθλητικά παπούτσια να απομακρύνεται από τον τόπο του εγκλήματος, με τα χέρια του δεμένα με χειροπέδες πίσω από την πλάτη.

Το σημείο παραμένει αποκλεισμένο, ενώ προς το παρόν δεν έχει ζητηθεί η συνδρομή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, αν και δεν αποκλείεται τέτοια εξέλιξη. 

Μετά την ένοπλη επίθεση, άτομα βγήκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν. Κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων ξέσπασαν ταραχές μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας. 

Οι ένστολοι έριξαν δακρυγόνα για να απωθήσουν ένα εξαγριωμένο πλήθος σε μικρή απόσταση από το σημείο της επίθεσης, ενώ εκείνοι τούς εκτόξευαν διάφορα αντικείμενα. 

Σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν τουλάχιστον 11 αστυνομικοί.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι η γαλλική κυβέρνηση ζήτησε από την αστυνομία να ενισχύσει την προστασία των τοποθεσιών της κουρδικής κοινότητας στη χώρα μετά την θανατηφόρα επίθεση, σημειώνοντας ότι τα ακριβή κίνητρα του δράστη, ενός 69χρονου Γάλλου υπηκόου που «όπως έχουν τα πράγματα» έδρασε μόνος του, είναι ακόμη άγνωστα.

Οι Κούρδοι ηγέτες ζήτησαν καλύτερη προστασία για την κοινότητά τους. 

Με πληροφορίες από Reuters/France24/Le Monde

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΝΟΠΛΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Διεθνή / Ένοπλη επίθεση στην Τουρκία: Στους έξι οι νεκροί - Αγνοείται ο δράστης

Το κρατικό πρακτορείο Anadolu και η εφημερίδα Sabah ανέφεραν ότι οι Αρχές αναζητούν έναν 37χρονο άνδρα, ο οποίος φέρεται αρχικά να δολοφόνησε την πρώην σύζυγό του και στη συνέχεια να εξαπέλυσε την αιματηρή επίθεση
THE LIFO TEAM
ΕΤΙΕΝ ΝΤΑΒΙΝΙΟΝ ΠΑΤΡΙΣ ΛΟΥΜΟΥΜΠΑ ΚΟΝΓΚΟ ΒΕΛΓΙΟ

Διεθνή / Πέθανε ο πρώην Βέλγος διπλωμάτης, Ετιέν Νταβινιόν - Κατηγορούνταν για τη δολοφονία του Πατρίς Λουμούμπα

Ο Ετιέν Νταβινιόν ήταν ο τελευταίος εν ζωή κατηγορούμενος για τη δολοφονία του πρώτου πρωθυπουργού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό και αναμενόταν να δικαστεί για την υπόθεση
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν ιδρύει αρχή διέλευσης για να εισπράττει τέλη από τα πλοία

Η Τεχεράνη προχώρησε στη δημιουργία επίσημου φορέα για τη διαχείριση και την επιβολή χρεώσεων στα πλοία που διέρχονται από τα Στενά του Ορμούζ, σε μια ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη κίνηση, την ώρα που δεξαμενόπλοια συσσωρεύονται στη θαλάσσια οδό και οι ειρηνευτικές συνομιλίες παραμένουν σε αδιέξοδο
THE LIFO TEAM
ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΗΠΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / ΗΠΑ: Χιλιάδες στην Ουάσινγκτον σε εκδήλωση προσευχής για τη «χριστιανική Αμερική»

Στην εκδήλωση συμμετείχαν στελέχη της κυβέρνησης Τραμπ και γνωστοί ευαγγελικοί υποστηρικτές του προέδρου, ενώ οργανώσεις προειδοποιούν ότι θολώνουν τα όρια ανάμεσα στο κράτος και τη θρησκεία
THE LIFO TEAM