Εκπρόσωπος Ζελένσκι: Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε για κατάπαυση του πυρός και ειρήνη

Εκπρόσωπος Ζελένσκι: Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε για κατάπαυση του πυρός και ειρήνη Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Η Ουκρανία και η Ρωσία συζητούν τόπο και χρόνο για τη διεξαγωγή συνομιλιών, όπως δήλωσε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Η Ουκρανία ήταν και παραμένει έτοιμη να μιλήσει για κατάπαυση του πυρός και ειρήνη», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Σεργκέι Νικιφόροφ, επιβεβαιώνοντας την είδηση στο Reuters.

Σε ανάρτησή του νωρίτερα ο Νικιφόροφ έγραψε χαρακτηριστικά: «Συγχαρητήρια στους συναδέλφους! Πρέπει να διαψεύσω τους ισχυρισμούς ότι αρνηθήκαμε να διαπραγματευτούμε.

»Η Ουκρανία ήταν και παραμένει έτοιμη να μιλήσει για κατάπαυση του πυρός και ειρήνη. Αυτή είναι η σταθερή μας θέση. Συμφωνήσαμε στην πρόταση του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

»Αυτές τις ώρες, τα μέρη διαβουλεύονται για τον τόπο και τον χρόνο της διαπραγματευτικής διαδικασίας. Όσο πιο γρήγορα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις, τόσο περισσότερες πιθανότητες θα υπάρχουν για την αποκατάσταση της κανονικής ζωής» ανέφερε σε ανάρτησή του.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντιπαράθεση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τις θαλάσσιες ζώνες μεταξύ Ελλάδας και Λιβύης

Διεθνή / Αντιπαράθεση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τις θαλάσσιες ζώνες μεταξύ Ελλάδας και Λιβύης

Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας, στην τοποθέτησή του, αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνάντηση της Διεθνούς Επιτροπής Παρακολούθησης της «Διαδικασίας του Βερολίνου», τονίζοντας τη σημασία ευρείας συμμετοχής των γειτονικών κρατών για την ενίσχυση των διεθνών προσπαθειών στη Λιβύη
LIFO NEWSROOM