Εκπρόσωπος Μέρκελ: Καλή ημέρα για την Ελλάδα - Να συνεχίσει στον δρόμο που έχει ακολουθήσει

Εκπρόσωπος Μέρκελ: Καλή ημέρα για την Ελλάδα - Να συνεχίσει στον δρόμο που έχει ακολουθήσει Facebook Twitter
EPA
0

«Καλή ημέρα για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη» χαρακτήρισε τη σημερινή, ο εκπρόσωπος της Άγκελα Μέρκελ, τονίζοντας ότι «η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος του ΕΜΣ σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα για την Ελλάδα, η οποία θα χρηματοδοτείται μελλοντικά και πάλι με τις δικές της δυνάμεις».

Σε αποκλειστική δήλωση προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η γερμανική κυβέρνηση καλεί, μεταξύ άλλων, την Αθήνα να παραμείνει στον δρόμο που ακολούθησε ως τώρα, προκειμένου να διασφαλιστεί η επιτευχθείσα πρόοδος.

Αναλυτικά η δήλωση της Καγκελαρίας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Έπειτα από οκτώ χρόνια ολοκληρώνεται σήμερα το τελευταίο από τα προγράμματα βοήθειας τα οποία κατέστησαν απαραίτητα κατά τη διάρκεια της κρίσης για κράτη-μέλη του ευρώ. Αυτή είναι μια καλή μέρα για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη.

Η Ελλάδα κατέβαλε στο πλαίσιο των προγραμμάτων προσαρμογής μεγάλες προσπάθειες, έθεσε υπό έλεγχο τα έξοδά της, πραγματοποίησε μεταρρυθμίσεις και επέστρεψε και χάρη σε όλα αυτά σε οικονομική ανάπτυξη.

Οι εταίροι στην Ευρωζώνη, δηλαδή όλες οι χώρες του ευρώ, επέδειξαν, σε συνεργασία με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το ΔΝΤ, κατ΄επανάληψη μεγάλη αλληλεγγύη ώστε να στηρίξουν την Ελλάδα σε αυτόν τον δρόμο.

Η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος του ΕΜΣ σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα για την Ελλάδα, η οποία θα χρηματοδοτείται μελλοντικά και πάλι με τις δικές της δυνάμεις.

Για να διασφαλιστεί η επιτευχθείσα πρόοδος είναι τώρα σημαντικό η Ελλάδα να συνεχίσει στον δρόμο που έχει ακολουθήσει. Οι συμφωνίες του Eurogoup του Ιουνίου αυτού του έτους έθεσαν για αυτό μια σημαντική βάση».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιράν–Ισραήλ: Νέος γύρος επιθέσεων με 10 νεκρούς, βομβαρδισμούς και κίνδυνο γενικευμένης ανάφλεξης

Διεθνή / Ιράν–Ισραήλ: Νέος γύρος επιθέσεων με 10 νεκρούς, βομβαρδισμούς και κίνδυνο γενικευμένης ανάφλεξης

Οι εξελίξεις οδήγησαν στην ακύρωση των προκαθορισμένων συνομιλιών μεταξύ Τεχεράνης και Ουάσινγκτον για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, που θα διεξάγονταν σήμερα με διαμεσολάβηση του Ομάν
LIFO NEWSROOM
Το παράνομο εμπόριο καυσίμων στο Μεξικό: Πώς τα καρτέλ κυριαρχούν με βία και διαφθορά

Διεθνή / Το παράνομο εμπόριο καυσίμων στο Μεξικό: Πώς τα καρτέλ κυριαρχούν με βία και διαφθορά

Το λαθρεμπόριο καυσίμων στο Μεξικό εξελίσσεται σε διεθνές φαινόμενο. Πλοία, πλαστά έγγραφα, και κυβερνητική διαφθορά στηρίζουν ένα δίκτυο που χρηματοδοτεί τα καρτέλ και απειλεί τη σταθερότητα της χώρας.
LIFO NEWSROOM
Μαζικά συλλαλητήρια κατά της «στρατιωτικοποίησης της δημοκρατίας» ενόψει της παρέλασης Τραμπ στην Ουάσινγκτον

Διεθνή / Μαζικά συλλαλητήρια κατά της «στρατιωτικοποίησης της δημοκρατίας» ενόψει της παρέλασης Τραμπ στην Ουάσινγκτον

Εκατομμύρια Αμερικανοί αναμένονται σήμερα στους δρόμους, διαδηλώνοντας ενάντια στις αυταρχικές πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ και την πανηγυρική στρατιωτική παρέλαση για τα 250 χρόνια του αμερικανικού στρατού — που συμπίπτει με τα 79α γενέθλιά του
LIFO NEWSROOM