Εκλογές στην Αλβανία: Αιματηρό επεισόδιο με έναν τραυματία

Εκλογές στην Αλβανία: Αιματηρό επεισόδιο με έναν τραυματία Facebook Twitter
0

Αιματηρό επεισόδιο με έναν τραυματία από πυροβόλο όπλο, σημειώθηκε το μεσημέρι στην Αλβανία ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η ψηφοφορία για την εκλογή νέου κοινοβουλίου. Ένοπλοι πυροβόλησαν πολίτη, μέλος του κόμματος «Σοσιαλιστικό Κίνημα Ένταξης», στην περιοχή Λέζα βορείως των Τιράνων, σε επεισόδιο που επιβεβαιώθηκε από την αστυνομία.

 

Σε δηλώσεις του ο ιδρυτής του κόμματος αυτού, Ιλίρ Μέτα, ο οποίος έχει εκλεγεί από το κοινοβούλιο νέος πρόεδρος της Δημοκρατίας και αναλαμβάνει καθήκοντα στα τέλη Απριλίου, κατήγγειλε όσον αφορά στους δράστες ότι πρόκειται για τις συμμορίες εμπόρων ναρκωτικών, που όπως είπε ανήκουν, στο Σοσιαλιστικό Κόμμα του Εντι Ράμα με τον οποίο πάντως το κόμμα του και ο ίδιος συγκυβέρνησαν την τελευταία θητεία.

 

Ταυτόχρονα, από το υπουργείο Εσωτερικών εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνεται αύξηση των κρουσμάτων αγοροπωλησίας ψήφων, παρά τα αυστηρά νομικά μέτρα που ελήφθησαν προεκλογικά. Οι καταγγελίες για εξαγορά ψήφων γίνονται κυρίως από το Κόμμα Σοσιαλιστικό Κίνημα Ένταξης, το οποίο κατηγορεί για το φαινόμενο αυτό το Σοσιαλιστικό Κόμμα. Παρόμοιες κατηγορίες εκτοξεύονται και αντιστρόφως, φορτίζοντας το πολιτικό κλίμα όσο πλησιάζει η ώρα για το κλείσιμο της κάλπης.

 

Η συμμετοχή στην ψηφοφορία ήταν μέχρι τη μια μετά το μεσημέρι (τοπική ώρα) πολύ χαμηλή. Οι παρατηρητές αποδίδουν το χαμηλό ποσοστό προσέλευσης, πέρα από την απογοήτευση των πολιτών, και στο γεγονός ότι οι εκλογές συνέπεσαν με τη θρησκευτική γιορτή του Μπαϊραμιού, στην οποία οι Αλβανοί μουσουλμάνοι ψηφοφόροι φαίνεται να δίνουν προτεραιότητα.

 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / 250 χρόνια ΗΠΑ: Ο Τραμπ το κεντρικό πρόσωπο των εορτασμών της επετείου, μετά την αποχώρηση καλλιτεχνών

Ο Αμερικανός πρόεδρος σχολίασε τις αποχωρήσεις λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «προσελκύει περισσότερο κόσμο από τον Έλβις Πρίσλεϊ» και μάλιστα «χωρίς κιθάρα»
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΣΤΡΟ BEAUFORT

Διεθνή / Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός κατέλαβε το στρατηγικής σημασίας Κάστρο Beaufort

Λόγω της δεσπόζουσας θέσης του, το μεσαιωνικό φρούριο χρησιμοποιήθηκε ως στρατιωτικό οχυρό και υπήρξε στόχος πολλών μαχών και βομβαρδισμών, ιδιαίτερα κατά τον πόλεμο του Λιβάνου με το Ισραήλ το 1982
THE LIFO TEAM
ΙΑΝ ΜΑΚΚΕΛΕΝ ΛΟΑΤΚΙ ΚΟΙΝΟΠΟΛΙΤΕΙΑ

Διεθνή / Ο Ίαν ΜακΚέλεν σε πορεία διαμαρτυρίας κατά της ποινικοποίησης των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων

Ο ηθοποιός ένωσε τις δυνάμεις του με τους διαδηλωτές στο κέντρο του Λονδίνου, ενάντια στους νόμους που ισχύουν σε 29 χώρες της Κοινοπολιτείας, όπου οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις παραμένουν παράνομες
THE LIFO TEAM