Εκατοντάδες νεκροί στην Ινδία από κύμα καύσωνα με θερμοκρασίες έως 50°C

Εκατοντάδες νεκροί στην Ινδία από κύμα καύσωνα με θερμοκρασίες έως 50°C Facebook Twitter
0

Περισσότεροι από 430 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους τις τελευταίες ημέρες σε δύο ινδικά κρατίδια, εξαιτίας του καύσωνα που σημειώνεται με θερμοκρασίες να αγγίζουν τους 50 βαθμούς Κελσίου. Ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί, καθώς σε κάποιες περιοχές δεν έχει ολοκληρωθεί η καταμέτρηση, ενώ δεν υπάρχουν ενδείξεις για άμεση υποχώρηση του καύσωνα.

Από τις υψηλές θερμοκρασίες πλήττονται μεγάλα τμήματα της Ινδίας, περιλαμβανομένης της πρωτεύουσας Νέο Δελχί, ενώ εκφράζονται φόβοι και για το ενδεχόμενο διακοπών στην ηλεκτροδότηση. Σύμφωνα με το ΑΠΕ, οι υψηλότερες θερμοκρασίες έχουν καταγραφεί στο κρατίδιο Τελανγκάνα, στα νότια της χώρας, και στο γειτονικό κρατίδιο Αντρα Πραντές.

Εκατοντάδες νεκροί στην Ινδία από κύμα καύσωνα με θερμοκρασίες έως 50°C Facebook Twitter

Ο ειδικός επίτροπος της Υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστροφών του Αντρα Πραντές, Π. Τούλσι Ράνι, δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ότι «η πλειονότητα των θυμάτων (246 άτομα στο συγκεκριμένο κρατίδιο) ήταν άνθρωποι που εκτέθηκαν απευθείας στον ήλιο, συνήθως ηλικίας από 50 και άνω που ανήκαν στην εργατική τάξη».

Επιπλέον 188 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Τελανγκάνα, κυρίως από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας, παρότι ο αριθμός των θυμάτων δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη και αναμένεται να αυξηθεί, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ντ.Βάνι, ένας αξιωματούχος της Υπηρεσίας.

Εκατοντάδες άνθρωποι, κυρίως από τα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα, χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο, τους θερμότερους μήνες του καλοκαιριού, ενώ δεκάδες χιλιάδες υποφέρουν από διακοπές της ηλεκτροδότησης εξαιτίας της υπερφόρτωσης των δικτύων.

Πολλοί πέθαναν τις τελευταίες ημέρες και στο κρατίδιο Ρατζαστάν, στα βορειοδυτικά της χώρας, ανάμεσά τους και μία γυναίκα, η οποία κατέρρευσε και πέθανε στον δρόμο, στην πόλη Μπουντί, σύμφωνα με το μεγαλύτερο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, το Press Trust of India.

Εκατοντάδες νεκροί στην Ινδία από κύμα καύσωνα με θερμοκρασίες έως 50°C Facebook Twitter

Στην ανατολική πόλη Κολκάτα (Καλκούτα), τα σωματεία των οδηγών ταξί κάλεσαν τους οδηγούς να μην κυκλοφορούν στους δρόμους από τις 11 πμ ως τις 4 μμ εξαιτίας της υπερβολικής ζέστης.

Η ινδική μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποίησε ότι, τις επόμενες ημέρες, «θα επικρατήσουν συνθήκες καύσωνα και ακραίου καύσωνα» στο Αντρα Πραντές και στο Τελανγκάνα καθώς και στα βόρεια κρατίδια και στο Νέο Δελχί.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ στέλνει στρατό στο Πόρτλαντ βλέποντας βίντεο από το 2020

Διεθνή / Ο Τραμπ στέλνει Εθνοφρουρά στο Πόρτλαντ βασιζόμενος σε fake news του Foxλ από το 2020

Ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε να στείλει Εθνοφρουρά στο Πόρτλαντ βασιζόμενος σε ψευδές ρεπορτάζ με πλάνα του 2020. Ο δήμαρχος και ο γενικός εισαγγελέας του Όρεγκον αντιδρούν έντονα.
LIFO NEWSROOM
Σερβία: «Βούτσιτς φύγε» - Δακρυγόνα και συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας

Διεθνή / Σερβία: «Βούτσιτς φύγε» - Δακρυγόνα και συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας

Οι διαδηλωτές συνεπλάκησαν με την αστυνομία μπροστά από τη φιλοσοφική σχολή και πέταξαν φωτοβολίδες, ενώ η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Η απόφαση των Βρυξελλών για την Google ήταν αναμενόμενη, καθώς από το 2023 η ΕΕ είχε προειδοποιήσει ότι θα επιδιώξει ακόμη και διάσπαση δραστηριοτήτων στον κλάδο του Adtech, χωρίς αυτό να αποφασιστεί στο παρόν στάδιο
LIFO NEWSROOM
«Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

Διεθνή / «Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

«Είμαι ευγνώμων που γλίτωσα, αλλά την ίδια στιγμή είμαι πάρα πολύ θυμωμένη, γιατί χάθηκαν συνάδελφοί μου και τόσοι άλλοι άνθρωποι», δήλωσε
LIFO NEWSROOM
Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από «σκιά» στο προσκήνιο: Ποιος είναι ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Διεθνή / Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από την «σκιά» στο προσκήνιο: Ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Ο Σεμπαστιάν Λεκόρνου, ο πιο σταθερός υπουργός στην κυβέρνηση Μακρόν, ετοιμάζεται να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στη γαλλική πολιτική σκηνή, με κεντρικό ρόλο στην ενίσχυση της άμυνας της χώρας.
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Έφοδος της ICE σε εργοστάσιο της Hyundai - Τουλάχιστον 450 συλλήψεις

Διεθνή / ΗΠΑ: Έφοδος της ICE σε εργοστάσιο της Hyundai - Συλλήψεις εκατοντάδων Νοτιοκορεατών

Το υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Κορέας εξέφρασε «ανησυχία και λύπη» για το συμβάν, ζητώντας «ειδική μέριμνα ώστε να μην παραβιαστούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των πολιτών μας»
LIFO NEWSROOM