No.1

«Είστε δολοφόνοι, παραιτηθείτε»: Μαζικές διαδηλώσεις σε Μαδρίτη και Βαλένθια για τις πλημμύρες - Πολίτες συγκρούστηκαν με αστυνομικούς

«Είστε δολοφόνοι, παραιτηθείτε»: Μαζικές διαδηλώσεις σε Μαδρίτη και Βαλένθια για τις πλημμύρες - Πολίτες συγκρούστηκαν με αστυνομικούς Facebook Twitter
0

Χιλιάδες διαδηλωτές έκαναν πορεία για να καταγγείλουν τη διαχείριση των πλημμυρών στην Ισπανία.

Φωνάζοντας «δολοφόνοι», χιλιάδες άνθρωποι έκαναν σήμερα πορεία στους δρόμους της Βαλένθια για να καταγγείλουν τη χαοτική διαχείριση από τους πολιτικούς των πλημμυρών που στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 220 ανθρώπους την περασμένη εβδομάδα στη νοτιοανατολική Ισπανία.

Στη Μαδρίτη συγκεντρώθηκαν επίσης, εκατοντάδες άνθρωποι φωνάζοντας κυρίως «Μαθόν παραιτήσου» και «λαός ενωμένος ποτέ νικημένος», διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αργά το απόγευμα μπροστά από το δημαρχείο της Βαλένθια πριν κάνουν πορεία προς την έδρα της περιφέρειας, διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου. 

Μεγάλο μέρος του θυμού έχει στόχο τον πρόεδρο της περιφέρειας της Βαλένθια Κάρλος Μαθόν (δεξιό Λαϊκό Κόμμα, PP), όμως ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ επικρίνεται επίσης δριμύτατα στις τάξεις των διαδηλωτών. Για αυτό στην κεφαλή της πορείας υπήρχε ένα μεγάλο πανό με την επιγραφή «Μαθόν παραιτήσου».

Ο περιφερειάρχης και ο πρωθυπουργός κατηγορούνται ότι υποτίμησαν τους κινδύνους και για κακό συντονισμό των επιχειρήσεων διάσωσης μετά τις πλημμύρες της 29ης Οκτωβρίου.

Η Άνα ντε λα Ρόσα, 30 ετών, εκφράζει τη λύπη της «για τους πολιτικούς πολέμους ενώ δεν ήταν η στιγμή γι' αυτούς επειδή οι πολίτες είχαν ανάγκη βοήθεια και δεν τους δινόταν». Ζητάει «δικαιοσύνη» γι' αυτό που χαρακτηρίζει «ανθρωποκτονίες από αμέλεια».

Για τον Χουλιάν Γκαρθία, 73 ετών, «η διαχείριση του Μαθόν ήταν αναξιοπρεπής και οφείλει να παραιτηθεί». «Η κυβέρνηση της Βαλένθια είναι υπεύθυνη και δεν θέλησε να ζητήσει αυτά που μπορούσε να ζητήσει από την κεντρική κυβέρνηση, η οποία είναι επίσης λίγο υπεύθυνη», εκτιμά ο συνταξιούχος.

Η Τρίνι Ορντούνια, η οποία κατάγεται από τη Βαλένθια, διαδήλωσε εναντίον «της επαίσχυντης πολιτικής τάξης». «Είμαστε ο περίγελος ολόκληρου του κόσμου», δήλωσε.

Με πληροφορίες από AFP και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

No.1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Το Πακιστάν κηρύσσει «ανοιχτό πόλεμο» μετά τους βομβαρδισμούς μεγάλων πόλεων στο Αφγανιστάν

«Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί», ξεκαθάρισε ο υπουργός Άμυνας του Πακιστάν μετά τις επιθέσεις - Ο πρωθυπουργός της χώρας διαμηνύει ότι δε θα υπάρξει καμία υποχώρηση στην υπεράσπιση της πατρίδας
THE LIFO TEAM
Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Διεθνή / Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Mέσα ενημέρωσης στο Μαρόκο είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι ο Έπσταϊν ενδέχεται να έβλεπε τη χώρα ως ασφαλές καταφύγιο, δεδομένου ότι δεν υφίσταται συμφωνία έκδοσης με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΗΠΑ ΠΡΕΣΒΗΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ισραήλ: «Όσοι θέλουν να φύγουν να το κάνουν ΣΗΜΕΡΑ» λέει ο Αμερικανός πρέσβης στο προσωπικό

Εντείνεται η ανησυχία για πιθανό πλήγμα κατά του Ιράν - Ο πρέσβης υπογράμμισε ότι όσοι θέλουν να αποχωρήσουν θα πρέπει να οργανώσουν γρήγορα τα σχέδιά τους, καθώς δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν πτήσεις τις επόμενες ημέρες
THE LIFO TEAM