Εισαγγελείς ζήτησαν να απαγορευθεί η έξοδος του προέδρου Κουτσίνσκι από το Περού

Εισαγγελείς ζήτησαν να απαγορευθεί η έξοδος του προέδρου Κουτσίνσκι από το Περού Facebook Twitter
0

Περουβιανοί εισαγγελείς ζήτησαν αργά το βράδυ της Τετάρτης από δικαστή να απαγορεύσει στον απερχόμενο πρόεδρο Πέδρο Πάμπλο Κουτσίνσκι την έξοδο από τη χώρα, δήλωσε δικαστική πηγή στο Reuters. 

Η εξέλιξη αυτή σημειώθηκε μερικές ώρες αφότου ο Κουτσίνσκι υπέβαλε την παραίτησή του, αντιμέτωπος με τη σχεδόν βέβαιη παύση του από το αξίωμα και την παραπομπή του στη δικαιοσύνη.

Οι εισαγγελείς θέλουν να εξασφαλίσουν ότι ο Κουτσίνσκι θα παραμείνει στο Περού ενόσω συνεχίζονται οι έρευνες για τις πληρωμές που είχε λάβει η εταιρεία συμβούλων του από τη βραζιλιάνικη κατασκευαστική εταιρεία Odebrecht, ενώ ο ίδιος κατείχε υψηλόβαθμα αξιώματα στην κυβέρνηση, πριν από μία δεκαετία, διευκρίνισε η ίδια πηγή, η οποία μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Ο Κουτσίνσκι, παρότι αρνείται ότι διαπράχθηκε οτιδήποτε παράνομο, υπέβαλε την παραίτησή του την Τετάρτη, μετά το νέο σκάνδαλο που προκάλεσε η προσπάθεια εξαγοράς ψήφων από συνεργάτες του, εκμηδενίζοντας τις πιθανότητές του να κερδίσει στην ψηφοφορία που επρόκειτο να διεξαχθεί σήμερα στο Κογκρέσο και θα έκρινε εάν το σώμα θα προχωρούσε στην καθαίρεσή του.

Ο Κουτσίνσκι απολαύει ακόμη ασυλία, μέχρι το Κογκρέσο να αποδεχθεί επίσημα την παραίτησή του, κάτι που πιθανότατα θα γίνει αύριο Παρασκευή, σύμφωνα με τον πρόεδρο του σώματος.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει τις ένοπλες δυνάμεις στη Μινεσότα

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει στρατό στη Μινεσότα - «Θα θέσω σε εφαρμογή τον Νόμο περί Εξέγερσης»

Στόχος του Αμερικανού προέδρου είναι η καταστολή των διαδηλώσεων που έχουν ξεσπάσει μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό μίας γυναίκας από πράκτορα της Υπηρεσίας Μετανάστευσης (ICE)
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΝΕΚΡΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΡΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ

Διεθνή / Ιράν: Βίντεο αποτυπώνει «τη σφαγή των Ιρανών διαδηλωτών» - Ακολουθούν σκληρές εικόνες

Ο φωτορεπόρτερ, Afshin Ismaeli, ανήρτησε το βίντεο στο Instagram και γράφει για τις ανεπίσημες πληροφορίες που αφορούν τον πραγματικό αριθμό των νεκρών ο οποίος μπορεί να ξεπερνά τις 12.000
THE LIFO TEAM
Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Διεθνή / Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει έτοιμος να «πάρει» τη Γροιλανδία με κάθε τρόπο, επαναφέροντας ένα σενάριο που φέρνει σε ανοιχτή σύγκρουση τις ΗΠΑ με τη Δανία και δοκιμάζει τα όρια της συνοχής του ΝΑΤΟ στην Αρκτική
THE LIFO TEAM