Εισαγγελείς ζήτησαν να απαγορευθεί η έξοδος του προέδρου Κουτσίνσκι από το Περού

Εισαγγελείς ζήτησαν να απαγορευθεί η έξοδος του προέδρου Κουτσίνσκι από το Περού Facebook Twitter
0

Περουβιανοί εισαγγελείς ζήτησαν αργά το βράδυ της Τετάρτης από δικαστή να απαγορεύσει στον απερχόμενο πρόεδρο Πέδρο Πάμπλο Κουτσίνσκι την έξοδο από τη χώρα, δήλωσε δικαστική πηγή στο Reuters. 

Η εξέλιξη αυτή σημειώθηκε μερικές ώρες αφότου ο Κουτσίνσκι υπέβαλε την παραίτησή του, αντιμέτωπος με τη σχεδόν βέβαιη παύση του από το αξίωμα και την παραπομπή του στη δικαιοσύνη.

Οι εισαγγελείς θέλουν να εξασφαλίσουν ότι ο Κουτσίνσκι θα παραμείνει στο Περού ενόσω συνεχίζονται οι έρευνες για τις πληρωμές που είχε λάβει η εταιρεία συμβούλων του από τη βραζιλιάνικη κατασκευαστική εταιρεία Odebrecht, ενώ ο ίδιος κατείχε υψηλόβαθμα αξιώματα στην κυβέρνηση, πριν από μία δεκαετία, διευκρίνισε η ίδια πηγή, η οποία μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Ο Κουτσίνσκι, παρότι αρνείται ότι διαπράχθηκε οτιδήποτε παράνομο, υπέβαλε την παραίτησή του την Τετάρτη, μετά το νέο σκάνδαλο που προκάλεσε η προσπάθεια εξαγοράς ψήφων από συνεργάτες του, εκμηδενίζοντας τις πιθανότητές του να κερδίσει στην ψηφοφορία που επρόκειτο να διεξαχθεί σήμερα στο Κογκρέσο και θα έκρινε εάν το σώμα θα προχωρούσε στην καθαίρεσή του.

Ο Κουτσίνσκι απολαύει ακόμη ασυλία, μέχρι το Κογκρέσο να αποδεχθεί επίσημα την παραίτησή του, κάτι που πιθανότατα θα γίνει αύριο Παρασκευή, σύμφωνα με τον πρόεδρο του σώματος.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΟΜΙΛΙΑ

Διεθνή / Τραμπ για τον πόλεμο με το Ιράν: «Είναι μια βραχυπρόθεσμη εκδρομή, ο κόσμος μας σέβεται περισσότερο από ποτέ»

«Δεν θα υποχωρήσουμε μέχρι ο εχθρός να ηττηθεί ολοκληρωτικά και αποφασιστικά», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών στη Φλόριντα
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: «Έχουμε εκπλήξεις, θα αυξηθούν η συχνότητα και το εύρος των εκτοξεύσεων», λέει το Ιράν

Οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - Το Ισραήλ βομβάρδισε αρχηγείο των Φρουρών της Επανάστασης και το Ιράν κλιμακώνει - Αναφορές για χτύπημα στη Βαγδάτη
THE LIFO TEAM