Εισαγγελέας αποσύρει την υπόθεση για την ανάμειξη του Τραμπ στις εκλογές του 2020

Εισαγγελέας αποσύρει την υπόθεση για την ανάμειξη του Τραμπ στις εκλογές του 2020 Facebook Twitter
Ο χορός του Ντόναλντ Τραμπ
0

Οι σοβαρότερες νομικές περιπέτειες του Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται να φτάνουν σε ένα προσωρινό τέλος, τουλάχιστον για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του NBC News, ο Ειδικός Εισαγγελέας Τζακ Σμιθ κατέθεσε αίτημα προς τη Δικαστή Τάνια Τσούτκαν για την απόσυρση των ομοσπονδιακών κατηγοριών που εκκρεμούσαν εναντίον του νεοεκλεγμένου προέδρου, κατόπιν της εκλογικής του νίκης νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Η απόφαση βασίστηκε στην πολιτική του Υπουργείου Δικαιοσύνης, που απαγορεύει τη δίωξη εν ενεργεία προέδρων.

Οι κατηγορίες που είχαν απαγγελθεί τον Αύγουστο του 2023 περιλάμβαναν συνωμοσία για απάτη κατά των Ηνωμένων Πολιτειών, συνωμοσία για παρεμπόδιση επίσημης διαδικασίας, παρεμπόδιση και απόπειρα παρεμπόδισης επίσημης διαδικασίας και συνωμοσία κατά δικαιωμάτων. Ωστόσο, η υπόθεση υπέστη σημαντικό πλήγμα όταν το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε τον Ιούλιο ότι παρελθόντες και εν ενεργεία πρόεδροι δεν μπορούν να διώκονται για επίσημες πράξεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της θητείας τους.

Παράλληλα, η δικαστής Aileen Cannon είχε ήδη απορρίψει την υπόθεση που αφορούσε την κατοχή διαβαθμισμένων εγγράφων από τον Τραμπ, παρά τις αρχικές εκτιμήσεις ότι ήταν από τις πλέον σαφείς υποθέσεις. Ο Σμιθ προχώρησε σε έφεση για αυτήν την απόφαση, ενώ αναθεώρησε το κατηγορητήριο για την υπόθεση των εκλογών, αποσύροντας κατηγορίες που σχετίζονταν με επίσημες πράξεις.

Στο μεταξύ, η πορεία ενδεχόμενων πολιτειακών διώξεων επίσης φαίνεται να περιορίζεται. Στη Νέα Υόρκη, η δίκη για την υπόθεση των "χρημάτων της σιωπής" προς τη Στόρμι Ντάνιελς έχει καθυστερήσει, ενώ στην Τζόρτζια η υπόθεση για τη φερόμενη συνωμοσία ανατροπής των εκλογικών αποτελεσμάτων έχει τεθεί σε παύση μετά τη νίκη του Τραμπ.

Η εξέλιξη αυτή αναδεικνύει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εισαγγελικές αρχές όταν έρχονται αντιμέτωπες με θεσμικά εμπόδια και πολιτικές προεκτάσεις σε νομικές διαδικασίες.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΜΕΡΤΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ ΧΤΕΝΙΣΜΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Διεθνή / Χιλιάδες ευρώ για χτένισμα, μακιγιάζ και φωτογράφους δαπανά ο Φρίντριχ Μερτς

Όλα τα υπουργεία στη Γερμανία έχουν δαπανήσει 58.738 ευρώ για μακιγιέρ και κομμωτές - Η απάντηση του πρωθυπουργικού γραφείου του Φρίντριχ Μερτς στην ακροδεξιά «Εναλλακτική για τη Γερμανία»
LIFO NEWSROOM
ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑΤΟ

Διεθνή / Η Ευρώπη ετοιμάζεται για ένα από τα πιο περίπλοκα σχέδια στρατιωτικής μετακίνησης στην ιστορία της

Η Ευρώπη επιχειρεί να διορθώσει μια κρίσιμη αδυναμία: τη μεταφορά στρατευμάτων και βαρέος εξοπλισμού από τα δυτικά λιμάνια στα ανατολικά σύνορα του ΝΑΤΟ
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Η παρουσία του συνδέεται με μια σημαντική διπλωματική στιγμή, καθώς ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν επιστρέφει στις ΗΠΑ για πρώτη φορά μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι
LIFO NEWSROOM
CLOUDFLARE ΒΛΑΒΗ

Διεθνή / Cloudflare: Η εταιρεία επικαλείται «ασυνήθιστη υψηλή κίνηση» για το παγκόσμιο μπλακ άουτ

Ειδικοί, μιλώντας για τη βλάβη στην Cloudflare, σημειώνουν ότι όταν ένας μόνο «κομβικός» πάροχος έχει πρόβλημα, το αποτέλεσμα μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτές διακοπές σε δεκάδες υπηρεσίες
LIFO NEWSROOM