«Είναι εναντίον μας»: Το Κρεμλίνο απαντά στην ηχηρή παραίτηση του Ρώσου διπλωμάτη στη Γενεύη

«Είναι εναντίον μας»: Το Κρεμλίνο απαντά στην ηχηρή παραίτηση του Ρώσου διπλωμάτη στη Γενεύη Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/ALEXEY NIKOLSKY/SPUTNIK/KREMLIN POOL
0

Σχόλιο του Κρεμλίνου στην ηχηρή παραίτηση του σύμβουλου της μόνιμης ρωσικής αντιπροσωπείας στον ΟΗΕ στη Γενεύη Μπόρις Μπόνταρεφ, ο οποίος προχώρησε σε ευθεία επίθεση κατά της χώρας του αναφορικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο Ρώσος διπλωμάτης εξέφρασε την ντροπή του για τη Ρωσία, ενώ επιτέθηκε και στον υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, κατηγορώντας τον πως «μέσα σε 18 χρόνια έγινε από ένας επαγγελματίας και μορφωμένος διανοούμενος, τον οποίο τόσο εκτιμούσαν οι συνάδελφοι μου, σε έναν άνθρωπο ο οποίος διαρκώς κάνει αντιφατικές δηλώσεις και απειλεί τον κόσμο (δηλαδή και τη Ρωσία) με πυρηνικά όπλα».

«Είναι εναντίον μας»

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ερωτήθηκε κατά τη σημερινή ενημέρωση δημοσιογράφων για το ζήτημα, και ξεκαθάρισε πως ο Μπόνταρεφ «δεν είναι πλέον μαζί μας, είναι εναντίον μας».

«Το Κρεμλίνο δεν έχει λάβει γνώση της επιστολής του. Εάν ήταν υπάλληλος του υπουργείου Εξωτερικών, τότε το ερώτημα πρέπει να απευθυνθεί στο υπουργείο» είπε ο Πεσκόφ.

«Εδώ, μπορούμε να πούμε μόνο πως δεν είναι πλέον μαζί μας. Το αντίθετο, είναι εναντίον μας» συμπλήρωσε.

Όταν του ζητήθηκε να δώσει εξηγήσεις για το τελευταίο σκέλος της απάντησής του, είπε: «Εκφράζει μία θέση με την οποία καταδικάζει τις κινήσεις της ρωσικής ηγεσίας και οι κινήσεις αυτές υποστηρίζονται από, σχεδόν, όλο τον πληθυσμό της χώρας».

«Αυτό σημαίνει πως αυτός ο κύριος μίλησε κατά της γενικής γνώμης στη χώρα μας».

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Explainer: Ο αρχιτέκτονας του Μεσαίωνα που ζουν τώρα οι ΗΠΑ λέγεται Samuel A. Alito

Διεθνή / Explainer: Ο αρχιτέκτονας του Μεσαίωνα που ζουν τώρα οι ΗΠΑ λέγεται Samuel A. Alito

Eδώ και δεκαετίες ένας άντρας χάραζε μεθοδική στρατηγική για την τελική ανατροπή της απόφασης που κατέστησε για χρόνια νόμιμες τις αμβλώσεις ή πώς ο Νόμος ανετράπη από μία τσαρλατανιά του 17ου αιώνα…
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ