Το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης με μία ανάρτησή του στην επίσημη σελίδα του στο Facebook κάνει λόγο για τρόμο και κατάπληξη μπροστά στο αποψινό θέαμα της καταστροφής της Νοτρ Νταμ από πυρκαγιά που μαίνεται από το απόγευμα. 

 

"Ο καθεδρικός ναός της Παναγίας των Παρισίων είναι η ψυχή του Παρισιού. Πολύ περισσότερο αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο για όλα τα ιδανικά του κόσμου και ένα μνημείο υψηλής καλλιτεχνικής φιλοδοξίας, ένα αρχιτεκτονικό επίτευγμα που ξεπερνά τις θρησκευτικές πεποιθήσεις και τον ίδιο τον χρόνο.  Επιβίωσε για τόσα χρόνια - από την εποχή της Γαλλικής Επανάστασης μέχρι την Ναζιστική κατοχή- που το να παρακολουθεί κανείς την καταστροφή της είναι αβάσταχτο».

 

 

Αυτό ήταν το μήνυμα που συνυπογράφουν οι Barbara Drake Boehm και οι Paul και Jill Ruddock, ανώτεροι επιμελητές του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης της Νέας Υόρκης. 

 

Στο ίδιο μήνυμα αναφέρεται ότι τόσο οι άνθρωποι του ΜΕΤ όσο και η παγκόσμια πολιτισμικοί κοινότητα παρακολουθεί με κατάπληξη και τρόμο τη φωτιά που καταστρέφει τον καθεδρικό ναό της Νοτ Νταμ. 

 

"Στέλνουμε όλη μας την υποστήριξη και τη δύναμη στους ανθρώπους του Παρισιού και είμαστε έτοιμοι να τους παράσχουμε όποια βοήθεια και πόρους δυνάμεθα", καταλήγουν.  

 

Εικόνα: Édouard Baldus (Πρωσία, 1813-1889). Notre-Dame (πρόσοψη), 1860.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr