«Είναι αβάσταχτο η Παναγία των Παρισίων να επιβιώσει από τόσα και να καταστραφεί έτσι»: το μήνυμα του Μητροπολιτικού Μουσείου Νέας Υόρκης

«Είναι αβάσταχτο η Παναγία των Παρισίων να επιβιώσει από τόσα και να καταστραφεί έτσι»: το μήνυμα του Μητροπολιτικού Μουσείου Νέας Υόρκης Facebook Twitter
1

Το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης με μία ανάρτησή του στην επίσημη σελίδα του στο Facebook κάνει λόγο για τρόμο και κατάπληξη μπροστά στο αποψινό θέαμα της καταστροφής της Νοτρ Νταμ από πυρκαγιά που μαίνεται από το απόγευμα. 

"Ο καθεδρικός ναός της Παναγίας των Παρισίων είναι η ψυχή του Παρισιού. Πολύ περισσότερο αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο για όλα τα ιδανικά του κόσμου και ένα μνημείο υψηλής καλλιτεχνικής φιλοδοξίας, ένα αρχιτεκτονικό επίτευγμα που ξεπερνά τις θρησκευτικές πεποιθήσεις και τον ίδιο τον χρόνο.  Επιβίωσε για τόσα χρόνια - από την εποχή της Γαλλικής Επανάστασης μέχρι την Ναζιστική κατοχή- που το να παρακολουθεί κανείς την καταστροφή της είναι αβάσταχτο».

Αυτό ήταν το μήνυμα που συνυπογράφουν οι Barbara Drake Boehm και οι Paul και Jill Ruddock, ανώτεροι επιμελητές του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης της Νέας Υόρκης. 

Στο ίδιο μήνυμα αναφέρεται ότι τόσο οι άνθρωποι του ΜΕΤ όσο και η παγκόσμια πολιτισμικοί κοινότητα παρακολουθεί με κατάπληξη και τρόμο τη φωτιά που καταστρέφει τον καθεδρικό ναό της Νοτ Νταμ. 

"Στέλνουμε όλη μας την υποστήριξη και τη δύναμη στους ανθρώπους του Παρισιού και είμαστε έτοιμοι να τους παράσχουμε όποια βοήθεια και πόρους δυνάμεθα", καταλήγουν.  

Εικόνα: Édouard Baldus (Πρωσία, 1813-1889). Notre-Dame (πρόσοψη), 1860.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΣΑΝΤ ΣΥΡΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΛΕΜΟΥ

Διεθνή / Συρία: Σε εξέλιξη προετοιμασία υπόθεσης για εγκλήματα πολέμου κατά του καθεστώτος Άσαντ

Ο πρώην διοικητής της πολιτοφυλακής του καθεστώτος Άσαντ, κατηγορείται για μαζικές δολοφονίες και βίαιες εξαφανίσεις αμάχων στη Δαμασκό, σε μια υπόθεση που θεωρείται κρίσιμη για τη μεταβατική δικαιοσύνη στη Συρία
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΠΙΤ ΧΕΓΚΣΕΘ ΚΟΝΓΚΡΕΣΟ

Διεθνή / Χέγκσεθ για Ιράν: «Ο πόλεμος ήταν αναγκαίος, αποτελούσαν υπαρξιακή απειλή»

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας βρέθηκε ενώπιον του Κογκρέσου για να «λογοδοτήσει» και να δεχτεί ερωτήσεις - κυρίως για τον πόλεμο με το Ιράν, παρότι τυπικά η ακρόαση αφορούσε τον νέο αμυντικό προϋπολογισμό του Πενταγώνου
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
«Είναι αβάσταχτο η Παναγία των Παρισίων να επιβιώσει από τόσα και να καταστραφεί έτσι» Πηγή: www.lifo.grΝα ευχηθούμε να μην αξιωθούμε να δούμε - ούτε οι απόγονοί μας -, κάτι ανάλογο για τον Παρθενώνα και την ευρύτερη περιοχή.Γιατί έχω πολύ βαθιά ανησυχία αν ο μηχανισμός του ελληνικού Δημοσίου έχει προετοιμαστεί επαρκώς, σε κατάλληλο προσωπικό πρόληψης και καταστολής φωτιάς, όσο και σε υλκοτεχνικά μέσα.