Ο Μαρκ Τζέικομπς συνηθίζει να μοιράζεται την καθημερινότητά του με τους 1,6 εκατ. followers του στο Instagram. Το λίφτινγκ που έκανε δεν αποτέλεσε εξαίρεση, κάτι που εξέπληξε αρκετούς. 

 

«Είμαι ματαιόδοξος, δεν είναι ντροπή», ήταν η αφοπλιστική απάντηση του 58χρονου σχεδιαστή, που εξήγησε στη Vogue γιατί αποφάσισε να καταγράψει τη διαδικασία, δημοσιεύοντας τακτικά φωτογραφίες στο Instagram, ξεκινώντας με μία στην οποία το κεφάλι του ήταν τυλιγμένο με γάζες, με το hashtagh #LiveLoveLift (Ζήσε, Αγάπα, Κάνε λίφτινγκ). 

 

 

 

Όταν ρωτήθηκε από τη Vogue αν είχε κάποιο δισταγμό για να δημοσιοποιήσει αυτές τις φωτογραφίες, απάντησε ότι έχει υπάρξει ειλικρινής για τόσα πολλά πράγματα. «Όπως μια φορά που πήγα σε εκδήλωση με καπέλο του μπέιζμπολ. Ο κόσμος με ρώτησε γιατί το φορούσα και απάντησα ότι είχα κάνει μεταμόσχευση μαλλιών και εξεπλάγησαν που το είπα», δήλωσε. 

 

«Ποια η διαφορά; Δεν καλύπτω το πρόσωπό μου, δεν φοράω γυαλιά, δεν είμαι ινκόγκνιτο. Έχω κάποια σημάδια γύρω από τα αυτιά μου, το πρόσωπό μου είναι πρησμένο και έχω μελανιές στον λαιμό, αλλά ποστάρω στο Instagram, δεν με νοιάζει. Δεν το βλέπω καν σαν μια προσπάθεια να είμαι ειλικρινής. Κάνω αυτό που κάνω συνήθως, που είναι να ζω τη ζωή μου και να τη μοιράζομαι με οποιονδήποτε ενδιαφέρεται», συμπλήρωσε ο σχεδιαστής. 

 

 

«Είμαι 58 ετών, δεν νομίζω ότι δείχνω άσχημα για 58χρονος. Δεν ένιωθα ότι έπρεπε να το κάνω, αλλά οι συζητήσεις για τη γήρανση ή τις πλαστικές επεμβάσεις είναι για μένα όπως όλες οι άλλες συζητήσεις. Το πρόβλημα έρχεται με την ντροπή και δεν θέλω να ζήσω τη ζωή μου με ντροπή», συμπλήρωσε. 

 

Ο τρόπος για να το κάνει αυτό, τόνισε, είναι με το να είναι ανοιχτός και ειλικρινής. «Ναι, είμαι ματαιόδοξος, δεν θεωρώ ότι είναι ντροπή να είσαι ματαιόδοξος. Δεν θεωρώ ότι είναι ντροπή να θες την προσοχή, να ντύνεσαι όμορφα και να επιδεικνύεις ένα look», υπογράμμισε. 

 

Αυτά, συνέχισε ο Τζέικομπς, είναι κάποια από τα πράγματα που του χαρίζουν ικανοποίηση. «Φροντίδα για τον εαυτό μου, είτε είναι σε πνευματικό επίπεδο, είτε κόβοντας και βάφοντας τα μαλλιά μου ή περνώντας δύο ώρες για να μου φτιάξουν τα νύχια», συμπλήρωσε. 

 

«Όσο καλύτερα νιώθω με τον εαυτό μου, τόσο καλύτερος θα μπορώ να είμαι για τους άλλους», υπογράμμισε ο σχεδιαστής. 

 

 

 

Παράλληλα, παρατήρησε ότι σε έναν κόσμο που ιδιαίτερα η νέα γενιά είναι υπέρ της ειλικρίνειας και των αποκαλύψεων, «δεν καταλαβαίνω γιατί ο κόσμος έχει αυτή την ντροπή σχετικά με τη ματαιοδοξία». 

 

Όλοι έχουμε φίλτρα στα κινητά μας, επεσήμανε. «Όλοι μας ρετουσάρουμε τις φωτογραφίες μας και βάζουμε φίλτρα. Σε αυτό τον κόσμο ζούμε», σημείωσε.

 

 

Σχολίασε όμως και εκείνους που διαψεύδουν δημόσια τις αισθητικές επεμβάσεις που έχουν κάνει. «Φαίνεται τρελό όταν ένας ηθοποιός ή κάποιο δημόσιο πρόσωπο αρνείται ότι έχει κάνει κάτι. Λένε “είναι το ελαιόλαδο, κάνω μπάνιο με ανθρακούχο νερό”. Έλα τώρα! Μπορεί αυτά τα πράγματα να είναι αλήθεια, αλλά δεν είναι ο λόγος που έχεις σφιχτό λαιμό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο σχεδιαστής.