Εγκλωβισμένοι σε μοναστήρι στη Γάζα 8 Έλληνες - Νεότερες πληροφορίες

Εγκλωβισμένοι σε μοναστήρι στη Γάζα 8 Έλληνες - Νεότερες πληροφορίες Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Νεότερες πληροφορίες για τους εγκλωβισμένους Έλληνες στη Γάζα κάνουν λόγο για μια οικογένεια και κάποιους ιερείς.

Το θέμα με τους εγκλωβισμένους Έλληνες στη μονή Αγίου Πορφυρίου σε κεντρικό σημείο στη Γάζα προέκυψε χθες αρχικά από πληροφορίες του Mega, τις οποίες αργότερα επιβεβαίωσαν πηγές του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.  

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες της ΕΡΤ για τους οκτώ εγκλωβισμένους Έλληνες, στο μοναστήρι, πρόκειται για μια οικογένεια και κάποιους ιερείς που διαμένουν εκεί και δεν ήθελαν να αποχωρήσουν στην παρούσα φάση με την κατάσταση που επικρατεί όσο ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς συνεχίζεται αδιάκοπα

Διπλωματικές πηγές ανέφεραν χθες βράδυ μετά την δημοσιοποίηση του θέματος, πως το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών μέσω του Γενικού Προξενείου Ιεροσολύμων είναι συνεχώς σε επαφή με τους Έλληνες που έχουν παραμείνει στο μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου μέσα στην πόλη της Γάζας. Τα ονόματα και των 8 Ελλήνων, οι οποίοι παρέμειναν στο μοναστήρι, έχουν δοθεί τόσο στις Ισραηλινές όσο και στις Αιγυπτιακές Αρχές, ενώ έχουν ενημερωθεί οι Ισραηλινές Αρχές για την παραμονή Ελλήνων πολιτών στο μοναστήρι.

Προσθέτουν δε πως το υπουργείο Εξωτερικών παραμένει σε ετοιμότητα. Όταν ανοίξει εκ νέου η διάβαση της Ράφα και καταστεί δυνατή η μετάβασή εκεί των Ελλήνων πολιτών θα μεταφερθούν, εφόσον το επιθυμούν, στην Αίγυπτο.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε χθες βράδυ ότι οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις έχουν περικυκλώσει την πόλη της Γάζας και διεξάγουν επιχειρήσεις εντός του αστικού ιστού.

Νωρίτερα, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ διεμήνυσε πως οι ισραηλινές δυνάμεις «σφίγγουν τον κλοιό» γύρω από την πόλη της Γάζας. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς ο Σάντσεθ της Ισπανίας έγινε ο πιο ασταθής φίλος του ΝΑΤΟ

Διεθνή / Πώς ο Σάντσεθ της Ισπανίας έγινε ο πιο ασταθής φίλος του ΝΑΤΟ

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγορεί την Ισπανία για «έλλειψη σεβασμού» προς το ΝΑΤΟ, απειλώντας με δασμούς, ενώ οι χώρες της βόρειας Ευρώπης ζητούν από τον Πέδρο Σάντσεθ να «πληρώσει το δίκαιο μερίδιό του» στην άμυνα της Ευρώπης
LIFO NEWSROOM
ΓΑΛΛΙΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΟΛΙΒΙΕ ΦΟΡ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ ΛΕΚΟΡΝΙ

Διεθνή / Πολιτική κρίση στη Γαλλία: Ο «φόρος Ζούκμαν» φέρνει σε δύσκολη θέση τον Λεκορνί και δίνει πόντους στους Σοσιαλιστές

Οι Σοσιαλιστές ζητούν «φόρο Ζουκμάν» 2% στις μεγάλες περιουσίες. Ο Λεκορνί αντιμέτωπος με την πιο κρίσιμη πολιτική μάχη της πρωθυπουργίας του
LIFO NEWSROOM
Βόρεια Μακεδονία: Ξεκινά η δίκη για τη φονική φωτιά στο Κότσανι με τους 63 νεκρούς

Διεθνή / Βόρεια Μακεδονία: Ξεκινά η δίκη για τη φονική φωτιά στο Κότσανι με τους 63 νεκρούς

Στις 19 Νοεμβρίου αρχίζει η δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο κλαμπ του Κότσανι στη Βόρεια Μακεδονία, όπου 63 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους - Συνολικά 37 άτομα κατηγορούνται, ανάμεσά τους πρώην αξιωματούχοι
LIFO NEWSROOM
ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ ΙΤΑΛΙΑ ΠΟΙΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΘΥΜΑ

Διεθνή / Γυναικοκτονία στην Ιταλία: Οι τελευταίες στιγμές του μοντέλου και ριάλιτι σταρ - Με ποιον μιλούσε πριν δολοφονηθεί

Το παρελθόν του δράστη - Φέρεται πως είχε προσπαθήσει να την ρίξει από το μπαλκόνι στο παρελθόν - «Αν με αφήσεις, θα σε σκοτώσω και θα σκοτώσω και τη μητέρα σου»
LIFO NEWSROOM