Έφηβος ζήτησε από την αστυνομία να φέρει σάκο νεκρών αφότου σκότωσε τη μητέρα του

Έφηβος ζήτησε από την αστυνομία να φέρει σάκο νεκρών αφότου σκότωσε τη μητέρα του Facebook Twitter
0

Ένας 17χρονος μαθητής ιδιωτικού σχολείου στραγγάλισε τη μητέρα του και στη συνέχεια τη μαχαίρωσε 118 φορές πριν καλέσει την άμεση δράση για να ζητήσει από την αστυνομία να «φέρει έναν σάκο νεκρών», σύμφωνα με δικαστική έρευνα. 

Ο Ρόουαν Τόμπσον είχε επισκεφθεί τη μητέρα του, Τζοάννα Τομποσον, 50 ετών, για το Σαββατοκύριακο. Οι δύο τους είχαν επιστρέψει από έναν πρωινό τρέξιμο, όταν τη στραγγάλισε, αφήνοντάς την αναίσθητη στο σαλόνι. Επέστρεψε δεκαπέντε λεπτά αργότερα και τη μαχαίρωσε δεκάδες φορές στο κεφάλι, στον λαιμό και στο χέρι. Οι The Times κάνουν λόγο για «βεβαρημένο ιστορικό ψυχικής υγείας».

Ο δράστης, στις 12:45, την 1η Ιουλίου του 2019, κάλεσε το 999 με «ήρεμο, χωρίς συναίσθημα και αρκετά συνηθισμένο τόνο» και ανέφερε: «μόλις σκότωσα τη μαμά μου ... τη στραγγάλισα και τη μαχαίρωσα με διάφορα μαχαίρια και τέτοια». Ο αστυνομικός που τον συνέλαβε στο σπίτι του στο Χάμπλντον, στο Χαμσάιρ, κατέθεσε ότι ο έφηβος ήταν «εξαιρετικά ήρεμος και συγκροτημένος» και «φάνηκε να ανησυχεί περισσότερο για τη γάτα του».

Σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα ο έφηβος είχε επισκεφθεί τη λογοθεραπεύτρια μητέρα του, για το Σαββατοκύριακο, καθώς πρόσφατα είχε μετακομίσει για να ζήσει με τον πατέρα του, Μαρκ Τόμπσον, στο Νότιο Γιορκσάιρ. Ο έφηβος και η μητέρα του είχαν «αγχωτικές» συνομιλίες σχετικά με τη ζωή του το βράδυ πριν από το περιστατικό και «ένιωθε ότι η μητέρα του τον ήλεγχε σε υπερβολικό βαθμό». Σύμφωνα με τους The Times, κατά το παρελθόν είχε εισαχθεί σε ψυχιατρικά νοσοκομεία μετά από απόπειρα αυτοκτονίας και κατάθλιψη.

Ο ίδιος κατέθεσε στην αστυνομία ότι ένιωθε «παράξενα» καθώς επέστρεψε από το τζόκινγκ με τη μητέρα του, ήταν σε «αυτόματο πιλότο» και δεν μπορεί να θυμηθεί τίποτα μέχρι το σημείο που έφτασε στο αστυνομικό τμήμα. Τον Οκτώβριο του 2020, ο έφηβος βρέθηκε νεκρός, σε ηλικία 18 ετών, ενώ βρισκόταν υπό κράτηση σε ψυχιατρικό κέντρο, τέσσερις μέρες πριν από τη δίκη του για δολοφονία της μητέρας του.

Το δικαστήριο ερεύνησε και το τηλεφώνημα που έγινε εκείνο το μεσημέρι. «Μόλις σκότωσα τη μητέρα μου. Χρειάζομαι κάποιον να με συλλάβει, καθώς αυτό γίνεται, και ένα ασθενοφόρο - θα ήταν καλό», είπε ο Thompson ήρεμα τηλέφωνο. «Τη στραγγάλισα και τη μαχαίρωσα με διάφορα μαχαίρια και τέτοια. Ο μικρότερος αδερφός μου είναι στο σχολείο, θα γυρίσει αργότερα σήμερα.»

«Δεν αναπνέει ... Φέρτε έναν σάκο νεκρών (...) Είμαι 99,9% σίγουρος πως δεν αναπνέει. Άρχισα να την στραγγαλίζω, έπεσε στο πάτωμα. Την στραγγάλισα ακόμα πιο σφιχτά και σταμάτησα (...) Άρχισα να τη μαχαιρώνω, είναι στο σαλόνι», είπε προσθέτοντας πως είχε βρεθεί εκεί για το Σαββατοκύριακο, είχε γευματίσει και είχε πάει στον κινηματογράφο με τους καλύτερους φίλους του όπου «ήταν πολύ ωραία». 

Σύμφωνα με τη Σόφι Ρουτζ Πράις, αδελφή της Τόμπσον, ο δράστης, είχε μετακόμισε για να ζήσει με τον πατέρα του, έναν «μάγο», ώστε να βοηθηθεί η ψυχική του υγεία. «Τα τελευταία δύο χρόνια ο Ρόουαν έδειχνε σημάδια κατάθλιψης και τάσεις αυτοκτονίας. Έπρεπε να εισαχθεί στο νοσοκομείο», είπε προσθέτοντας.

Από την πλευρά της, η Σάρα Ρίτσι, φίλη του θύματος, που είχε αθληθεί μαζί με την μητέρα και τον γιο εκείνο το πρωί, ανάφερε πως ο δράστης ήταν «ήσυχος» και πως το 2017 είχε προσπαθήσει να βάλει τέλος στη ζωή του, μετά την αυτοκτονία του θείου του. 

Όπως αναφέρουν οι The Times, o ψυχίατρος Τζον Σάντφορντ, υποστήριξε πως ο έφηβος είχε διαγνωστεί με ήπια διαταραχή αυτιστικού φάσματος, αλλά «δεν υπήρχε τίποτα που να υποδήλωνε ότι υπέφερε από μη φυσιολογική ψυχική λειτουργία» όταν σκότωσε τη μητέρα του.

Ο πατέρας του αμφισβήτησε την άποψη αυτή επικαλούμενος δύο άλλες εκθέσεις που δεν διαβιβάστηκαν στο δικαστήριο. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Τζέισον Πέγκ, «κανείς δεν θα μάθει ποτέ γιατί τη σκότωσε. Το μόνο άτομο που ξέρει είναι ο Ρόουαν και δεν θα μπορεί να μας πει». 

Ο πατέρας του παιδιού έκανε λόγο για αποτυχία των μονάδων ψυχικής υγείας και επεσήμανε πως το παιδί του, παρότι «non binary», είχε εισαχθεί σε μια μονάδα που «διαχώριζε τα αγόρια από τα κορίτσια». 

 

Με πληροφορίες από The Times  

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Γαλλία κάλεσε τον πρέσβη των ΗΠΑ για εξηγήσεις μετά από επιστολή περί «ανεπαρκούς δράσης» κατά του αντισημιτισμού

Διεθνή / Διπλωματική κόντρα Γαλλίας - ΗΠΑ: Ο πεθερός της Ιβάνκα Τραμπ κατηγορεί τον Μακρόν για αδράνεια απέναντι στον αντισημιτισμό

Ο Τσαρλς Κούσνερ, εβραϊκής καταγωγής και πεθερός της Ιβάνκα Τραμπ, δημοσίευσε ανοικτή επιστολή ου απευθύνεται προσωπικά στον Μακρόν, υποστηρίζοντας ότι οι συζητήσεις για αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους «τροφοδοτούν τη βία»
LIFO NEWSROOM
Βαλέρι Ζαλούζνι: Ο «σιωπηλός στρατηγός» που απειλεί την πολιτική κυριαρχία του Ζελένσκι

Διεθνή / Βαλέρι Ζαλούζνι: Ο «σιωπηλός στρατηγός» που απειλεί την πολιτική κυριαρχία του Ζελένσκι

Ο Βαλέρι Ζαλούζνι, πρώην αρχηγός του ουκρανικού στρατού και νυν πρέσβης στο Λονδίνο, θεωρείται ο μόνος που μπορεί να απειλήσει πολιτικά τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι - Οι μυστικές κινήσεις του, οι επαφές με Δύση και ΗΠΑ και τα σενάρια διαδοχής
LIFO NEWSROOM
Η Ρωσία αλλάζει στρατηγική στην Αφρική: Η Wagner αντικαθίσταται από την Africa Corps

Διεθνή / Η Ρωσία αλλάζει στρατηγική στην Αφρική: Η Wagner αντικαθίσταται από την Africa Corps

Μετά την αποτυχημένη ανταρσία της Wagner και την κακή φήμη της, η Ρωσία αντικαθιστά τους μισθοφόρους της στην Αφρική με την επίσημη παραστρατιωτική ομάδα Africa Corps, ενισχύοντας τον έλεγχο και τη νομιμότητα της Μόσχας στην περιοχή
LIFO NEWSROOM
Αφγανιστάν:

Διεθνή / Αφγανιστάν: «Μητέρες και παιδιά θα πεθάνουν» - Οι συνέπειες των περικοπών στην ανθρωπιστική βοήθεια από τις ΗΠΑ

Οι περικοπές χρηματοδότησης από τις ΗΠΑ έχουν οδηγήσει στην αναστολή ή το κλείσιμο 422 δομών υγείας στο Αφγανιστάν - Κάτοικοι απομακρυσμένων κοινοτήτων μιλούν για μια κατάσταση που «φλερτάρει» με τον θάνατο
LIFO NEWSROOM
Συρία: Καταργούνται δύο μηδενικά από τη λίρα – Νέα χαρτονομίσματα για να σωθεί η οικονομία

Διεθνή / Συρία: Καταργούνται δύο μηδενικά από τη λίρα – Νέα χαρτονομίσματα για να σωθεί η οικονομία

Η Συρία ετοιμάζει νέα τραπεζογραμμάτια αφαιρώντας δύο μηδενικά από τη λίρα για να αντιμετωπίσει την κατάρρευση της αξίας της - Τι σημαίνει για τις καθημερινές συναλλαγές και την πολιτική αλλαγή στη χώρα;
LIFO NEWSROOM
«Κατάσταση πολιορκίας» στην Ουάσινγκτον: Ο Τραμπ εξοπλίζει την Εθνοφρουρά και απειλεί με επέκταση σε άλλες πόλεις

Διεθνή / «Κατάσταση πολιορκίας» στην Ουάσινγκτον: Ο Τραμπ εξοπλίζει την Εθνοφρουρά και απειλεί με επέκταση σε άλλες πόλεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ εξοπλίζει την Εθνοφρουρά στην Ουάσινγκτον με όπλα, προκαλώντας φόβους για «στρατιωτική κατοχή». Σχέδια για αποστολή δυνάμεων και σε Σικάγο – Νέα Υόρκη.
LIFO NEWSROOM
Γάζα: «Δύο τα ισραηλινά πλήγματα στην περιοχή, 20 οι νεκροί» - Αυτοί είναι οι τέσσερις δημοσιογράφοι μεταξύ των θυμάτων

Διεθνή / Γάζα: «Δύο τα ισραηλινά πλήγματα στην περιοχή, 20 οι νεκροί» - Αυτοί είναι οι τέσσερις δημοσιογράφοι που σκοτώθηκαν

Το Ισραήλ στόχευσε και χτύπησε το νοσοκομείο Νάσερ - Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως το δεύτερο πλήγμα εξαπολύθηκε αφού διασώστες, δημοσιογράφοι και άλλοι έσπευσαν στον χώρο όπου είχε σημειωθεί η πρώτη επίθεση
LIFO NEWSROOM
Κατάθλιψη, bullying, σεξισμός - Ο λόγος της νεότερης γερουσιάστριας στο κοινοβούλιο της Αυστραλίας τα είχε όλα

Διεθνή / Κατάθλιψη, bullying, σεξισμός - Ο λόγος μιας 21χρονης γερουσιάστριας στο κοινοβούλιο της Αυστραλίας τα είχε όλα

Η Σάρλοτ Γουόκερ δεν δίστασε να μιλήσει και για τη διαμάχη της με την πρόεδρο του κόμματος One Nation, Πολίν Χάνσον, η οποία την είχε αποκαλέσει «βρέφος στην πάνα»
LIFO NEWSROOM
ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

Διεθνή / Τουρκία: Πρόστιμο στον υπουργό Μεταφορών που έτρεχε με 225 χιλιόμετρα την ώρα - Ανέβασε και βίντεο στα social

Το βίντεο, με λαϊκή μουσική υπόκρουση και αποσπάσματα από ομιλία του Τούρκου προέδρου να εξαίρει τις κυβερνητικές υποδομές, δείχνει το κοντέρ του αυτοκινήτου
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Τουλάχιστον 15 νεκροί, ανάμεσά τους τέσσερις δημοσιογράφοι, σε ισραηλινά πλήγματα εναντίον του νοσοκομείου Νάσερ

Διεθνή / Γάζα: Τουλάχιστον 15 νεκροί, ανάμεσά τους τέσσερις δημοσιογράφοι, σε ισραηλινά πλήγματα εναντίον του νοσοκομείου Νάσερ

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν το δεύτερο πλήγμα του Ισραήλ εναντίον του νοσοκομείου Νάσερ εξαπολύθηκε αφού διασώστες, δημοσιογράφοι και άλλοι έσπευσαν στον χώρο όπου είχε σημειωθεί η πρώτη επίθεση
LIFO NEWSROOM