Έφηβος ζήτησε από την αστυνομία να φέρει σάκο νεκρών αφότου σκότωσε τη μητέρα του

Έφηβος ζήτησε από την αστυνομία να φέρει σάκο νεκρών αφότου σκότωσε τη μητέρα του Facebook Twitter
0

Ένας 17χρονος μαθητής ιδιωτικού σχολείου στραγγάλισε τη μητέρα του και στη συνέχεια τη μαχαίρωσε 118 φορές πριν καλέσει την άμεση δράση για να ζητήσει από την αστυνομία να «φέρει έναν σάκο νεκρών», σύμφωνα με δικαστική έρευνα. 

Ο Ρόουαν Τόμπσον είχε επισκεφθεί τη μητέρα του, Τζοάννα Τομποσον, 50 ετών, για το Σαββατοκύριακο. Οι δύο τους είχαν επιστρέψει από έναν πρωινό τρέξιμο, όταν τη στραγγάλισε, αφήνοντάς την αναίσθητη στο σαλόνι. Επέστρεψε δεκαπέντε λεπτά αργότερα και τη μαχαίρωσε δεκάδες φορές στο κεφάλι, στον λαιμό και στο χέρι. Οι The Times κάνουν λόγο για «βεβαρημένο ιστορικό ψυχικής υγείας».

Ο δράστης, στις 12:45, την 1η Ιουλίου του 2019, κάλεσε το 999 με «ήρεμο, χωρίς συναίσθημα και αρκετά συνηθισμένο τόνο» και ανέφερε: «μόλις σκότωσα τη μαμά μου ... τη στραγγάλισα και τη μαχαίρωσα με διάφορα μαχαίρια και τέτοια». Ο αστυνομικός που τον συνέλαβε στο σπίτι του στο Χάμπλντον, στο Χαμσάιρ, κατέθεσε ότι ο έφηβος ήταν «εξαιρετικά ήρεμος και συγκροτημένος» και «φάνηκε να ανησυχεί περισσότερο για τη γάτα του».

Σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα ο έφηβος είχε επισκεφθεί τη λογοθεραπεύτρια μητέρα του, για το Σαββατοκύριακο, καθώς πρόσφατα είχε μετακομίσει για να ζήσει με τον πατέρα του, Μαρκ Τόμπσον, στο Νότιο Γιορκσάιρ. Ο έφηβος και η μητέρα του είχαν «αγχωτικές» συνομιλίες σχετικά με τη ζωή του το βράδυ πριν από το περιστατικό και «ένιωθε ότι η μητέρα του τον ήλεγχε σε υπερβολικό βαθμό». Σύμφωνα με τους The Times, κατά το παρελθόν είχε εισαχθεί σε ψυχιατρικά νοσοκομεία μετά από απόπειρα αυτοκτονίας και κατάθλιψη.

Ο ίδιος κατέθεσε στην αστυνομία ότι ένιωθε «παράξενα» καθώς επέστρεψε από το τζόκινγκ με τη μητέρα του, ήταν σε «αυτόματο πιλότο» και δεν μπορεί να θυμηθεί τίποτα μέχρι το σημείο που έφτασε στο αστυνομικό τμήμα. Τον Οκτώβριο του 2020, ο έφηβος βρέθηκε νεκρός, σε ηλικία 18 ετών, ενώ βρισκόταν υπό κράτηση σε ψυχιατρικό κέντρο, τέσσερις μέρες πριν από τη δίκη του για δολοφονία της μητέρας του.

Το δικαστήριο ερεύνησε και το τηλεφώνημα που έγινε εκείνο το μεσημέρι. «Μόλις σκότωσα τη μητέρα μου. Χρειάζομαι κάποιον να με συλλάβει, καθώς αυτό γίνεται, και ένα ασθενοφόρο - θα ήταν καλό», είπε ο Thompson ήρεμα τηλέφωνο. «Τη στραγγάλισα και τη μαχαίρωσα με διάφορα μαχαίρια και τέτοια. Ο μικρότερος αδερφός μου είναι στο σχολείο, θα γυρίσει αργότερα σήμερα.»

«Δεν αναπνέει ... Φέρτε έναν σάκο νεκρών (...) Είμαι 99,9% σίγουρος πως δεν αναπνέει. Άρχισα να την στραγγαλίζω, έπεσε στο πάτωμα. Την στραγγάλισα ακόμα πιο σφιχτά και σταμάτησα (...) Άρχισα να τη μαχαιρώνω, είναι στο σαλόνι», είπε προσθέτοντας πως είχε βρεθεί εκεί για το Σαββατοκύριακο, είχε γευματίσει και είχε πάει στον κινηματογράφο με τους καλύτερους φίλους του όπου «ήταν πολύ ωραία». 

Σύμφωνα με τη Σόφι Ρουτζ Πράις, αδελφή της Τόμπσον, ο δράστης, είχε μετακόμισε για να ζήσει με τον πατέρα του, έναν «μάγο», ώστε να βοηθηθεί η ψυχική του υγεία. «Τα τελευταία δύο χρόνια ο Ρόουαν έδειχνε σημάδια κατάθλιψης και τάσεις αυτοκτονίας. Έπρεπε να εισαχθεί στο νοσοκομείο», είπε προσθέτοντας.

Από την πλευρά της, η Σάρα Ρίτσι, φίλη του θύματος, που είχε αθληθεί μαζί με την μητέρα και τον γιο εκείνο το πρωί, ανάφερε πως ο δράστης ήταν «ήσυχος» και πως το 2017 είχε προσπαθήσει να βάλει τέλος στη ζωή του, μετά την αυτοκτονία του θείου του. 

Όπως αναφέρουν οι The Times, o ψυχίατρος Τζον Σάντφορντ, υποστήριξε πως ο έφηβος είχε διαγνωστεί με ήπια διαταραχή αυτιστικού φάσματος, αλλά «δεν υπήρχε τίποτα που να υποδήλωνε ότι υπέφερε από μη φυσιολογική ψυχική λειτουργία» όταν σκότωσε τη μητέρα του.

Ο πατέρας του αμφισβήτησε την άποψη αυτή επικαλούμενος δύο άλλες εκθέσεις που δεν διαβιβάστηκαν στο δικαστήριο. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Τζέισον Πέγκ, «κανείς δεν θα μάθει ποτέ γιατί τη σκότωσε. Το μόνο άτομο που ξέρει είναι ο Ρόουαν και δεν θα μπορεί να μας πει». 

Ο πατέρας του παιδιού έκανε λόγο για αποτυχία των μονάδων ψυχικής υγείας και επεσήμανε πως το παιδί του, παρότι «non binary», είχε εισαχθεί σε μια μονάδα που «διαχώριζε τα αγόρια από τα κορίτσια». 

 

Με πληροφορίες από The Times  

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

G20 ΣΥΝΟΔΟΣ

Διεθνή / Χωρίς Τραμπ και Πούτιν η σύνοδος της G20: Έκκληση να τερματίσουν «τις συγκρούσεις που προκαλούν τόσο θάνατο»

Η κυβέρνηση Τραμπ μποϊκοτάρει τελείως τις συνομιλίες, καθώς κατηγορεί την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής ότι καταπιέζει τους λευκούς γαιοκτήμονες
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Διεθνή / Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Την ίδια ώρα, εισαγγελείς στο Μιλάνο έχουν ξεκινήσει έρευνα για Ιταλούς υπηκόους που ενδέχεται να συμμετείχαν σε αυτές τις δολοφονικές «εκδρομές»
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι - «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι: «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Απρόσμενα θετικό το κλίμα της συνάντησης - «Συμφωνήσαμε σε περισσότερα από όσα περιμέναμε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος - Τι απάντησε για τον χαρακτηρισμό «φασίστας» που του αποδίδει ο Μαμντάνι
LIFO NEWSROOM
Σεισμός στο Μπανγκλαντές: Πέντε νεκροί και τουλάχιστον 100 τραυματίες

Διεθνή / Σεισμός στο Μπανγκλαντές: Πέντε νεκροί και τουλάχιστον 100 τραυματίες

«Δεν έχω νιώσει ποτέ τέτοιο σεισμό στη ζωή μου. Ήμασταν στο γραφείο όταν άρχισαν να κουνιούνται τα έπιπλα. Τρέξαμε από τις σκάλες και είδαμε κι άλλους ανθρώπους να έχουν ήδη βγει έξω», είπε ένας εργαζόμενος στην Ντάκα
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Δραματική μείωση δωρεών μετά την εκεχειρία - Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις προειδοποιούν

Διεθνή / Γάζα: Δραματική μείωση δωρεών μετά την εκεχειρία - Ανθρωπιστικές οργανώσεις κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου

«Ο κόσμος νομίζει ότι οι Παλαιστίνιοι δεν χρειάζονται πλέον βοήθεια» - Απελπιστική ανάγκη για βοήθεια καθώς πλησιάζει ο χειμώνας στον παλαιστινιακό θύλακα
LIFO NEWSROOM