Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι: Αντιδράσεις για το κολιέ- θηλιά του οίκου Givenchy

Givenchy criticised for noose necklace at Paris Fashion Week Facebook Twitter
AP
0

Στόχος επικριτικών σχολείων έγινε ο γαλλικός οίκος μόδας Givenchy, για την απόφασή του να εμφανιστούν τα μοντέλα του στην πασαρέλα της Εβδομάδας Μόδας στο Παρίσι, με κολιέ που θύμισε θηλιά.

Τρία μοντέλα φορούσαν χρυσές και ασημένιες παραλλαγές του αξεσουάρ στην έκθεση άνοιξη-καλοκαίρι 2022 του Givenchy την Κυριακή.

«Θα νόμιζε κανείς ότι η βιομηχανία (της μόδας) θα είχε μάθει να μην βάζει πράγματα που μοιάζουν με θηλιές στο λαιμό ενός μοντέλου», ανάφερε σε ανάρτησή του στο Instagram, ο λογαριασμός Diet Prada.

«Αυτό το Givenchy κολιέ που μόλις κατέβηκε στην πασαρέλα βαδίζει επικίνδυνα. Πραγματικά σε κάνει να αναρωτιέσαι πώς κανείς δεν το παρατήρησε, αλλά δυστυχώς, η ιστορία επαναλαμβάνεται» πρόσθεσε.

Η ακτιβίστρια και καλλιτέχνης Kim Saira αναρωτήθηκε πώς «πέρασε αυτό από τόσους ανθρώπους πριν από αυτό το σόου και όλοι θεώρησαν ότι είναι εντάξει; Και επίσης γιατί δεν εκπλήσσομαι;»

Το κολιέ ήταν μέρος της πρώτης προσωπικής επίδειξης του Matthew Williams, καλλιτεχνικού διευθυντή του οίκου Givenchy.

Όπως είπε στη Vogue τα κομμάτια ήταν πολύ δουλεμένα και αρκετά περίπλοκα και δημιουργήθηκαν από τον Αμερικανό καλλιτέχνη Josh Smith, εμπνευσμένο από τους πίνακες του Grim Reaper.

Ο οίκος δεν έχει πάρει ακόμα θέση για τις αντιδράσεις που έχουν προκαλέσει τα αξεσουάρ.

Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, η βιομηχανία της μόδας έχει προκαλέσει αντιπαραθέσεις σε πολλές περιπτώσεις.

Ο οίκος Gucci απέσυρε ένα μπλουζάκι το 2019, καθώς θεωρήθηκε ότι προσβάλει τους μαύρους.

Ο οίκος Dolce & Gabbana προκάλεσε αντιπαραθέσεις το 2016, όταν ονόμασε ένα είδος παπουτσιού της συλλογής άνοιξη/καλοκαίρι ως «σανδάλι σκλάβου».

Το 2019 ο οίκος Burberry αναγκάστηκε να ζητήσει συγνώμη όταν παρουσίασε ένα hoodie επίσης με θηλιά.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΖΟΓΟΣ ΖΑΡΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΥΧΗΣ

Διεθνή / Μελέτη: Οι ιθαγενείς της Αμερικής έπαιζαν παιχνίδια τύχης πριν από 12.000 χρόνια

Τα πρώτα ζάρια εμφανίστηκαν πριν από περίπου 12.000 χρόνια στις Μεγάλες Πεδιάδες της Βόρειας Αμερικής, δηλαδή περισσότερα από 6.000 χρόνια πριν από τα παλαιότερα γνωστά παραδείγματα, σύμφωνα με τη μελέτη
THE LIFO TEAM
ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΙΣΡΑΗΛ ΒΑΝΣ

Διεθνή / Στο Πακιστάν οι συνομιλίες ΗΠΑ–Ιράν με Βανς – Οι όροι της Τεχεράνης και οι «κόκκινες γραμμές»

Παρά ορισμένα συγκρατημένα θετικά μηνύματα από τη διαδικασία, οι διαφορές παραμένουν βαθιές, με τις δύο πλευρές να προσέρχονται με διαφορετικές προτεραιότητες
THE LIFO TEAM
ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΘΥΜΙΑ

Διεθνή / Βασίλισσα Ελισάβετ: Ποια ήταν η τελευταία επιθυμία που είχε και αφορούσε τα δισέγγονά της

Αν και το παλάτι δεν αποκάλυψε ποτέ λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας της, φέρεται να επιδεινώθηκε το καλοκαίρι του 2022 και σύμφωνα με τις πληροφορίες υπήρχε μια αίσθηση αποχαιρετισμού στις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις της
THE LIFO TEAM
ΛΙΒΑΝΟΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΙΣΡΑΗΛ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ

Διεθνή / Λίβανος: Πότε οι συνομιλίες με Ισραήλ, το μήνυμα της Χεζμπολάχ - Έκκληση να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί

Αφού τέθηκε σε εφαρμογή κατάπαυση πυρός ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν, το Ισραήλ υποστήριξε- αντίθετα με τον πρωθυπουργό του Πακιστάν που ήταν ο μεσολαβητής «κλειδί»- ότι ο Λίβανος δεν συμπεριλαμβανόταν στη συμφωνία
THE LIFO TEAM