Δολοφόνησαν μητέρα και κόρη στο Πακιστάν επειδή εμβολίαζαν παιδιά κατά της πολιομυελίτιδας

Δολοφόνησαν μητέρα και κόρη στο Πακιστάν επειδή εμβολίαζαν παιδιά κατά της πολιομυελίτιδας Facebook Twitter
Συγγενής των δύο δολοφονημένων γυναικών σε νοσοκομείο της πόλης Quetta
1

Ένοπλοι πυροβόλησαν και σκότωσαν μία μητέρα και τη κόρη της στο Πακιστάν, την ώρα που αυτές εμβολίαζαν παιδιά κατά της πολιομυελίτιδας στη νοτιοδυτική πόλη Quetta.

Η Sakiba Bibi, 50 ετών και η 20χρονη κόρη της, Alizah δέχτηκαν επίθεση από δύο αγνώστους που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα.

Και οι δύο πέθαναν κατά τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο σύμφωνα με τον αξιωματούχο της αστυνομίας, Naseebullah Khan.

Αυτό είναι το πιο πρόσφατο περιστατικό σε μία σειρά επιθέσεων που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα στη χώρα.

Ριζοσπάστες ισλαμιστές αντιτίθενται στους εμβολιασμούς, λέγοντας ότι πρόκειται για συνωμοσία της Δύσης που θέλει να στειρώσει τους μουσουλμάνους.

Ο Πακιστανός πρωθυπουργός, Shahid Khaqan Abbasi καταδίκασε τις επιθέσεις, ενώ προς το παρόν δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης.

Το Πακιστάν, το Αφγανιστάν και η Νιγηρία είναι οι μοναδικές χώρες στον κόσμο όπου η πολυομυελίτιδα δεν έχει εξαλειφθεί πλήρως.

Η κυβέρνηση της χώρας εξαγγέλλει συχνά καμπάνιες κατά της ασθένειας παρά τις απειλές από μαχητές των Ταλιμπάν, υπερσυντηρητικούς ιερωμένους και άλλες οργανώσεις, ενώ μετά τα πρόσφατα περιστατικά αναμένεται να αυξήσει την ασφάλεια γύρω από τις εκδηλώσεις αυτού του είδους για να προστατέψει τους εργαζόμενους.

Με πληροφορίες από Guardian και BBC

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΦΑΡΑΧ ΠΑΧΛΑΒΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διεθνή / Ιράν: Η πρώην αυτοκράτειρα Φαράχ Παχλαβί καλεί τις δυνάμεις ασφαλείας να ενωθούν με τους διαδηλωτές

Τους προέτρεψε να ενωθούν με το κίνημα διαμαρτυρίας «πριν να είναι πολύ αργά», υποστηρίζοντας ότι καμία εξουσία και κανένα προνόμιο δεν δικαιολογούν αιματοχυσία
THE LIFO TEAM