Δολοφονία Μάλκολμ X: Αποζημίωση 20 εκατ. $ ζητά ο ένας από τους δύο άνδρες που αθωώθηκαν πρόσφατα

Δολοφονία Μάλκολμ X: Αποζημίωση 20 εκατ. $ ζητά ο ένας από τους δύο άνδρες που αθωώθηκαν πρόσφατα Facebook Twitter
Ο Μουχάμαντ Αζίζ μετά τη σύλληψή του και έπειτα από την αθώωσή του (Πηγή φωτό AP)
0

Αποζημίωση τουλάχιστον 20 εκατομμυρίων ζητά ο ένας από τους δύο άνδρες που αθωώθηκαν πρόσφατα για τη δολοφονία του Μάλκολμ X.  

Ο Μουχάμαντ Αζίζ, 83 ετών σήμερα, δήλωνε από την αρχή την αθωότητά του. Όμως, χρειάστηκε να περιμένει έως τις 18 Νοεμβρίου προκειμένου να αθωωθεί πλήρως από το Ανώτατο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης, για τη δολοφονία του Μάλκολμ Χ το 1965. Με την ίδια απόφαση αθωώθηκε και ο Χαλίλ Ισλάμ, που πέθανε το 2009.

«Επί δεκαετίες, ακόμη και αμέσως μετά τη δολοφονία του Μάλκολμ Χ, η αστυνομία της Νέας Υόρκης και το FBI είχαν στην κατοχή τους αποδείξεις που, όχι μόνο αποδείκνυαν την αθωότητα των Αζίζ και Ισλάμ, αλλά υποδείκνυαν και τους πραγματικούς δολοφόνους», ανέφεραν σε ανακοίνωση οι δικηγόροι Ντέιβιντ Σάνις και Ντέμπορα Φρανσουά. 

Επίσης υπενθύμισαν ότι το 1977 ο τρίτος εκ των καταδικασθέντων, ο οποίος είχε ομολογήσει ότι πυροβόλησε τον Μάλκολμ Χ στις 21 Φεβρουαρίου 1965 στο Χάρλεμ, αποκάλυψε την ταυτότητα των συνεργών του, απαλλάσσοντας τους Μουχάμαντ Αζίζ και Χαλίλ Ισλάμ.

Τώρα, ο Αζίζ ζητά αποζημίωση τουλάχιστον 20 εκατομμυρίων δολαρίων, επειδή εξαιτίας της άδικης καταδίκης του πέρασε 20 χρόνια σε πολλές φυλακές υψίστης ασφαλείας της πολιτείας της Νέας Υόρκης. 

Παράλληλα προειδοποίησε τον δήμο, από τον οποίο εξαρτάται η αστυνομία, ότι σκοπεύει να ζητήσει αποζημίωση 40 εκατ. για παράνομη κράτηση και σοβαρή σωματική, ψυχολογική και συναισθηματική βλάβη.

«Εκείνοι που μου στέρησαν την ελευθερία και στέρησαν την οικογένειά μου από τον σύζυγο, τον πατέρα και τον παππού θα πρέπει να λογοδοτήσουν», τόνισε στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι δικηγόροι του, οι οποίοι σκοπεύουν να υποβάλουν ανάλογο αίτημα και εκ μέρους των κληρονόμων του Χαλίλ Ισλάμ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ANTIFA ΗΠΑ ΕΛΛΑΔΑ

Διεθνή / Στο στόχαστρο των ΗΠΑ η Antifa: Ποιες δύο ελληνικές οργανώσεις χαρακτηρίζονται τρομοκρατικές

Οι δύο αυτές ελληνικές οργανώσεις μπαίνουν στη λίστα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις Ξένες Τρομοκρατικές Οργανώσεις (FTOs) και τους Ειδικά Καθορισμένους Διεθνείς Τρομοκράτες (SDGTs)
LIFO NEWSROOM
10 χρόνια μετά το Μπατακλάν: Η Γαλλία δεν ξεχνά τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης

Διεθνή / 10 χρόνια μετά το Μπατακλάν: Η Γαλλία δεν ξεχνά τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης

Στις 13 Νοεμβρίου 2015, τρεις ένοπλοι εισέβαλαν στο Μπατακλάν στη διάρκεια συναυλίας, προκαλώντας μία από τις πιο πρωτοφανείς και αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Άντριου: «Δεν το αντέχω άλλο αυτό» - Τι έγραφε στα emails του με τον Επστάιν

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: «Δεν το αντέχω άλλο αυτό» - Τι έστελνε στα emails του με τον Τζέφρι Έπσταϊν

Στο φως της δημοσιότητας νέα emails που φέρεται να έστειλε στον Τζέφρι Έπσταϊν και τη Γκίσλεϊν Μάξγουελ, όταν ενημερώθηκε ότι μια βρετανική εφημερίδα επρόκειτο να δημοσιεύσει ρεπορτάζ για τους τρεις τους
LIFO NEWSROOM