Δημοσκόπηση στη Βρετανία: Λάθος η ακύρωση της συνάντησης Σούνακ- Μητσοτάκη λέει το 66%

Δημοσκόπηση στη Βρετανία: Λάθος η ακύρωση της συνάντησης Σούνακ- Μητσοτάκη για το 66% Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Η απόφαση του Ρίσι Σούνακ να ακυρώσει τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη προκάλεσε διπλωματικό επεισόδιο και σφοδρές επικρίσεις από διεθνή ΜΜΕ και γνωστές προσωπικότητες. Τώρα, σε δημοσκόπηση οι Βρετανοί τη χαρακτηρίζουν λάθος. 

Στη δημοσκόπηση που διενήργησε η YouGov, οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες εκφράζουν την αντίθεσή τους για την απόφαση του Ρίσι Σούνακ, ενώ τάσσονται υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα. Παράλληλα, οι περισσότεροι πιστεύουν ότι για αυτό το ζήτημα θα πρέπει να αποφασίσει το Βρετανικό Μουσείο και όχι η κυβέρνηση της χώρας. 

«Ο Ρίσι Σούνακ ακύρωσε τη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, που επρόκειτο να γίνει στο Λονδίνο σήμερα, επειδή ο Έλληνας πρωθυπουργός επανέλαβε σε συνέντευξη την επιθυμία της χώρας του να επιστρέψουν τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα. Πιστεύετε ότι η Ντάουνινγκ Στριτ πήρε τη σωστή ή τη λάθος απόφαση ακυρώνοντας τη συνάντηση;», ήταν το ερώτημα που έθεσε η YouGov. 

Το 66% των ερωτηθέντων χαρακτηρίζουν λάθος την απόφαση του Ρίσι Σούνακ, το 11% την κρίνουν σωστή, ενώ το 22% απαντά «δεν γνωρίζω». Αξίζει να σημειωθεί πως το 59% των Συντηρητικών- του κόμματος που είναι επικεφαλής ο Βρετανός πρωθυπουργός- χαρακτηρίζει λάθος την απόφασή του, ενώ την ίδια άποψη έχει το 78% των Εργατικών. 

Δημοσκόπηση στη Βρετανία: Λάθος η ακύρωση της συνάντησης Σούνακ- Μητσοτάκη για το 66% Facebook Twitter

Στο ερώτημα για το αν η Βρετανία πρέπει να επιστρέψει στην Ελλάδα τα Γλυπτά του Παρθενώνα ή να τα κρατήσει, το 49% τάσσονται υπέρ της επιστροφής. Το 15% λέει πως η Βρετανία πρέπει να κρατήσει τα Γλυπτά, το 26% δηλώνει πως δεν ενδιαφέρεται και το 10% απαντά «δεν γνωρίζω». 

Δημοσκόπηση στη Βρετανία: Λάθος η ακύρωση της συνάντησης Σούνακ- Μητσοτάκη για το 66% Facebook Twitter

Τέλος, στην ίδια δημοσκόπηση οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να απαντήσουν ποιος πρέπει να αποφασίσει- μαζί με τις ελληνικές αρχές- για το αν θα πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα τα Γλυπτά του Παρθενώνα. 

Το 50% κρίνει ότι το Βρετανικό Μουσείο είναι αυτό που πρέπει να αποφασίσει για το ζήτημα. Το 22% εκτιμά πως πρέπει να αποφασίσει η βρετανική κυβέρνηση, το 7% απαντά «άλλος» και το 22 «δεν γνωρίζω». Μάλιστα, το 50% των Συντηρητικών πιστεύει ότι πρέπει να αποφασίσει το Βρετανικό Μουσείο, ενώ στους Εργατικούς ποσοστό ανεβαίνει στο 57%. 

Δημοσκόπηση στη Βρετανία: Λάθος η ακύρωση της συνάντησης Σούνακ- Μητσοτάκη για το 66% Facebook Twitter
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Διεθνή / Σλοβενία: Το κοινοβούλιο νομιμοποίησε την υποβοηθούμενη αυτοκτονία

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, όσοι πάσχουν από ανίατη ασθένεια, έχουν διαύγεια και η κατάσταση της υγείας τους είναι τέτοια που δεν μπορούν πλέον να αντέξουν τους πόνους, έχουν το δικαίωμα να βάλουν τέλος στη ζωή τους
LIFO NEWSROOM
«Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό γίνεται θεατρικό έργο

Διεθνή / «Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό έγινε θεατρικό έργο

Το έργο έχει την υποστήριξη των δικηγόρων της Πελικό και φεμινιστικών ομάδων - Δημοσιογράφοι και ερευνητές έδωσαν πρόθυμα χιλιάδες σελίδες από τα σημειωματάριά τους για τη δίκη
LIFO NEWSROOM
Βραζιλία: Με ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού ο Μπολσονάρου - Του απαγορεύτηκε η χρήση των social media

Διεθνή / Βραζιλία: Με ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού ο Μπολσονάρου - Του απαγορεύτηκε η χρήση των social

Στον πρώην πρόεδρο της Βραζιλίας επιβλήθηκε και απαγόρευση επικοινωνίας με άλλα πρόσωπα που βρίσκονται υπό έρευνα, μεταξύ των οποίων και ο γιος του, ο οποίος ζει πλέον στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM