Δημοσκόπηση στη Βρετανία: Λάθος η ακύρωση της συνάντησης Σούνακ- Μητσοτάκη λέει το 66%

Δημοσκόπηση στη Βρετανία: Λάθος η ακύρωση της συνάντησης Σούνακ- Μητσοτάκη για το 66% Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Η απόφαση του Ρίσι Σούνακ να ακυρώσει τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη προκάλεσε διπλωματικό επεισόδιο και σφοδρές επικρίσεις από διεθνή ΜΜΕ και γνωστές προσωπικότητες. Τώρα, σε δημοσκόπηση οι Βρετανοί τη χαρακτηρίζουν λάθος. 

Στη δημοσκόπηση που διενήργησε η YouGov, οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες εκφράζουν την αντίθεσή τους για την απόφαση του Ρίσι Σούνακ, ενώ τάσσονται υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα. Παράλληλα, οι περισσότεροι πιστεύουν ότι για αυτό το ζήτημα θα πρέπει να αποφασίσει το Βρετανικό Μουσείο και όχι η κυβέρνηση της χώρας. 

«Ο Ρίσι Σούνακ ακύρωσε τη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, που επρόκειτο να γίνει στο Λονδίνο σήμερα, επειδή ο Έλληνας πρωθυπουργός επανέλαβε σε συνέντευξη την επιθυμία της χώρας του να επιστρέψουν τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα. Πιστεύετε ότι η Ντάουνινγκ Στριτ πήρε τη σωστή ή τη λάθος απόφαση ακυρώνοντας τη συνάντηση;», ήταν το ερώτημα που έθεσε η YouGov. 

Το 66% των ερωτηθέντων χαρακτηρίζουν λάθος την απόφαση του Ρίσι Σούνακ, το 11% την κρίνουν σωστή, ενώ το 22% απαντά «δεν γνωρίζω». Αξίζει να σημειωθεί πως το 59% των Συντηρητικών- του κόμματος που είναι επικεφαλής ο Βρετανός πρωθυπουργός- χαρακτηρίζει λάθος την απόφασή του, ενώ την ίδια άποψη έχει το 78% των Εργατικών. 

Δημοσκόπηση στη Βρετανία: Λάθος η ακύρωση της συνάντησης Σούνακ- Μητσοτάκη για το 66% Facebook Twitter

Στο ερώτημα για το αν η Βρετανία πρέπει να επιστρέψει στην Ελλάδα τα Γλυπτά του Παρθενώνα ή να τα κρατήσει, το 49% τάσσονται υπέρ της επιστροφής. Το 15% λέει πως η Βρετανία πρέπει να κρατήσει τα Γλυπτά, το 26% δηλώνει πως δεν ενδιαφέρεται και το 10% απαντά «δεν γνωρίζω». 

Δημοσκόπηση στη Βρετανία: Λάθος η ακύρωση της συνάντησης Σούνακ- Μητσοτάκη για το 66% Facebook Twitter

Τέλος, στην ίδια δημοσκόπηση οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να απαντήσουν ποιος πρέπει να αποφασίσει- μαζί με τις ελληνικές αρχές- για το αν θα πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα τα Γλυπτά του Παρθενώνα. 

Το 50% κρίνει ότι το Βρετανικό Μουσείο είναι αυτό που πρέπει να αποφασίσει για το ζήτημα. Το 22% εκτιμά πως πρέπει να αποφασίσει η βρετανική κυβέρνηση, το 7% απαντά «άλλος» και το 22 «δεν γνωρίζω». Μάλιστα, το 50% των Συντηρητικών πιστεύει ότι πρέπει να αποφασίσει το Βρετανικό Μουσείο, ενώ στους Εργατικούς ποσοστό ανεβαίνει στο 57%. 

Δημοσκόπηση στη Βρετανία: Λάθος η ακύρωση της συνάντησης Σούνακ- Μητσοτάκη για το 66% Facebook Twitter
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ζελένσκι επιβάλλει κυρώσεις σε ξένους προμηθευτές και κατασκευαστές εξαρτημάτων για ρωσικούς πυραύλους

Διεθνή / Ο Ζελένσκι επιβάλλει κυρώσεις σε προμηθευτές και κατασκευαστές εξαρτημάτων για ρωσικούς πυραύλους

Στόχος των κυρώσεων είναι, μεταξύ άλλων, αρκετές κινεζικές εταιρίες καθώς και εταιρίες από την πρώην Σοβιετική Ένωση, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τον Παναμά
THE LIFO TEAM
Αρχεία Έπσταϊν: H UBS

Διεθνή / H UBS διαχειριζόταν για χρόνια τα χρήματα της Γκιλέιν Μάξγουελ, ακόμη και μετά τη σύλληψη του Έπσταϊν

Έγγραφα δείχνουν ότι η ελβετική τράπεζα άνοιξε για τη Μάξγουελ προσωπικούς και επαγγελματικούς λογαριασμούς με μετρητά, μετοχές και επενδύσεις σε hedge funds
THE LIFO TEAM
ΕΠΣΤΑΙΝ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Ήταν ο Έπσταϊν Ισραηλινός κατάσκοπος; Τι αποκαλύπτει πληροφοριοδότης του FBI

Τα νέα αρχεία περιλαμβάνουν και αναφορές σε προσωπικότητες υψηλού προφίλ, επανατροφοδοτώντας την έρευνα για τον τρόπο που κινήθηκε ο Έπσταϊν μέσα στα δίκτυα της παγκόσμιας ελίτ
THE LIFO TEAM