Δήμαρχος στο Ιράν ζήτησε συγγνώμη για «ρετουσαρισμένη» αφίσα με Ισραηλινούς στρατιώτες

Δήμαρχος στο Ιράν ζήτησε συγγνώμη για «ρετουσαρισμένη» αφίσα με Ισραηλινούς στρατιώτες Facebook Twitter
0

Ένας Ιρανός δήμαρχος αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη αφού η γιγαντιαία αφίσα που τοποθέτησε στην πόλη Σιράζ για την επέτειο του πολέμου με το Ιράκ απεικόνιζε Ισραηλινούς στρατιώτες. Η αφίσα αφαιρέθηκε τελικά το βράδυ της Τετάρτης.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Tasnim, η αφίσα έδειχνε τρεις στρατιώτες, πάνω σε ένα βράχο και η φωτογραφία συνοδευόταν από ένα ποίημα στην περσική γλώσσα. Η αρχική φωτογραφία, που ρετουσαρίστηκε για την περίσταση, εικόνιζε μια γυναίκα στρατιώτη.


«Το να τοποθετήσεις μια τέτοια αποκρουστική αφίσα κατά τη διάρκεια της ιερής άμυνας είναι ασυγχώρητο λάθος», δήλωσε ο δήμαρχος του Σιράζ, Χεϊντάρ Εσκανταρπούρ.

Η «ιερή άμυνα» είναι η έκφραση που χρησιμοποιούν οι Ιρανοί για να περιγράψουν τον πόλεμο εναντίον του Ιράκ (1980-88). Πρόσφατα, το Ιράν τίμησε την επέτειο της έναρξης του πολέμου που κήρυξε η Βαγδάτη στις 22 Σεπτεμβρίου 1980.

Ο δήμαρχος ζήτησε συγγνώμη από τους κατοίκους του Σιράζ και κάλεσε ταυτόχρονα τις αρχές «να ερευνήσουν αυτήν την ύποπτη πράξη».

Σύμφωνα με το πρακτορείο Fars, δύο υπάλληλοι του δήμου, υπεύθυνοι για τις δημόσιες σχέσεις, απολύθηκαν την Πέμπτη.


Η αφίσα προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα social media. «Τα τουφέκαι Μ-16, οι επωμίδες, οι στολές, τα κράνη: όλα ανήκουν προφανέστατα στους σιωνιστές. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι κάνατε μια ανοησία», έγραψε ένας Ιρανός στο Twitter ενώ ένας άλλος ζήτησε να τιμωρηθούν γρήγορα όσοι ευθύνονται για αυτήν την «απεχθή ενέργεια».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγγνώμη από το Ισραήλ για το πλήγμα σε καθολική εκκλησία στη Γάζα – Σφοδρή καταδίκη από το Βατικανό

Διεθνή / Συγγνώμη από το Ισραήλ για το πλήγμα σε καθολική εκκλησία στη Γάζα – Σφοδρή καταδίκη από το Βατικανό

«Το Ισραήλ λυπάται βαθύτατα που μια άστοχη βολή χτύπησε την εκκλησία της Αγίας Οικογένειας στη Γάζα. Κάθε αθώα ζωή που χάνεται είναι μια τραγωδία», δήλωσε το γραφείο του Μπενιαμίν Νετανιάχου
LIFO NEWSROOM
«Απαράδεκτο»: Η Γερμανία απορρίπτει το σχέδιο «φουσκωμένου» προϋπολογισμού €1,8 τρισ. της φον ντερ Λάιεν

Διεθνή / «Απαράδεκτο»: Η Γερμανία απορρίπτει το σχέδιο «φουσκωμένου» προϋπολογισμού €1,8 τρισ. της φον ντερ Λάιεν

Το Βερολίνο στέλνει ηχηρό μήνυμα απόρριψης στο σχέδιο της Κομισιόν – Προειδοποιεί για «λάθος σήμα» σε επιχειρήσεις και ζητά εξορθολογισμό δαπανών
LIFO NEWSROOM