Δήμαρχος Μαριούπολης: Οι μάχες έφτασαν στο κέντρο της πόλης

Δήμαρχος Μαριούπολης: Οι μάχες έφτασαν στο κέντρο της πόλης Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EPA
0

Οι μάχες στη Μαριούπολη έχουν φτάσει πλέον στο κέντρο της πόλης, δήλωσε ο δήμαρχος Βαντίμ Μποϊτσένκο, επιβεβαιώνοντας τις ρωσικές πληροφορίες. 

«Ήταν πραγματικά δραστήριοι σήμερα. Συνεχίζονται οι μάχες με τανκς και πολυβόλα», συμπλήρωσε ο δήμαρχος μιλώντας στο BBC. Νωρίτερα σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι οι δυνάμεις του «σφίγγουν τη θηλιά» γύρω από τη Μαριούπολη, συμπληρώνοντας ότι μάχες γίνονται στο κέντρο της πόλης. 

«Όλοι κρύβονται σε καταφύγια», δήλωσε ο Μποϊτσένκο και πρόσθεσε ότι πάνω από το 80% των κτιρίων της πόλης είτε έχουν υποστεί ζημιές, είτε έχουν καταστραφεί. Το 30% από αυτά δεν μπορεί να αποκατασταθεί, πρόσθεσε. 

«Δεν έχει απομείνει κέντρο της πόλης. Δεν υπάρχει ούτε ένα μικρό κομμάτι στην πόλη που να μην έχει σημάδια του πολέμου», πρόσθεσε ο δήμαρχος Μαριούπολης. Στο μεταξύ, δήλωσε συνεχίζεται η επιχείρηση διάσωσης των αμάχων που είχαν βρει καταφύγιο στο θέατρο της Μαριούπολης που βομβαρδίστηκε την Τετάρτη. 

Πριν από λίγο, στον πρώτο επίσημο απολογισμό για τη συγκεκριμένη επίθεση, οι δημοτικές αρχές έκαναν λόγο για τουλάχιστον έναν σοβαρά τραυματία και κανέναν θάνατο. Στο σημερινό βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι μίλησε για 130 διασωθέντες από το θέατρο, ενώ πρόσθεσε ότι εκατοντάδες άνθρωποι είναι ακόμη κάτω από τα συντρίμμια. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ