Δήμαρχος Μαριούπολης: Οι μάχες έφτασαν στο κέντρο της πόλης

Δήμαρχος Μαριούπολης: Οι μάχες έφτασαν στο κέντρο της πόλης Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EPA
0

Οι μάχες στη Μαριούπολη έχουν φτάσει πλέον στο κέντρο της πόλης, δήλωσε ο δήμαρχος Βαντίμ Μποϊτσένκο, επιβεβαιώνοντας τις ρωσικές πληροφορίες. 

«Ήταν πραγματικά δραστήριοι σήμερα. Συνεχίζονται οι μάχες με τανκς και πολυβόλα», συμπλήρωσε ο δήμαρχος μιλώντας στο BBC. Νωρίτερα σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι οι δυνάμεις του «σφίγγουν τη θηλιά» γύρω από τη Μαριούπολη, συμπληρώνοντας ότι μάχες γίνονται στο κέντρο της πόλης. 

«Όλοι κρύβονται σε καταφύγια», δήλωσε ο Μποϊτσένκο και πρόσθεσε ότι πάνω από το 80% των κτιρίων της πόλης είτε έχουν υποστεί ζημιές, είτε έχουν καταστραφεί. Το 30% από αυτά δεν μπορεί να αποκατασταθεί, πρόσθεσε. 

«Δεν έχει απομείνει κέντρο της πόλης. Δεν υπάρχει ούτε ένα μικρό κομμάτι στην πόλη που να μην έχει σημάδια του πολέμου», πρόσθεσε ο δήμαρχος Μαριούπολης. Στο μεταξύ, δήλωσε συνεχίζεται η επιχείρηση διάσωσης των αμάχων που είχαν βρει καταφύγιο στο θέατρο της Μαριούπολης που βομβαρδίστηκε την Τετάρτη. 

Πριν από λίγο, στον πρώτο επίσημο απολογισμό για τη συγκεκριμένη επίθεση, οι δημοτικές αρχές έκαναν λόγο για τουλάχιστον έναν σοβαρά τραυματία και κανέναν θάνατο. Στο σημερινό βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι μίλησε για 130 διασωθέντες από το θέατρο, ενώ πρόσθεσε ότι εκατοντάδες άνθρωποι είναι ακόμη κάτω από τα συντρίμμια. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πώς μεγαλώνουν την πριγκίπισσα Σαρλότ ως «αναπληρωματική» του μελλοντικού διαδόχου

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πώς μεγαλώνουν την πριγκίπισσα Σαρλότ ως «αναπληρωματική» του μελλοντικού διαδόχου

«Το να είσαι δεύτερος σε μια αυστηρά ιεραρχική οικογένεια και θεσμό έχει τις προκλήσεις του» αναφέρει ο βασιλικός βιογράφος και συγγραφέας του βιβλίου «The Making of a King»
LIFO NEWSROOM
Κασμίρ: Ποιες είναι οι δύο τρομοκρατικές οργανώσεις που στόχευσε η Ινδία στο Πακιστάν

Διεθνή / Κασμίρ: Ποιες είναι οι δύο τρομοκρατικές οργανώσεις που στόχευσε η Ινδία στο Πακιστάν

Η Ινδία εξαπέλυσε αεροπορικά πλήγματα εναντίον των Lashkar-e-Taiba και Jaish-e-Mohammed στο Κασμίρ - Ποιες είναι οι τρομοκρατικές οργανώσεις και πώς επηρεάζουν τις σχέσεις Ινδίας–Πακιστάν
LIFO NEWSROOM
Έξι ευρωπαϊκές χώρες κατά των σχεδίων του Ισραήλ για τη Γάζα

Διεθνή / Έξι ευρωπαϊκές χώρες κατά των σχεδίων του Ισραήλ για τη Γάζα

Σαφές μήνυμα προς το Τελ Αβίβ στέλνουν Ισπανία, Ιρλανδία, Νορβηγία, Ισλανδία, Σλοβενία και Λουξεμβούργο, εκφράζοντας ανησυχία για πιθανή στρατιωτική κλιμάκωση και ανθρωπιστική καταστροφή στη Λωρίδα της Γάζας
LIFO NEWSROOM
Η Disney ανακοινώνει το πρώτο της θεματικό πάρκο στη Μέση Ανατολή, στην καρδιά του Άμπου Ντάμπι

Διεθνή / Η Disney ανακοινώνει το πρώτο της θεματικό πάρκο στη Μέση Ανατολή, στην καρδιά του Άμπου Ντάμπι

Στην Ήπειρο της Ερήμου επεκτείνεται η αυτοκρατορία της Disney, με την ανακοίνωση δημιουργίας ενός υπερσύγχρονου θεματικού πάρκου στο Άμπου Ντάμπι, σε συνεργασία με τη Miral Group
LIFO NEWSROOM