Δικηγόροι του Μπάιντεν βρήκαν κι άλλα απόρρητα έγγραφα στην κατοικία του

Ο Τζο Μπάιντεν χαιρετά Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Δικηγόροι του Τζο Μπάιντεν ανακάλυψαν κι άλλα απόρρητα έγγραφα στο σπίτι του Αμερικανού προέδρου, στο Ουίλμινγκτον του Ντέλαγουερ. 

Ο δικηγόρος του Λευκού Οίκου, Ρίτσαρντ Σάουμπερ, ανακοίνωσε ότι συνολικά έξι σελίδες απόρρητων εγγράφων εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια έρευνας στην ιδιωτική βιβλιοθήκη του Μπάιντεν. Αυτή την εβδομάδα, ο Λευκός Οίκος είχε κάνει λόγο μόνο για μία σελίδα που βρέθηκε εκεί. 

Υπενθυμίζεται ότι απόρρητα έγγραφα εντοπίστηκαν τον Δεκέμβριο στο γκαράζ του Μπάιντεν και ένα μήνα νωρίτερα στα γραφεία που χρησιμοποιούσε στην Ουάσινγκτον, την εποχή που ήταν αντιπρόεδρος των ΗΠΑ. 

Οι προσωπικοί δικηγόροι του Τζο Μπάιντεν, που δεν είχαν άδεια πρόσβασης σε απόρρητες πληροφορίες, σταμάτησαν την έρευνά τους αφού βρήκαν την πρώτη σελίδα, το βράδυ της Τετάρτης, διευκρίνισε ο Σάουμπερ στην ανακοίνωσή του. Ο ίδιος βρήκε τις άλλες πέντε σελίδες μία ημέρα αργότερα, ενώ βοηθούσε στην παράδοση του υλικού στο υπουργείο Δικαιοσύνης. 

Στην ανακοίνωσή του, ο Σάουμπερ δεν εξήγησε γιατί ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε με δύο ημέρες καθυστέρηση τον εντοπισμό κι άλλων απόρρητων εγγράφων στο σπίτι του Μπάιντεν. Ήδη ασκείται κριτική στον Αμερικανό πρόεδρο, επειδή η αποκάλυψη των πρώτων ευρημάτων έγινε με καθυστέρηση περίπου δύο μηνών. 

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, τα απόρρητα έγγραφα που έχουν βρεθεί στο σπίτι και το πρώην γραφείο του Τζο Μπάιντεν ανέρχονται σε τουλάχιστον 20. Ο Σάουμπερ είχε εκφράσει τη βεβαιότητα πως η έρευνα θα δείξει πως τα έγγραφα «παράπεσαν κατά λάθος» και ότι ο πρόεδρος και οι δικηγόροι του «ενήργησαν αμέσως μόλις ανακάλυψαν αυτό το σφάλμα». 

Με πληροφορίες από Guardian


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Marketplace για απαχθέντα παιδιά: Η Ρωσία προσφέρει Ουκρανούς ανηλίκους για «υιοθεσία»

Διεθνή / Η Ρωσία προσφέρει Ουκρανούς ανηλίκους για «υιοθεσία», σε ένα φρικώδες «marketplace» για απαχθέντα παιδιά

Ο «κατάλογος» επιτρέπει στους χρήστες να φιλτράρουν τα παιδιά ανά ηλικία, φύλο και εξωτερικά χαρακτηριστικά - Τα παιδιά έχουν ταμπέλες όπως «υπάκουο», «ήρεμο» και «πειθαρχημένο»
LIFO NEWSROOM
Κίνα & τεχνητή νοημοσύνη: Η μυστική επιχείρηση «GoLaxy» για παγκόσμιο έλεγχο της κοινής γνώμης

Διεθνή / Ο νέος κυβερνοστρατός του Πεκίνου: Πώς η τεχνητή νοημοσύνη γίνεται όπλο παγκόσμιας προπαγάνδας

Έγγραφα αποκαλύπτουν ότι η κινεζική εταιρεία GoLaxy, με δεσμούς με το Πεκίνο, χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να παρακολουθεί και να επηρεάζει την κοινή γνώμη σε Ταϊβάν, Χονγκ Κονγκ και πέρα
LIFO NEWSROOM
Η Τουρκία αρνείται να στηρίξει το σχέδιο της ΕΕ για απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο – Κίνδυνος παραβίασης των κυρώσεων

Διεθνή / Η Τουρκία αρνείται να στηρίξει το σχέδιο της ΕΕ για απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο – Κίνδυνος παραβίασης των κυρώσεων

Η Τουρκία αρνείται να συνεργαστεί με την ΕΕ για τον έλεγχο των ρωσικών ενεργειακών εισαγωγών, απειλώντας το σχέδιο της Ευρώπης να τερματίσει την εξάρτησή της από το ρωσικό αέριο έως το 2027
LIFO NEWSROOM
Παγκόσμιος συναγερμός: Οι νέοι δασμοί Τραμπ έως 41% προκαλούν αντιδράσεις σε πάνω από 60 χώρες

Διεθνή / Παγκόσμιος συναγερμός: Οι νέοι δασμοί Τραμπ έως 41% προκαλούν αντιδράσεις σε πάνω από 60 χώρες

Πάνω από 60 χώρες αντιδρούν στους νέους δασμούς Τραμπ, που φτάνουν το 41% - Οι αυξήσεις πυροδοτούν φόβους για απώλειες θέσεων εργασίας και ένταση στις παγκόσμιες εμπορικές σχέσεις
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: Σχέδιο για τεράστια κέντρα κράτησης μεταναστών σε στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ

Διεθνή / Τραμπ: Σχέδιο για τεράστια κέντρα κράτησης μεταναστών σε στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ

Η κυβέρνηση Τραμπ ετοιμάζει το μεγαλύτερο δίκτυο κέντρων κράτησης μεταναστών στην ιστορία των ΗΠΑ, με στρατιωτικές βάσεις όπως το Fort Bliss να μετατρέπονται σε εγκαταστάσεις για χιλιάδες κρατουμένους, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.
LIFO NEWSROOM