ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΡΑΝ ΣΕ ΙΣΡΑΗΛ

Δικηγόροι Χερντ: Ο Τζόνι Ντεπ πάσχει από στυτική δυσλειτουργία και αυτό πυροδότησε «βίαιη συμπεριφορά»

Δικηγόροι Χερντ: Ο Τζόνι Ντεπ είχε στυτική δυσλειτουργία και αυτό πυροδότησε «βίαιη συμπεριφορά» Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο Τζόνι Ντεπ πάσχει από στυτική δυσλειτουργία, ισχυρίστηκαν οι δικηγόροι της Άμπερ Χερντ, όπως αποκαλύπτουν πρόσφατα αποσφραγισμένα δικαστικά έγγραφα.

Η νομική ομάδα της ηθοποιού υποστήριξε σε μια κατάθεση της 28ης Μαρτίου, ότι η φερόμενη ιατρική ασθένεια μπορεί να συνέβαλε στη βίαιη συμπεριφορά του πρώην συζύγου της Χερντ.

«Αν και ο κύριος Ντεπ θα προτιμούσε να μην αποκαλύψει την πάθησή του με τη στυτική δυσλειτουργία, αυτή η πάθηση είναι απολύτως σχετική με τη σεξουαλική βία, συμπεριλαμβανομένου του θυμού του κ. Ντεπ και της χρήσης ενός μπουκαλιού για τον βιασμό της Άμπερ Χερντ», υποστηρίζουν τα έγγραφα.

Ο Ντεπ αρνείται κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς της Χερντ για βιασμό και βίαιη συμπεριφορά. Η νομική ομάδα της Άμπερ Χερντ ήθελε να αναφερθεί στην φερόμενη στυτική δυσλειτουργία του Τζόνι Ντεπ για να προσθέσει ένα πλαίσιο στον ισχυρισμό της ηθοποιού για σεξουαλική βία.

Σε πρόσφατα αποσφραγισμένα προδικαστικά έγγραφα 965 σελίδων που επικαλούνται το Newsweek και το Page Six, οι δικηγόροι της 36χρονης ηθοποιού υποστήριξαν σε μια κατάθεση από τον περασμένο Μάρτιο ότι ο 59χρονος Ντεπ, θα έπρεπε να αποκαλύψει ότι πάσχει από στυτική δυσλειτουργία και να υποβάλλει ως απόδειξη μία λίστα φαρμάκων που φέρεται να του έχει χορηγηθεί.

Πρότειναν επίσης, ότι η πάθηση αυτή είναι «σχετική» με την υπόθεση, καθώς θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί ο ηθοποιός θα χρησιμοποιούσε ένα μπουκάλι για να επιτεθεί σεξουαλικά στη Χερντ, κάτι που ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά ωστόσο, ότι συνέβη.

«Η στυτική δυσλειτουργία του κ. Ντεπ τον καθιστά πιο πιθανό να ήταν θυμωμένος ή ταραγμένος σε επαφές με την Άμπερ Χερντ», έγραψε η νομική της ομάδα στα έγγραφα.

Το δημοσίευμα ανέφερε ότι οι δικηγόροι του Ντεπ απάντησαν στην κατάθεση αυτή, εκφράζοντας τη διαφωνία τους και ισχυρίστηκαν ότι η πρώην σύζυγός του «θέλει να κάνει την υπόθεση ένα τσίρκο και σαφώς σκοπεύει να δείξει σε αυτή τη δίκη μια σειρά από αδικαιολόγητα κακόβουλες εικασίες, μεταξύ αυτών και ιατρικών παθήσεων του Ντεπ».

Κατά τη διάρκεια της επίμαχης δίκης, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά τηλεοπτικά μπροστά σε εκατομμύρια θεατές, η Χερντ κατέθεσε ενόρκως για ένα περιστατικό που συνέβη το 2015 στην Αυστραλία, όταν είπε ότι ο Ντεπ διείσδυσε επανειλημμένα μέσα της με ένα μπουκάλι.

Ο Ντεπ κατά την κατάθεσή του χαρακτήρισε τη μαρτυρία της Χερντ «ειδεχθή», «γελοία» και «ταπεινωτική». Είπε στην αίθουσα του δικαστηρίου, πως «Κανένας άνθρωπος δεν είναι τέλειος, σίγουρα όχι εγώ. Κανένας από εμάς. Αλλά ποτέ στη ζωή μου δεν έχω διαπράξει σεξουαλική κακοποίηση, σωματική κακοποίηση, όλες αυτές τις περίεργες, εξωφρενικές ιστορίες που με θέλουν να διαπράττω αυτά τα πράγματα και όμως να ζω μαζί της για έξι χρόνια. Περιμένω την ώρα που θα αποκαλυφθεί η αλήθεια».

Η επταμελής επιτροπή των ενόρκων, αποτελούμενη από πέντε άνδρες και δύο γυναίκες, τάχθηκε ως επί το πλείστον στο πλευρό του Ντεπ, επιδικάζοντάς του περισσότερα από 10 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση αφού διαπίστωσε ότι η Χερντ τον δυσφήμησε σε άρθρο της το 2018.

Κέρδισε μία από τις τρεις αγωγές της και τώρα και οι δύο ασκούν έφεση κατά των ετυμηγοριών.

Σε μια συνέντευξη μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου, η Χερντ είπε στο NBC News ότι εξακολουθεί να εμμένει στην κατάθεσή της και εξήγησε γιατί η κατ' αντιπαράθεση εξέταση για την φερόμενη σεξουαλική επίθεση ήταν αγχωτική για εκείνη.

«Το πιο τρομακτικό πράγμα για όποιον μιλάει για σεξουαλική βία είναι να μην τον πιστεύουν, να τον αποκαλούν ψεύτη ή να τον ταπεινώνουν», είπε η Χερντ.

Ένας από τους άντρες ενόρκους μίλησε ανώνυμα στο Good Morning America τον Ιούνιο, λέγοντας ότι «μερικοί από εμάς χρησιμοποιήσαμε την έκφραση "κροκοδείλια δάκρυα" σε σχέση με την Χερντ, όταν έδειξε να συγκινείται ενώ μιλούσε για την κακοποίηση και την επίθεση, που η ίδια υποστήριξε ότι δέχτηκε, μπροστά στην αίθουσα του δικαστηρίου και εκατομμύρια που παρακολουθούσαν από το σπίτι» . Ο ένορκος πρόσθεσε ότι ένιωθαν ότι ο Ντεπ ήταν «πιο πιστευτός» και «φαινόταν λίγο πιο αληθινός».

Επίσης, στα προδικαστικά έγγραφα αποκαλύπτεται, ότι η ομάδα της Χερντ απέρριψε τους ισχυρισμούς της πλευράς Ντεπ που προσπαθούσε να αναδείξει τη «σύντομη θητεία της ως εξωτική χορεύτρια» συν τις γυμνές φωτογραφίες της στο δικαστήριο.

Οι εκπρόσωποι της Χερντ ισχυρίστηκαν ότι η ομάδα του Ντεπ προσπαθούσε «επιπόλαια και κακόβουλα να προτείνει ή να υπονοήσει ότι η κα Χερντ ήταν κάποτε συνοδός κυρίων» πριν συναντήσει τον ηθοποιό.

Με πληροφορίες του People/ PageSig/Newsweek

Διεθνή
0

ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΡΑΝ ΣΕ ΙΣΡΑΗΛ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φρουροί της Επανάστασης: Θα απαντήσουμε σε όποια επίθεση από Ισραήλ και ΗΠΑ

Διεθνή / Φρουροί της Επανάστασης: Θα απαντήσουμε σε όποια επίθεση από Ισραήλ και ΗΠΑ

Σε ανακοίνωσή του το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε την Κυριακή ότι δεν θα διστάσει να λάβει περαιτέρω “αμυντικά μέτρα” για να προστατεύσει τα συμφέροντά του από οποιαδήποτε στρατιωτική επίθεση
NEWSROOM