Διεθνής Αμνηστία: «Αποθήκη ψυχών» για 60.000 πρόσφυγες η Ελλάδα

Διεθνής Αμνηστία: «Αποθήκη ψυχών» για 60.000 πρόσφυγες η Ελλάδα Facebook Twitter
0

Περίπου 60.000 πρόσφυγες παραμένουν εγκλωβισμένοι υπό «απάνθρωπες και μη ασφαλείς» συνθήκες στην Ελλάδα, σύμφωνα με νέα έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας.

Η οργάνωση υποστηρίζει ότι παρά την περσινή συμφωνία μεταξύ των ηγετών της Ε.Ε να υποδεχθούν στις χώρες τους πάνω από 120.000 πρόσφυγες, αρκετές χώρες απορρόφησαν λιγότερο από το 5% των ανθρώπων που είχαν δεσμευτεί ότι θα βοηθήσουν.

Μάλιστα, η έκθεση προσθέτει πως η Αυστρία, η Ουγγαρία και η Πολωνία δεν έχουν δεχτεί μέχρι στιγμής κανέναν πρόσφυγα.

Η Διεθνής Αμνηστία υπολογίζει ότι με τον τρέχοντα ρυθμό απορρόφησης των προσφύγων, οι ευρωπαϊκές χώρες θα χρειαστούν 18 χρόνια για να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους και γι αυτό καλεί τους Ευρωπαίους ηγέτες να επιταχύνουν τις διαδικασίες μετεγκατάστασης.

Η δημοσίευση της έκθεσης με τίτλο «Μηνύματα από την Ελλάδα: Η ελπίδα μας χάθηκε», έρχεται σε μία περίοδο που οι ηγέτες των χωρών του κόσμου έχουν συγκεντρωθεί στη Νέα Υόρκη για τη Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες.

Στο μεταξύ, τη μετεγκατάσταση επιπλέον 296 προσφύγων από την Ελλάδα τις τελευταίες δύο ημέρες, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, 221 άτομα μετεγκαταστάθηκαν από την Ελλάδα την Τρίτη, ενώ χθες προστέθηκαν άλλοι 75, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των μετεγκαταστάσεων από την Ελλάδα στα 4.140 άτομα.

Εξάλλου, ο ίδιος ανακοίνωσε πως στη σύνοδο των ηγετών των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στη Βιέννη, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα εκπροσωπήσει ο επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Με πληροφορίες από Sky News και ΑΠΕ-ΜΠΕ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ