No.1

Διεθνής Αμνηστία: «Αποθήκη ψυχών» για 60.000 πρόσφυγες η Ελλάδα

Διεθνής Αμνηστία: «Αποθήκη ψυχών» για 60.000 πρόσφυγες η Ελλάδα Facebook Twitter
0

Περίπου 60.000 πρόσφυγες παραμένουν εγκλωβισμένοι υπό «απάνθρωπες και μη ασφαλείς» συνθήκες στην Ελλάδα, σύμφωνα με νέα έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας.

Η οργάνωση υποστηρίζει ότι παρά την περσινή συμφωνία μεταξύ των ηγετών της Ε.Ε να υποδεχθούν στις χώρες τους πάνω από 120.000 πρόσφυγες, αρκετές χώρες απορρόφησαν λιγότερο από το 5% των ανθρώπων που είχαν δεσμευτεί ότι θα βοηθήσουν.

Μάλιστα, η έκθεση προσθέτει πως η Αυστρία, η Ουγγαρία και η Πολωνία δεν έχουν δεχτεί μέχρι στιγμής κανέναν πρόσφυγα.

Η Διεθνής Αμνηστία υπολογίζει ότι με τον τρέχοντα ρυθμό απορρόφησης των προσφύγων, οι ευρωπαϊκές χώρες θα χρειαστούν 18 χρόνια για να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους και γι αυτό καλεί τους Ευρωπαίους ηγέτες να επιταχύνουν τις διαδικασίες μετεγκατάστασης.

Η δημοσίευση της έκθεσης με τίτλο «Μηνύματα από την Ελλάδα: Η ελπίδα μας χάθηκε», έρχεται σε μία περίοδο που οι ηγέτες των χωρών του κόσμου έχουν συγκεντρωθεί στη Νέα Υόρκη για τη Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες.

Στο μεταξύ, τη μετεγκατάσταση επιπλέον 296 προσφύγων από την Ελλάδα τις τελευταίες δύο ημέρες, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, 221 άτομα μετεγκαταστάθηκαν από την Ελλάδα την Τρίτη, ενώ χθες προστέθηκαν άλλοι 75, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των μετεγκαταστάσεων από την Ελλάδα στα 4.140 άτομα.

Εξάλλου, ο ίδιος ανακοίνωσε πως στη σύνοδο των ηγετών των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στη Βιέννη, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα εκπροσωπήσει ο επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Με πληροφορίες από Sky News και ΑΠΕ-ΜΠΕ

0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Διεθνή / Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Mέσα ενημέρωσης στο Μαρόκο είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι ο Έπσταϊν ενδέχεται να έβλεπε τη χώρα ως ασφαλές καταφύγιο, δεδομένου ότι δεν υφίσταται συμφωνία έκδοσης με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΗΠΑ ΠΡΕΣΒΗΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ισραήλ: «Όσοι θέλουν να φύγουν να το κάνουν ΣΗΜΕΡΑ» λέει ο Αμερικανός πρέσβης στο προσωπικό

Εντείνεται η ανησυχία για πιθανό πλήγμα κατά του Ιράν - Ο πρέσβης υπογράμμισε ότι όσοι θέλουν να αποχωρήσουν θα πρέπει να οργανώσουν γρήγορα τα σχέδιά τους, καθώς δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν πτήσεις τις επόμενες ημέρες
THE LIFO TEAM
«Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Πολιτισμός / «Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Στο Perth Festival, ο 26χρονος καλλιτέχνης Hugo Flavelle μετατρέπει τη διαμαρτυρία για την προσβασιμότητα σε κινητή performance–rave έξω από μουσεία και θέατρα που ο ίδιος δυσκολεύεται να χρησιμοποιήσει.
THE LIFO TEAM
ILGA-Europe: Η Ευρώπη σε «νέο χαμηλό» – από bans στο Pride σε νόμους “propaganda”

Διεθνή / ΙLGA-Europe: Από τις απαγορεύσεις των Pride στους νόμους «προπαγάνδας»: το νέο μοτίβο καταστολής

Η ILGA-Europe, σττην ετήσια εκθεσή της για το 2026, καταγράφει κλιμάκωση ποινικοποίησης, Pride bans και «propaganda laws» σε Ευρώπη και Κεντρική Ασία, προειδοποιώντας ότι οι επιθέσεις κατά LGBTI ανθρώπων εντάσσονται πλέον σε ένα ευρύτερο μοντέλο αυταρχικής διακυβέρνησης.
THE LIFO TEAM