Διέσχισε τον Ατλαντικό για να δει τους γονείς του, λόγω lockdown -Ταξίδι 85 ημερών ως την Αργεντινή

Διέσχισε τον Ατλαντικό για να δει τους γονείς του, λόγω lockdown -Ταξίδι 85 ημερών ως την Αργεντινή Facebook Twitter
Πηγή φωτό YouTube
0

«Τα κατάφερα, αποστολή επετεύχθη!». Ο Χουάν Μανουέλ Μπαλεστέρο είχε κάθε λόγο να χαμογελά. Κατάφερε να φτάσει στην Αργεντινή, έπειτα από ταξίδι 85 ημερών, κατά τις οποίες διέσχισε μόνος τον Ατλαντικό.

Ο Αργεντινός, που εργάζεται στην Ισπανία, πήρε αυτή την τολμηρή απόφαση όταν διεκόπησαν οι πτήσεις, στο πλαίσιο του lockdown που επιβλήθηκε για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Ήθελε να πάει στην Αργεντινή, για να είναι στο πλευρό των ηλικιωμένων γονιών του.

Έτσι, στις 24 Μαρτίου σάλπαρε από το Πόρτο Σάντο, στη Μαδέιρα της Πορτογαλίας, με το περίπου 9 μέτρων σκάφος του «Skua». Είχε 200 ευρώ και απόθεμα τροφίμων και στόχος του ήταν να φτάσει στη Μαρ ντελ Πλάτα στις 15 Μαΐου, για τα 90α γενέθλια του πατέρα του. Μπορεί να έχασε αυτή την ημερομηνία, αλλά πρόλαβε να γιορτάσει μαζί του την Γιορτή του Πατέρα, την Κυριακή.

Ο Μπαλεστέρο έδεσε στη Μαρ ντελ Πλάτα την προηγούμενη εβδομάδα, έπειτα από ταξίδι 85 ημερών. Αφού έκανε τεστ για κορωνοϊό και βρέθηκε αρνητικός, μπόρεσε επιτέλους να συναντηθεί ξανά με τους γονείς του, την 82χρονη Νίλντα και τον 90χρονο Κάρλος.

 

Από το ταξίδι του 47χρονου δεν έλειψαν τα προβλήματα, όπως τη στιγμή που η κακοκαιρία προκάλεσε ζημιά στο σκάφος του, ανοιχτά της Βραζιλίας. Αφού έκανε τις απαραίτητες επισκευές εκεί, σάλπαρε ξανά για τον τελικό προορισμό του, την Αργεντινή.

Ταξιδεύοντας, μάθαινε ότι «άνθρωποι πέθαιναν κάθε ημέρα, κατά χιλιάδες». Κάτι που φαινόταν σαν «παραφωνία», τη στιγμή που εκείνος ήταν «εν μέσω της φύσης βλέποντας πώς ο κόσμος συνεχίζει». Δίπλα του έβλεπε δελφίνια και φάλαινες «παρότι η ανθρωπότητα περνούσε αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Αλλά και για την οικογένειά του ήταν δύσκολο το ταξίδι. Για 54 ημέρες, δεν είχαν νέα του. «Αλλά ξέραμε ότι θα έρθει», είπε χαμογελώντας ο πατέρας του. «Δεν είχαμε καμία αμφιβολία. Θα ερχόταν στη Μαρ ντελ Πλάτα για να είναι με τους γονείς του», συμπλήρωσε ο 90χρονος. Τώρα, το σκάφος είναι δεμένο στη μαρίνα και ο Μπαλεστέρο δεν έχει άμεσα σχέδια για νέο ταξίδι. «Θα φυτέψω έναν κήπο και θα αγοράσω τρεις κότες. Θα περάσω αυτό τον χειμώνα μαζί τους. Θέλω να είμαι με την οικογένεια», δήλωσε.

Με πληροφορίες από AP, AFP

 


Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ

Διεθνή / Εκπνέει το τελεσίγραφο Τραμπ: «Είμαστε σε έντονες διαπραγματεύσεις» λέει - Το Ιράν προειδοποιεί για αντίποινα

Παράλληλα, οι πολιτικοί αντίπαλοι του Τραμπ διερωτώνται για την ψυχική υγεία του - Μπορούν να τον απομακρύνουν προσφεύγοντας στην 25η Τροπολογία του Συντάγματος;
THE LIFO TEAM
Η Αννα Γουίντουρ ξαναπαίρνει το Devil Wears Prada στα χέρια της

Διεθνή / Για σένανε μπορώ τη Vogue να προδώσω: όταν η Άννα Γουίντουρ συνάντησε ξανά τη Μιράντα Πρίστλι

Η Vogue ενώνει στο εξώφυλλο του Μαΐου της Vogue την Άννα Γουίντουρ και τη Μέριλ Στριπ, λίγο πριν από το The Devil Wears Prada 2 και το Met Gala, ξαναφέρνοντας στο προσκήνιο τον μύθο που συνοδεύει την ταινία εδώ και είκοσι χρόνια.
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΤΡΑΜΠ ΤΕΛΕΣΗΓΡΑΦΟ

Διεθνή / Ιράν: Κάλεσμα για ανθρώπινες αλυσίδες γύρω από τις ενεργειακές εγκαταστάσεις, καθώς πλησιάζει η προθεσμία Τραμ

Η Τεχεράνη καλεί πολίτες να «προστατεύσουν» ενεργειακές εγκαταστάσεις, ενώ ο πρόεδρος Πεζεσκιάν δηλώνει ότι 14 εκατομμύρια είναι έτοιμοι να πολεμήσουν
THE LIFO TEAM