Διέσχισε τον Ατλαντικό για να δει τους γονείς του, λόγω lockdown -Ταξίδι 85 ημερών ως την Αργεντινή

Διέσχισε τον Ατλαντικό για να δει τους γονείς του, λόγω lockdown -Ταξίδι 85 ημερών ως την Αργεντινή Facebook Twitter
Πηγή φωτό YouTube
0

«Τα κατάφερα, αποστολή επετεύχθη!». Ο Χουάν Μανουέλ Μπαλεστέρο είχε κάθε λόγο να χαμογελά. Κατάφερε να φτάσει στην Αργεντινή, έπειτα από ταξίδι 85 ημερών, κατά τις οποίες διέσχισε μόνος τον Ατλαντικό.

Ο Αργεντινός, που εργάζεται στην Ισπανία, πήρε αυτή την τολμηρή απόφαση όταν διεκόπησαν οι πτήσεις, στο πλαίσιο του lockdown που επιβλήθηκε για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Ήθελε να πάει στην Αργεντινή, για να είναι στο πλευρό των ηλικιωμένων γονιών του.

Έτσι, στις 24 Μαρτίου σάλπαρε από το Πόρτο Σάντο, στη Μαδέιρα της Πορτογαλίας, με το περίπου 9 μέτρων σκάφος του «Skua». Είχε 200 ευρώ και απόθεμα τροφίμων και στόχος του ήταν να φτάσει στη Μαρ ντελ Πλάτα στις 15 Μαΐου, για τα 90α γενέθλια του πατέρα του. Μπορεί να έχασε αυτή την ημερομηνία, αλλά πρόλαβε να γιορτάσει μαζί του την Γιορτή του Πατέρα, την Κυριακή.

Ο Μπαλεστέρο έδεσε στη Μαρ ντελ Πλάτα την προηγούμενη εβδομάδα, έπειτα από ταξίδι 85 ημερών. Αφού έκανε τεστ για κορωνοϊό και βρέθηκε αρνητικός, μπόρεσε επιτέλους να συναντηθεί ξανά με τους γονείς του, την 82χρονη Νίλντα και τον 90χρονο Κάρλος.

 

Από το ταξίδι του 47χρονου δεν έλειψαν τα προβλήματα, όπως τη στιγμή που η κακοκαιρία προκάλεσε ζημιά στο σκάφος του, ανοιχτά της Βραζιλίας. Αφού έκανε τις απαραίτητες επισκευές εκεί, σάλπαρε ξανά για τον τελικό προορισμό του, την Αργεντινή.

Ταξιδεύοντας, μάθαινε ότι «άνθρωποι πέθαιναν κάθε ημέρα, κατά χιλιάδες». Κάτι που φαινόταν σαν «παραφωνία», τη στιγμή που εκείνος ήταν «εν μέσω της φύσης βλέποντας πώς ο κόσμος συνεχίζει». Δίπλα του έβλεπε δελφίνια και φάλαινες «παρότι η ανθρωπότητα περνούσε αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Αλλά και για την οικογένειά του ήταν δύσκολο το ταξίδι. Για 54 ημέρες, δεν είχαν νέα του. «Αλλά ξέραμε ότι θα έρθει», είπε χαμογελώντας ο πατέρας του. «Δεν είχαμε καμία αμφιβολία. Θα ερχόταν στη Μαρ ντελ Πλάτα για να είναι με τους γονείς του», συμπλήρωσε ο 90χρονος. Τώρα, το σκάφος είναι δεμένο στη μαρίνα και ο Μπαλεστέρο δεν έχει άμεσα σχέδια για νέο ταξίδι. «Θα φυτέψω έναν κήπο και θα αγοράσω τρεις κότες. Θα περάσω αυτό τον χειμώνα μαζί τους. Θέλω να είμαι με την οικογένεια», δήλωσε.

Με πληροφορίες από AP, AFP

 


Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΙΚΤΟΚ ΚΑΤΑΓΓΕΊΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Διεθνή / TikTok: «Επικρατεί εκφοβισμός και παρενόχληση», καταγγέλλει πρώην υπάλληλος της εταιρείας

«Μερικές φορές κλαις, αλλά μετά συνεχίζεις να δουλεύεις γιατί πρέπει να πετύχεις τους στόχους, αλλιώς, θα επηρεαστεί το μπόνους σου, η εργασιακή σου ασφάλεια, ο μισθός σου», αποκαλύπτει η Lynda Ouaza
THE LIFO TEAM
Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε ποτέ αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Διεθνή / Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επιπλέον πως η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις πρώτες χώρες που απέστειλαν όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν σε πόλεις με πολυάριθμη ελληνική διασπορά
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Τα email στάλθηκαν πέντε ημέρες μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ο οποίος εξέτισε 13 μήνες φυλάκισης, μεταξύ άλλων για απόπειρα εμπλοκής ανηλίκου σε πορνεία
THE LIFO TEAM