Die Welt: Γιατί οι στρατηγοί απέρριψαν την πρόταση Ερντογάν για «θερμό επεισόδιο»

Die Welt: Γιατί οι στρατηγοί απέρριψαν την πρόταση Ερντογάν για «θερμό επεισόδιο» Facebook Twitter
0

Στην εισήγηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για πρόκληση θερμού επεισοδίου με την Ελλάδα, αλλά και τη φερόμενη άρνηση των στρατηγών του για κάτι τέτοιο αναφέρεται η γερμανική Die Welt


«Εάν εξαρτάται από τον Τούρκο Πρόεδρο, το ναυτικό του θα είχε βυθίσει ένα ελληνικό πλοίο στη Μεσόγειο εδώ και πολύ καιρό. Αυτό ακριβώς ζήτησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τους στρατηγούς του πριν από λίγες μέρες σύμφωνα με πληροφορίες από στρατιωτικούς κύκλους. Θα έπρεπε όμως να το κάνουν έτσι, ώστε κανείς να μην πεθάνει... Όταν οι στρατηγοί αρνήθηκαν, κάποιος άλλος πρότεινε να καταρρίψουν ένα ελληνικό τζετ από τον ουρανό. Ο πιλότος θα μπορούσε να σωθεί χάρη στο ειδικό κάθισμα εκτίναξης. Αλλά οι στρατηγοί αρνήθηκαν να το κάνουν και αυτό» γράφει το άρθρο.

Σύμφωνα με τη ανταποκρίτρια στην Κωνσταντινούπολη Μαριόν Ζέντκερ που υπογράφει το άρθρο με τίτλο «Erdogans Kalkuliert Krieg», οι στρατηγοί εξήγησαν στον Τούρκο πρόεδρο πως, όταν ο στρατός προετοιμάζεται για πόλεμο, ακολουθείται μια συγκεκριμένη διαδικασία. 

Γιατί αρνήθηκαν οι στρατηγοί 

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας, οι στρατηγοί απέρριψαν την πρόταση του προέδρου Ερντογάν, καθώς κάτι τέτοιο θα προϋπέθετε μια συγκεκριμένη προετοιμασία. 

Γράφει χαρακτηριστικά η εφημερίδα: «Όταν προετοιμάζεται για πόλεμο ο στρατός ακολουθεί μια συγκεκριμένη σειρά: πρώτα, γίνονται οι συζητήσεις στο παρασκήνιο με τους εμπλεκόμενους, μετά πραγματοποιούνται γυμνάσια, ακολουθούν ακριβές στρατιωτικές ασκήσεις, στη συνέχεια προειδοποιητικά πυρά - και μετά η επίθεση. Η Τουρκία βρίσκεται επί του παρόντος στη φάση "γυμνάσια πολέμου": στα τέλη Αυγούστου το ναυτικό πήρε θέση, τις επόμενες δύο εβδομάδες η Τουρκία σκοπεύει να ξεκινήσει στρατιωτικά γυμνάσια βορειοδυτικά της Κύπρου, πρόκειται για εξαγγελία του τουρκικού υπουργείου Άμυνας».

Με πληροφορίες από Deutsche Welle

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Ποια είναι η πρώην σύντροφός του, Νάντια Μαρτσίνκο, που πρόκειται να ερευνηθεί

Η Μαρτσίνκο υπήρξε σύντροφος του Έπσταϊν για επτά χρόνια - η σημαντικότερη σχέση του μετά τη Γκιλέιν Μάξγουελ - ενώ αργότερα εργάστηκε και ως βοηθός πιλότου στο ιδιωτικό του αεροσκάφος
THE LIFO TEAM
ΜΕΓΚΑΝ ΜΑΡΚΛ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ ΓΑΜΟΣ ΕΠΕΤΕΙΟΣ

Διεθνή / Μέγκαν Μαρκλ: Μοιράστηκε αδημοσίευτες φωτογραφίες από τον γάμο της με τον πρίγκιπα Χάρι στο Instagram

Με αφορμή την επέτειο του γάμου τους, η δούκισσα του Σάσεξ δημοσίευσε φωτογραφίες από την τελετή και τη δεξίωση που ακολούθησε - Το «βλέμμα» των media στο φόρεμα του πάρτι
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ EUROPOL

Διεθνή / Europol: Απενεργοποιήθηκαν χιλιάδες λογαριασμοί των Φρουρών της Επανάστασης σε 19 χώρες

Η Europol ανέφερε ότι οι Φρουροί της Επανάστασης είχαν δημιουργήσει ένα εκτεταμένο και οργανωμένο ψηφιακό δίκτυο που εκτεινόταν σε μεγάλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης
THE LIFO TEAM