Πληροφορίες Welt: Ο Ερντογάν φέρεται να ζήτησε από τους στρατηγούς του τη βύθιση ελληνικού πλοίου

Πληροφορίες Welt: Ο Ερντογάν φέρεται να ζήτησε από τους στρατηγούς του τη βύθιση ελληνικού πλοίου Facebook Twitter
Τι αναφέρει η γερμανική Welt για το αίτημα Ερντογάν στους στρατιωτικούς ηγέτες του - EUROKINISSI
0

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φέρεται να ζήτησε από τους στρατιωτικούς ηγέτες την πρόκληση θερμού επεισοδίου, με τη βύθιση ελληνικού πλοίου ή την κατάρριψη μαχητικού, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής Die Welt.

Σύμφωνα με την ανταπόκριση από την Κωνσταντινούπολη της γερμανικής εφημερίδας ευρείας κυκλοφορίας που επικαλείται τουρκικές στρατιωτικές πηγές στην Άγκυρα, πριν από μερικές ημέρες, ο Τούρκος πρόεδρος έδωσε εντολή στους στρατηγούς του να βυθίσουν ένα ελληνικό πλοίο, χωρίς να προκαλέσουν ωστόσο μεγάλες απώλειες ζωών. 

Πληροφορίες Welt: Ο Ερντογάν φέρεται να ζήτησε από τους στρατηγούς του τη βύθιση ελληνικού πλοίου Facebook Twitter

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Open στη Γερμανία οι στρατηγοί του Ερντογάν αρνήθηκαν να προχωρήσουν σε μία τέτοια ενέργεια. Η επόμενη ιδέα που έπεσε στο «τραπέζι» ήταν η κατάρριψη ελληνικού μαχητικού, καθώς σε τέτοιο ενδεχόμενο θα ήταν εφικτό να μην υπάρξουν απώλειες, καθώς ο Έλληνας πιλότος θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το σύστημα εκτόξευσης και να σωθεί. Ωστόσο, και αυτό απορρίφθηκε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, από τους Τούρκους στρατηγούς που αρνήθηκαν να προκαλέσουν θερμό επεισόδιο.

 

Νωρίτερα σήμερα, ο Τούρκος πρόεδρος, σε νέες δηλώσεις του κατά της Ελλάδας, ανέφερε πως «ό,τι και αν κάνουν, δεν θα μας σταματήσουν σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο. Η εποχή εκείνων που αποίκησαν κάθε μέρος και έσφαζαν κάθε έθνος τελείωσε».

«Είναι αστείο (για άλλες χώρες) να βάζουν μπροστά την Ελλάδα, που είναι ανίκανη, ενάντια σε μια περιφερειακή και παγκόσμια δύναμη όπως η Τουρκία» είπε ο Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε ότι οι δραστηριότητες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο βασίζονται στην αναζήτηση δικαιωμάτων και δικαιοσύνης.

Ο Τούρκος πρόεδρος, έκανε λόγο για επιθυμία ορισμένων να αγνοήσουν την ακτογραμμή της Τουρκίας, λαμβάνοντας υπόψη ένα νησί έκτασης 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων, αναφερόμενος στο Καστελλόριζο και υποστήριξε πως αυτό αποτελεί «η πιο ξεκάθαρη απόδειξη αδικίας».

«Ο καιρός των αποικιακών δυνάμεων έχει τελειώσει. Πιστεύουμε σε αυτή τη νέα περίοδο, οι σύμμαχοι της Τουρκίας θα αυξηθούν σταδιακά», υποστήριξε.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ