Διαδήλωση στη Μαδρίτη κατά των τοπικών lockdown - «Δεν είναι καραντίνα, είναι διάκριση»

Διαδήλωση στη Μαδρίτη κατά των τοπικών lockdown - «Δεν είναι καραντίνα, είναι διάκριση» Facebook Twitter
EPA - Φωτογραφία Αρχείου
0

Πολλές εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στη Μαδρίτη εναντίον της επιβολής μερικής καραντίνας σε ορισμένες λαϊκές συνοικίες της περιοχής της ισπανικής πρωτεύουσας, εξαιτίας της αναζωπύρωσης της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Δεν είναι καραντίνα, είναι διάκριση», φώναζαν οι διαδηλωτές μπροστά από το κοινοβούλιο της περιφέρειας της Μαδρίτης. «Δεν βάζουν σε καραντίνα τους πλούσιους», ήταν επίσης ένα από τα συνθήματα που φώναζαν οι διαδηλωτές, ένα πλήθος από νέους, συνταξιούχους ακόμα και γονείς με το μωρό τους στο καροτσάκι.

Η περιφέρεια της Μαδρίτης, επίκεντρο της πανδημίας στην Ισπανία, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι επεκτείνει τα περιοριστικά μέτρα και σε άλλες συνοικίες, μια απόφαση που κρίθηκε ανεπαρκής από την κεντρική κυβέρνηση που κάλεσε τις αρχές να τα εφαρμόσουν στο σύνολο της πρωτεύουσας.

Από αύριο Δευτέρα, επιπλέον 167.000 κάτοικοι δεν θα μπορούν να φύγουν εκτός της συνοικίας τους παρά μόνο για συγκεκριμένους λόγους: να πάνε στην εργασία τους, σε γιατρό, να πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο, όπως ανακοίνωσε σε δημοσιογράφους το νούμερο δύο των υγειονομικών αρχών της περιφέρειας Αντόνιο Θαπατέρο.

Με την επέκταση αυτή των μέτρων, ο αριθμός των ανθρώπων που επηρεάζεται από τους περιορισμούς στη μητροπολιτική περιοχή της Μαδρίτης είναι λίγο πάνω από 1 εκατομμύριο άνθρωποι εκ των συνολικά 6,6 εκατομμυρίων.

«Δεν έχει καμία λογική καθώς μπορούμε να πάμε για δουλειά σε μια πλουσιότερη συνοικία, όμως δεν μπορούμε να πάμε εκεί για να πιούμε ένα ποτό. Οι μολύνσεις αυξάνονται παντού. Οι κανόνες θα πρέπει να είναι οι ίδιοι για όλον τον κόσμο», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μάρκος Ρουίθ Γκιουχάρο, ένας 27χρονος ηλεκτρολόγος που πήγε να διαδηλώσει μαζί με φίλους.

Πολλοί διαδηλωτές διαμαρτύρονται, επίσης, για την ανικανότητα της περιφερειακής κυβέρνησης να βελτιώσει το σύστημα υγείας και να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, όπου επικρατεί συνωστισμός.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΙΚΤΟΚ ΚΑΤΑΓΓΕΊΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Διεθνή / TikTok: «Επικρατεί εκφοβισμός και παρενόχληση», καταγγέλλει πρώην υπάλληλος της εταιρείας

«Μερικές φορές κλαις, αλλά μετά συνεχίζεις να δουλεύεις γιατί πρέπει να πετύχεις τους στόχους, αλλιώς, θα επηρεαστεί το μπόνους σου, η εργασιακή σου ασφάλεια, ο μισθός σου», αποκαλύπτει η Lynda Ouaza
THE LIFO TEAM
Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε ποτέ αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Διεθνή / Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επιπλέον πως η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις πρώτες χώρες που απέστειλαν όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν σε πόλεις με πολυάριθμη ελληνική διασπορά
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Τα email στάλθηκαν πέντε ημέρες μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ο οποίος εξέτισε 13 μήνες φυλάκισης, μεταξύ άλλων για απόπειρα εμπλοκής ανηλίκου σε πορνεία
THE LIFO TEAM
ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΝΟΛΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ ΛΟΥΠΙΤΑ ΝΙΟΝΓΚΟ

Διεθνή / «Ρωτήστε τον Όμηρο»: Αντιδράσεις στα social μετά την επίθεση Μασκ σε Νόλαν και Νιόνγκο για την Οδύσσεια

Χρήστες στα social επισημαίνουν πως το να επιλέγεις μια «όμορφη μαύρη γυναίκα δεν αντιβαίνει με κανέναν τρόπο, σχήμα ή μορφή» σε αυτά που γράφτηκαν πριν από χιλιάδες χρόνια
THE LIFO TEAM