Κορωνοϊός: Σε «κατάσταση υψηλού κινδύνου» η Μαδρίτη - Νέα μέτρα ζητά ο υπ. Υγείας

Κορωνοϊός: Σε «κατάσταση υψηλού κινδύνου» η Μαδρίτη - Νέα μέτρα ζητά ο υπ. Υγείας Facebook Twitter
EPA
0

Ο υπουργός Υγείας της Ισπανίας προέτρεψε τις αρχές της Μαδρίτης το Σάββατο να επιβάλουν σκληρύνουν τους περιορισμούς κατά του νέου κορωνοϊού.

Παράλληλα προειδοποίησε πως οι κάτοικοι της ισπανικής πρωτεύουσας και των περιχώρων της διατρέχουν «σοβαρό κίνδυνο», χωρίς τη λήψη αυστηρότερων μέτρων. «Η Μαδρίτη βρίσκεται σε κατάσταση υψηλού κινδύνου και είναι ώρα να δράσουμε με αποφασιστικότητα», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Σαλβαδόρ Ίγια κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

«Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τους κατοίκους, τις γειτονικές περιοχές», επισήμανε, καλώντας τις περιφερειακές αρχές να «βάλουν την υγεία των πολιτών πρώτη».

Τα κρούσματα νέου κορωνοϊού στην Ισπανία αυξήθηκαν την Παρασκευή κατά 12.272, στα 716.481, τον μεγαλύτερο αριθμό στη δυτική Ευρώπη. Περισσότεροι από 31.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει από επιπλοκές της νόσου COVID-19.

Η Μαδρίτη έδωσε παράταση στο μερικό lockdown την Παρασκευή σε συνοικίες της όπου καταγράφονται υψηλά ποσοστά μολύνσεων, απορρίπτοντας τις συστάσεις της ισπανικής κυβέρνησης για την επιβολή lockdown σε ολόκληρη την πόλη.

Οι περισσότερες από τις 45 συνοικίες της Μαδρίτης στις οποίες επιβλήθηκαν οι περιορισμοί είναι πυκνοκατοικημένες, χαμηλού εισοδήματος περιοχές, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να καταγγέλλουν την εφαρμογή μιας «ταξικής καραντίνας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Άντριου: Παρά την αφαίρεση των τίτλων του παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον θρόνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Παρά την αφαίρεση των τίτλων του παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον θρόνο

Μπορεί ο βασιλιάς Κάρολος να αφαίρεσε από τον μικρότερο αδελφό του όλους τους βασιλικούς τίτλους και τις διακρίσεις, αλλά παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον βρετανικό θρόνο
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφορυράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφρουράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Με αφορμή τη δημοσίευση των στοιχείων του φερόμενου ως δράστη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ξεσπά εναντίον της μετανάστευσης, που λέει ότι αποτελεί τη «μεγαλύτερη απειλή για την εθνική ασφάλεια»
LIFO NEWSROOM
ΑΡΚΤΙΚΗ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΙΝΑ ΡΩΣΙΑ

Διεθνή / Αρκτική: «Μετατρέπεται σε στρατηγικό θέατρο γεωπολιτικού ανταγωνισμού» προειδοποιεί το Ευρωκοινοβούλιο

Οι ευρωβουλευτές καταδικάζουν την αυξανόμενη στρατιωτικοποίηση της Αρκτικής, επισημαίνοντας την εκτεταμένη στρατιωτική αναδιάρθρωση της Ρωσίας και το ενδιαφέρον της Κίνας
LIFO NEWSROOM