«Αν το διαβάζετε αυτό...»- Πέθανε η influencer Νίκι Νιούμαν που έπασχε από καρκίνο και ενέπνευσε πολλούς

«Αν το διαβάζετε αυτό...»- Πέθανε η influencer Νίκι Νιούμαν που έπασχε από καρκίνο και ενέπνευσε πολλούς Facebook Twitter
0

Η Νίκι Νιούμαν, η influencer που έπασχε από καρκίνο και ενέπνευσε χιλιάδες κόσμου, πέθανε σε ηλικία 35 ετών ανακοίνωσε ο σύζυγός της.

Με τη θετική καμπάνια της και τη γενναία προοπτική της για τη ζωή, η Νίκι Νιούμαν αποτέλεσε πηγή έμπνευσης στη Βρετανία-και όχι μόνο. Πέθανε μετά από τη μάχη με τον καρκίνο του μαστού στο τέταρτο στάδιο. Γνωστή για την ατάκα της, «go grab life» (μτφρ πηγαίνετε να αρπάξετε τη ζωή), η Νίκι Νιούμαν από το Σάρεϊ εστίασε στη σημασία του να αξιοποιεί κανείς στο έπακρο κάθε μέρα και να αρπάζει κάθε ευκαιρία.

Ο θάνατος της Νίκι ανακοινώθηκε στα social media μέσω μιας ανάρτησης που είχε γράψει νωρίτερα η ίδια, και την οποία μοιράστηκε ο σύζυγός της Άλεξ. Η πρώτη γραμμή της ανάρτησης έγραφε: «Αν διαβάζετε αυτό σημαίνει ότι πέθανα, τα κατάφερα όμως 5,5 χρόνια, όχι άσχημα, ε..;»

Ακόμη και στα τελευταία της λόγια προς τους ακολούθους της, η Νίκι παρέμεινε αισιόδοξη, καλώντας τους διαδικτυακούς της φίλους να «αρπάξουν τη ζωή» και υπενθυμίζοντάς τους ότι «ποτέ δεν ξέρεις πραγματικά τι σε περιμένει στη γωνία γι' αυτό μην θεωρείς τίποτα δεδομένο». Αρκετές διασημότητες συνέχισαν να αποτίουν φόρο τιμής στην influencer στα σχόλια της ανάρτησης, μεταξύ των οποίων η Amy Dowden και η Stacey Solomon.

Νίκι Νιούμαν: Η μάχη με τον καρκίνο 

Η Νίκι, η οποία εργαζόταν σε μια χρηματοοικονομική εταιρεία πριν από τη διάγνωση, ενημερώθηκε ότι είχε καρκίνο τον Απρίλιο του 2018, αφού εντόπισε έναν όγκο στο δεξί της στήθος ενώ έκανε ντους. Είπε ότι ήξερε μέσα της ότι επρόκειτο για άσχημα νέα.

Μέσα σε μια εβδομάδα, η Νίκι οδηγήθηκε σε αποβολή και διαγνώστηκε με μεταστατικό καρκίνο του μαστού. Αλλά για τη Νίκι, το πραγματικό σοκ ήρθε μία εβδομάδα μετά τη διάγνωση, όταν της ανακοινώθηκαν περαιτέρω άσχημα νέα.

Ο καρκίνος είχε ήδη εξαπλωθεί και η ασθένεια ήταν ανίατη. Παρά τα άσχημα νέα, σε μια απόδειξη του χαρακτήρα και του θάρρους της, η Νίκι αποφάσισε να καταγράψει τη θεραπεία της, τραβώντας την προσοχή περίπου 300.000 διαδικτυακών ακολούθων, με τους οποίους μοιράστηκε τη ζωή της, και με τον τρόπο αυτό, συχνά τους έδινε χαρά, αλλά και τους ευαισθητοποιούσε. Το μήνυμα που διέδωσε η Νίκι καθώς μοιραζόταν τη ζωή της με την ασθένεια ήταν να «αρπάξουν τη ζωή».

Και η ίδια το έκανε. Η Νίκι ταξίδευσε σε εξωτικούς προορισμούς με τους φίλους και την οικογένειά της και γιόρταζε με κάθε ευκαιρία. Ενώ συνέχιζε την ζωή της με τον καρκίνο, η Νίκι παντρεύτηκε τον έρωτα της ζωής της, τον Άλεξ, έκανε καμπάνιες για φιλανθρωπικές οργανώσεις και κατέκτησε τις καρδιές των Βρετανών και όχι μόνο. Καθ' όλη τη διάρκεια της ασθένειάς της, η Νίκι ενημέρωνε τους ακολούθους της για τα νέα σχετικά με τη θεραπεία της και το πώς αισθανόταν.

Μόλις τον περασμένο μήνα μοιράστηκε ανεπιθύμητα άσχημα νέα για την υγεία της. Μέσω social media ανέφερε: «Είχα προετοιμάσει τον εαυτό μου για εξέλιξη, αλλά όχι για τόσο πολύ. Για πρώτη φορά μετά από 5 χρόνια τα μεταλλαγμένα μου κύτταρα μάζεψαν τις βαλίτσες τους και μετακόμισαν σε μια νέα εγκατάσταση που ονομάζεται "Hotel Liver"» εννοώντας την μετάσταση του καρκίνου στο συκώτι.

Μόλις λίγες εβδομάδες αργότερα, ο σύζυγος της Νίκι μοιράστηκε την είδηση του θανάτου της, δημοσιεύοντας μια δήλωση που είχε γράψει η influencer πριν το θάνατό της. Η ανάρτηση έγραφε μεταξύ άλλων: «Αν διαβάζετε αυτό σημαίνει ότι έχω πεθάνει, τα κατάφερα 5,5 χρόνια όμως, όχι και άσχημα (..) Δεν νομίζω ότι είμαστε ποτέ προετοιμασμένοι να ακούσουμε αυτές τις λέξεις, νομίζουμε ότι είμαστε άφθαρτοι και ότι θα εμφανιστεί μια μαγική θεραπεία, αλλά η αλήθεια είναι ότι όλοι ζούμε αυτή τη ζωή μέρα με τη μέρα (απλά ξέραμε ότι οι μέρες μας είναι λιγότερες).'Γι' αυτό σας παρακαλώ υποσχεθείτε μου να εκτιμάτε τους γύρω σας και να δίνετε στους φίλους και τους αγαπημένους σας τις μεγαλύτερες αγκαλιές».

Με πληροφορίες από Daily Mail 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ελλάδα ήδη από τον Μάιο είχε καταθέσει τις θέσεις της για τις θαλάσσιες ζώνες στην Αν. Μεσόγειο

Διεθνή / Η Ελλάδα είχε καταθέσει τις θέσεις της για τις θαλάσσιες ζώνες στην ανατολική Μεσόγειο από τον Μάιο

Η Ελλάδα διατυπώνει στον ΟΗΕ τις θέσεις της για την Ανατολική Μεσόγειο, τη θαλάσσια ασφάλεια, τις τριμερείς συνεργασίες, το Κυπριακό, το Παλαιστινιακό και τη Συρία, εστιάζοντας στη νομιμότητα και την περιφερειακή σταθερότητα
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Απειλούν το προσωπικό του ζωολογικού κήπου που σκότωσε 12 μπαμπουίνους και τάισε τα λιοντάρια

Διεθνή / Γερμανία: Απειλούν το προσωπικό του ζωολογικού κήπου που σκότωσε 12 μπαμπουίνους και τάισε τα λιοντάρια

Ο διευθυντής του ζωολογικού κήπου υπερασπίστηκε την απόφαση, αναφέροντας ότι οι προσπάθειες στείρωσης και μεταφοράς κάποιων μπαμπουίνων είχαν αποτύχει. - «Αγαπάμε τα ζώα, μας λένε Ναζί»
LIFO NEWSROOM
Νέα βιογραφία για τον πρίγκιπα Άντριου: Η φιλία με τον Έπσταϊαν, ο τσακωμός με το Χάρι και τα αινιγματικά οικονομικά

Διεθνή / Νέα βιογραφία για τον πρίγκιπα Άντριου: Η σχέση με τον Έπσταϊν, ο τσακωμός με τον Χάρι και τα αινιγματικά οικονομικά του

Το βιβλίο με τίτλο «The Rise and Fall of the House of York» του ιστορικού Andrew Lownie εξετάζει όχι μόνο τις σχέσεις τού πρίγκιπα Άντριου με διάφορες γυναίκες , αλλά εστιάζει ιδιαίτερα στη στενή –και επικίνδυνη– φιλία του με τον Τζέφρι Έπσταϊν
LIFO NEWSROOM
Λούλα ντα Σίλβα στο Reuters: «Δεν θα ταπεινώσω τον εαυτό μου» συνομιλώντας για δασμούς με τον Τραμπ

Διεθνή / Λούλα ντα Σίλβα στο Reuters: «Δεν θα ταπεινώσω τον εαυτό μου» συνομιλώντας για δασμούς με τον Τραμπ

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας δεν προτίθεται να συνομιλήσει με τον Τραμπ, εν μέσω απαιτήσεων των ΗΠΑ για Μπολσονάρου - Οι δασμοί των ΗΠΑ στη Βραζιλία αυξήθηκαν στο 50% από την Τετάρτη
LIFO NEWSROOM
Δασμούς 100% στα μικροτσίπ από τον Τραμπ, ενώ η Apple ανακοινώνει επενδύσεις $100 δισ. στις ΗΠΑ

Διεθνή / Δασμοί 100% στα μικροτσίπ από τον Τραμπ, ενώ η Apple ανακοινώνει επενδύσεις $100 δισ. στις ΗΠΑ

Μετά την πίεση του Αμερικανού προέδρου, η Apple δεσμεύτηκε για νέα επένδυση 100 δισ. δολαρίων στην αμερικανική αγορά - Δασμοί-μαμούθ σε ημιαγωγούς και εξαρτήματα, αν δεν μεταφερθεί η παραγωγή στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Οργή Τραμπ για τα στοιχεία της απασχόλησης – Απέλυσε την επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας

Διεθνή / Οργή Τραμπ για τα στοιχεία της απασχόλησης – Απέλυσε την επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας

Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε τη διορισμένη από τον Μπάιντεν επικεφαλής «ανίκανη» και διέταξε την άμεση απομάκρυνσή της, μετά από δυσμενή έκθεση για την αγορά εργασίας.
LIFO NEWSROOM
Ο Χουάν Κάρλος ξεχρεώνει: Πλήρωσε 4 εκατ. ευρώ σε φίλους και αριστοκράτες που τον «έσωσαν» από την εφορία

Διεθνή / Ο Χουάν Κάρλος ξεχρεώνει: Πλήρωσε 4 εκατ. ευρώ σε φίλους και αριστοκράτες που τον «έσωσαν» από την εφορία

Ο τέως βασιλιάς της Ισπανίας επέστρεψε τα χρήματα που του είχαν δανείσει επιχειρηματίες και ευγενείς για να καλύψει μια τεράστια φορολογική οφειλή το 2021. Πώς τα κατάφερε από την εξορία στο Αμπού Ντάμπι
LIFO NEWSROOM