Δεύτερη νύχτα επεισοδίων στην Ολλανδία- Σε διαμαρτυρίες κατά της απαγόρευσης κυκλοφορίας

Δεύτερη νύχτα επεισοδίων στην Ολλανδία- Σε διαμαρτυρίες κατά της απαγόρευσης κυκλοφορίας Facebook Twitter
0

Επεισόδια ξέσπασαν για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα σε αρκετές πόλεις της Ολλανδίας, σε διαμαρτυρίες κατά της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Αστυνομικοί συγκρούστηκαν με διαδηλωτές στο Άμστερνταμ, στο Ρότερνταμ, αλλά και στη μικρή πόλη Γκέλεεν, κοντά στο Μάαστριχτ, σύμφωνα με τα ολλανδικά ΜΜΕ.

Ο δήμαρχος του Ρότερνταμ, Άχμεντ Αμπουταλέμπ, με διάταγμα έδωσε στην αστυνομία ευρύτερες εξουσίες για συλλήψεις. «Έχουν πραγματοποιηθεί συλλήψεις, υπάρχει επείγουσα έκκληση να φύγουν όλοι από την περιοχή», ανέφερε ο δήμος σε ανάρτηση στο Twitter.

Το πρωί της Δευτέρας ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε, καταδίκασε την «εγκληματική βία», αναφερόμενος στα επεισόδια της Κυριακής. «Είναι απαράδεκτο. Το κίνητρο αυτών των ανθρώπων δεν έχει καμία σχέση με τη διαμαρτυρία. Είναι εγκληματική βία και θα την αντιμετωπίσουμε ως τέτοια», τόνισε ο Ρούτε. Αξιωματούχοι της αστυνομίας έκαναν λόγο για τις «χειρότερες ταραχές των τελευταίων 40 ετών».

Την Κυριακή η αστυνομία συνέλαβε 250 άτομα σε διαδηλώσεις στο Άμστερνταμ, το Αϊντχόβεν και άλλες πόλεις. Συγκεντρωμένοι πυρπόλησαν οχήματα και λεηλάτησαν καταστήματα σε αρκετές περιπτώσεις. Σήμερα, Δευτέρα, δήμαρχοι αρκετών πόλεων ανακοίνωσαν ότι θα θέσουν σε ισχύ έκτακτα μέτρα, σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν περαιτέρω ταραχές.

Με πληροφορίες από AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΕΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΜΕΡΙΚΗ

Διεθνή / Η Ευρώπη «αποφασίζει» για τα Στενά του Ορμούζ χωρίς τους Αμερικανούς: Τι προτείνουν Μακρόν και Στάρμερ

Η ελευθερία της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ αποτελεί άμεση προτεραιότητα, κυρίως με δεδομένες τις παγκόσμιες οικονομικές επιπτώσεις που ο πόλεμος
THE LIFO TEAM
Γιατί ο Ζόχραν Μαμντάνι δεν θα πάει στο Met Gala

Ειδήσεις / Γιατί ο Ζόχραν Μαμντάνι δεν θα πάει στο Met Gala

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης επιβεβαίωσε ότι ούτε ο ίδιος ούτε η σύζυγός του, Ράμα Ντουάτζι, θα παραστούν στο φετινό Met Gala. Η απόφασή του έρχεται σε μια στιγμή που ο Μαμντάνι επιμένει δημόσια στο κόστος ζωής και στη φορολόγηση των πολύ πλούσιων.
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΓΚΑΛΟΠ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΝΔΡΕΣ

Διεθνή / Gallup: Η αύξηση της θρησκευτικότητας στους νέους άνδρες αλλάζει τις ισορροπίες μεταξύ των φύλων

Στις ΗΠΑ, το 42% των ανδρών ηλικίας 18 έως 29 ετών δηλώνει ότι η θρησκεία είναι «πολύ σημαντική» για τους ίδιους, ποσοστό αυξημένο αισθητά από το 28% που καταγραφόταν το 2022-2023
THE LIFO TEAM
ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ Χ XCHAT

Διεθνή / Έλον Μασκ: Η X λανσάρει το XChat, μία αυτόνομη εφαρμογή μηνυμάτων

Η εφαρμογή περιλαμβάνει λειτουργίες που εστιάζουν στην ιδιωτικότητα, όπως η δυνατότητα απενεργοποίησης των στιγμιότυπων οθόνης και η αποστολή μηνυμάτων που διαγράφονται αυτόματα μέσα σε λίγα λεπτά
THE LIFO TEAM