Δεύτερη δολοφονία πολιτικού στην Τυνησία

Δεύτερη δολοφονία πολιτικού στην Τυνησία Facebook Twitter
0

 

Κύμα αγανάκτησης και ξέσπασμα οργής προκάλεσε η δολοφονία του 58χρονου Μοχάμεντ Μπραχμί. Το ασθενοφόρο που μετέφερε τη σορό του στο νεκροτομείο χρειάστηκε πολλή ώρα εξαιτίας του πλήθους, που το συνόδευε φωνάζοντας συνθήματα κατά του κυβερνώντος ισλαμιστικού κόμματος Ενχαντά. Ανάμεσα στον κόσμο ήταν και η κόρη του Μπελκί, η οποία μαζί με την μητέρα της είδαν την εκτέλεση του 58χρονου ηγέτη της αντιπολίτευσης έξω από το σπίτι τους. Μέσα στο νεκροτομείο ο γιος του δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα τα συναισθήματά του.

«Μοχάμεντ Γκανουσί είσαι δολοφόνος . Τσόκρι Μπελαΐντ σήμερα υπάρχει άλλος ένας μάρτυρας δίπλα σου» έλεγε η Λεϊλά μπεν Ντεμπά δικηγόρος και ακτιβίστρια. «Ο Μοχάμεντ Μπραχμί πέθανε για το καλό της χώρας του. Κι εσείς Τυνήσιοι θα πρέπει να πεθάνετε για τον ίδιο σκοπό. Μόνο γι' αυτό αξίζει να πεθάνετε» φώναζε έξω από το θάλαμο του νεκροτομείου ο γιος του θύματος. «Την ημέρα κατά την οποία όλοι συμφωνούν στις αρχές μίας δημοκρατικής χώρας, ένας εγκληματίας εισβάλει στο σπίτι με παρακρατικούς και δολοφονεί τον αδελφό μας Μοχάμεντ Μπραχμί. Αυτοί οι παρακρατικοί τον έφαγαν με σφαίρες στο κεφάλι και στην κοιλιά» δήλωσε ο Νοουμέν ελ Φεχρί, βουλευτής.

Οι δράστες που παραμένουν ασύλληπτοι, επέβαιναν σε μοτοσικλέτα και πυροβόλησαν εν ψυχρώ το θύμα με 11 σφαίρες στο αυτοκίνητό του, έξω από τον τόπο κατοικίας του. Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο είχε εκτελεστεί τον Φεβρουάριο ο Τσόκρι Μπελαΐντ, επίσης επιφανές στέλεχος της αντιπολίτευσης.

ΠΗΓΗ: Euronews, Reuters

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε ποτέ αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Διεθνή / Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επιπλέον πως η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις πρώτες χώρες που απέστειλαν όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν σε πόλεις με πολυάριθμη ελληνική διασπορά
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Τα email στάλθηκαν πέντε ημέρες μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ο οποίος εξέτισε 13 μήνες φυλάκισης, μεταξύ άλλων για απόπειρα εμπλοκής ανηλίκου σε πορνεία
THE LIFO TEAM
ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΝΟΛΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ ΛΟΥΠΙΤΑ ΝΙΟΝΓΚΟ

Διεθνή / «Ρωτήστε τον Όμηρο»: Αντιδράσεις στα social μετά την επίθεση Μασκ σε Νόλαν και Νιόνγκο για την Οδύσσεια

Χρήστες στα social επισημαίνουν πως το να επιλέγεις μια «όμορφη μαύρη γυναίκα δεν αντιβαίνει με κανέναν τρόπο, σχήμα ή μορφή» σε αυτά που γράφτηκαν πριν από χιλιάδες χρόνια
THE LIFO TEAM
«Οι ΗΠΑ πρέπει να είναι προσεκτικές στην προμήθεια όπλων προς την Ταϊβάν», προειδοποιεί ο Σι τον Τραμπ

Διεθνή / «Οι ΗΠΑ πρέπει να είναι προσεκτικές στην προμήθεια όπλων προς την Ταϊβάν», προειδοποιεί ο Σι τον Τραμπ

«Η σχέση με την Κίνα και με τον πρόεδρο Σι είναι εξαιρετική, και οι δύο καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι να παραμείνει έτσι», έγραψε σε ανάρτησή του στο Truth Social ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου-Τζέφρι Έπσταϊν: Φέρονται να ζήτησαν από χορεύτρια ερωτική συνεύρεση και με τους δύο

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου-Τζέφρι Έπσταϊν: Φέρονται να ζήτησαν από χορεύτρια ερωτική συνεύρεση και με τους δύο

Οι δικηγόροι της αναφέρουν ότι είχε δεχτεί πρόταση αμοιβής 10.000 δολαρίων για να χορέψει σε ιδιωτικό πάρτι στην κατοικία του Έπσταϊν - Της είπε ότι θα πληρωνόταν επιπλέον και την πίεσαν να εμπλακεί σε σεξουαλικές πράξεις μαζί τους
THE LIFO TEAM