Δεν κερδίζει τελικά ούτε μία περιφέρεια η Λεπέν

Δεν κερδίζει τελικά ούτε μία περιφέρεια η Λεπέν Facebook Twitter
2

Καμία περιφέρεια δεν κατάφερε τελικά να κερδίσει  το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο (FN) στον δεύτερο γύρο των τοπικών εκλογών στη Γαλλία, παραδέχθηκε ο δεύτερος τη τάξει στην ιεραρχία του πολιτικού αυτού κόμματος Φλοριάν Φιλιπό.

«Είναι σίγουρο», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Φιλιπό, ερωτηθείς εάν επιβεβαιώνει ότι το κόμμα του δεν κατάφερε να κερδίσει καμιά περιφέρεια ή νομό, παρά τη νέα εκλογική του άνοδο.

Η πρόεδρος του FN Μαρίν Λεπέν είχε εκφράσει την αισιοδοξία της ότι το κόμμα της θα κέρδιζε δύο περιφέρειες.

Μεγάλος νικητής η γαλλική Δεξιά του Σρκοζί  οποία παίρνει τον έλεγχο σε 64 ως 70 διοικητικά διαμερίσματα από τα 101 που κρίνονταν στον β΄ γύρο της αναμέτρησης, σύμφωνα με τις προβλέψεις ινστιτούτων δημοσκοπήσεων.

Οι Σοσιαλιστές έλεγχαν μέχρι σήμερα τα συμβούλια των 61 περιφερειών επί συνόλου 101, αλλά μετά τις σημερινές εκλογές, σύμφωνα με τις προβλέψεις και τις δημοσκοπήσεις, δεν θα διατηρήσουν υπό τον έλεγχό τους 27 ως 37.

2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Ξέθαψαν τον Σαρκοζί, για να αναχαιτίσουν την πορεία της Λεπέν προς την προεδρία, ο οποίος χρησιμοποίησε κατά κύριο λόγο την λεκτική του φασιστικού κόμματος για να κερδίσει. Τελικά βγήκε νικητής με διαφορά, η Λεπέν ανέβασε τα ποσοστά του φασιστικού κόμματος πάνω απο το 25%, με λίγα λόγια, ΚΕΡΔΙΣΕ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στην Γαλλία. Το οτι σ΄αυτή την μεγάλη χώρα του διαφωτισμού, δεν υπάρχει ουσιαστικό αντίπαλο δέος στον φασισμό, περνάει απ΄όλη την Ευρώπη απαρατήρητο.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ