Δεν κερδίζει τελικά ούτε μία περιφέρεια η Λεπέν

Δεν κερδίζει τελικά ούτε μία περιφέρεια η Λεπέν Facebook Twitter
2

Καμία περιφέρεια δεν κατάφερε τελικά να κερδίσει  το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο (FN) στον δεύτερο γύρο των τοπικών εκλογών στη Γαλλία, παραδέχθηκε ο δεύτερος τη τάξει στην ιεραρχία του πολιτικού αυτού κόμματος Φλοριάν Φιλιπό.

«Είναι σίγουρο», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Φιλιπό, ερωτηθείς εάν επιβεβαιώνει ότι το κόμμα του δεν κατάφερε να κερδίσει καμιά περιφέρεια ή νομό, παρά τη νέα εκλογική του άνοδο.

Η πρόεδρος του FN Μαρίν Λεπέν είχε εκφράσει την αισιοδοξία της ότι το κόμμα της θα κέρδιζε δύο περιφέρειες.

Μεγάλος νικητής η γαλλική Δεξιά του Σρκοζί  οποία παίρνει τον έλεγχο σε 64 ως 70 διοικητικά διαμερίσματα από τα 101 που κρίνονταν στον β΄ γύρο της αναμέτρησης, σύμφωνα με τις προβλέψεις ινστιτούτων δημοσκοπήσεων.

Οι Σοσιαλιστές έλεγχαν μέχρι σήμερα τα συμβούλια των 61 περιφερειών επί συνόλου 101, αλλά μετά τις σημερινές εκλογές, σύμφωνα με τις προβλέψεις και τις δημοσκοπήσεις, δεν θα διατηρήσουν υπό τον έλεγχό τους 27 ως 37.

2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΣΡΑΗΛ ΠΟΛΩΝΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / Πολωνία: Βουλευτής της ακροδεξιάς επιδεικνύει ισραηλινή σημαία με σβάστικα στο κοινοβούλιο

«Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία μπροστά στα μάτια μας... είναι το νέο Τρίτο Ράιχ και η σημαία του θα έπρεπε να μοιάζει ακριβώς έτσι», δήλωσε ο Πολωνός βουλευτής, πριν εμφανίσει τη μεταποιημένη σημαία
THE LIFO TEAM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ

Διεθνή / Η Ισπανία εγκρίνει σχέδιο για τη νομιμοποίηση περίπου 500.000 μεταναστών χωρίς χαρτιά

Το σχέδιο προβλέπει τη χορήγηση άδειας διαμονής ενός έτους, με δυνατότητα ανανέωσης. Για να είναι κάποιος επιλέξιμος, θα πρέπει να διαμένει ήδη στην Ισπανία για τουλάχιστον πέντε μήνες και να μην έχει ποινικό μητρώο.
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Ξέθαψαν τον Σαρκοζί, για να αναχαιτίσουν την πορεία της Λεπέν προς την προεδρία, ο οποίος χρησιμοποίησε κατά κύριο λόγο την λεκτική του φασιστικού κόμματος για να κερδίσει. Τελικά βγήκε νικητής με διαφορά, η Λεπέν ανέβασε τα ποσοστά του φασιστικού κόμματος πάνω απο το 25%, με λίγα λόγια, ΚΕΡΔΙΣΕ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στην Γαλλία. Το οτι σ΄αυτή την μεγάλη χώρα του διαφωτισμού, δεν υπάρχει ουσιαστικό αντίπαλο δέος στον φασισμό, περνάει απ΄όλη την Ευρώπη απαρατήρητο.