Δεν κερδίζει τελικά ούτε μία περιφέρεια η Λεπέν

Δεν κερδίζει τελικά ούτε μία περιφέρεια η Λεπέν Facebook Twitter
2

Καμία περιφέρεια δεν κατάφερε τελικά να κερδίσει  το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο (FN) στον δεύτερο γύρο των τοπικών εκλογών στη Γαλλία, παραδέχθηκε ο δεύτερος τη τάξει στην ιεραρχία του πολιτικού αυτού κόμματος Φλοριάν Φιλιπό.

«Είναι σίγουρο», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Φιλιπό, ερωτηθείς εάν επιβεβαιώνει ότι το κόμμα του δεν κατάφερε να κερδίσει καμιά περιφέρεια ή νομό, παρά τη νέα εκλογική του άνοδο.

Η πρόεδρος του FN Μαρίν Λεπέν είχε εκφράσει την αισιοδοξία της ότι το κόμμα της θα κέρδιζε δύο περιφέρειες.

Μεγάλος νικητής η γαλλική Δεξιά του Σρκοζί  οποία παίρνει τον έλεγχο σε 64 ως 70 διοικητικά διαμερίσματα από τα 101 που κρίνονταν στον β΄ γύρο της αναμέτρησης, σύμφωνα με τις προβλέψεις ινστιτούτων δημοσκοπήσεων.

Οι Σοσιαλιστές έλεγχαν μέχρι σήμερα τα συμβούλια των 61 περιφερειών επί συνόλου 101, αλλά μετά τις σημερινές εκλογές, σύμφωνα με τις προβλέψεις και τις δημοσκοπήσεις, δεν θα διατηρήσουν υπό τον έλεγχό τους 27 ως 37.

2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι 10 κορυφαίοι προορισμοί ΛΟΑΤΚΙ+ στον κόσμο για τα ταξίδια της νέας σεζόν

Διεθνή / Οι 10 κορυφαίοι προορισμοί ΛΟΑΤΚΙ+ στον κόσμο για τα ταξίδια της νέας σεζόν

Με αφορμή τον Μήνας Υπερηφάνειας και τις χιλιάδες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν αυτές τις ημέρες σε πόλεις όλου του κόσμου προς τιμήν του Pride, νέα έρευνα αποκαλύπτει τους must - visit προορισμούς για την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα
LIFO NEWSROOM
Ιράν προς ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία: «Θα στοχοποιηθείτε αν παρέμβετε υπέρ του Ισραήλ»

Διεθνή / Ιράν προς ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία: «Θα στοχοποιηθείτε αν παρέμβετε υπέρ του Ισραήλ»

Η Τεχεράνη δηλώνει πως οι διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ για το πυρηνικό της πρόγραμμα καθίστανται πλέον «ανώφελες», κατηγορώντας την Ουάσιγκτον για συνενοχή στα ισραηλινά πλήγματα
LIFO NEWSROOM
Προπαγάνδα Ισραήλ στο ελληνικό YouTube, ενόψει της αποστολής προς τη Γάζα

Διεθνή / Προπαγάνδα Ισραήλ στο ελληνικό YouTube, ενόψει της αποστολής προς τη Γάζα

Το GHF δέχεται έντονη κριτική τόσο από διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις όσο και από τον ΟΗΕ, για περιορισμένη διανομή βοήθειας, ελλιπή πρόσβαση και καταγγελίες για έλεγχο των δικαιούχων
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Ξέθαψαν τον Σαρκοζί, για να αναχαιτίσουν την πορεία της Λεπέν προς την προεδρία, ο οποίος χρησιμοποίησε κατά κύριο λόγο την λεκτική του φασιστικού κόμματος για να κερδίσει. Τελικά βγήκε νικητής με διαφορά, η Λεπέν ανέβασε τα ποσοστά του φασιστικού κόμματος πάνω απο το 25%, με λίγα λόγια, ΚΕΡΔΙΣΕ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στην Γαλλία. Το οτι σ΄αυτή την μεγάλη χώρα του διαφωτισμού, δεν υπάρχει ουσιαστικό αντίπαλο δέος στον φασισμό, περνάει απ΄όλη την Ευρώπη απαρατήρητο.