«Δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο» -Μέσα σε ΜΕΘ της Βρετανίας

«Δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο» -Μέσα σε ΜΕΘ της Βρετανίας Facebook Twitter
0

«Κανένας μας δεν έχει ξαναδεί κάτι τέτοιο». Ίσως αυτή η φράση- γιατρών και νοσηλευτών σε ΜΕΘ- να αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο την κρίση του κορωνοϊού στη Βρετανία.

Στη χώρα έχουν εντοπιστεί 51.608 κρούσματα του κορωνοϊού και έχουν καταγραφεί 5.373 θάνατοι, σύμφωνα με τις τελευταίες επίσημες ανακοινώσεις που έγιναν το απόγευμα της Δευτέρας. Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην εντατική, καθώς επιδεινώθηκαν τα συμπτώματα κορωνοϊού που είχε.

Ο ρεπόρτερ Φέργκους Γουόλς και η κάμερα του BBC μπήκαν σε μία από τις μονάδες εντατικής θεραπείας που δίνονται καθημερινά οι μάχες με τον κορωνοϊό. «Είναι απίστευτο. Και ακόμη δεν έχουμε δει την κορύφωση. Δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε σε μια μεγάλη αύξηση, απλά δεν μπορούμε», ομολόγησε ένας από τους γιατρούς στη ΜΕΘ του University College Hospital στο Λονδίνο, δηλώνοντας ότι κανένας τους δεν έχει ξαναδεί κάτι τέτοιο.

«Είμαι νοσοκόμα στην εντατική εδώ και 23 χρόνια και ποτέ δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Ούτε στις βομβιστικές επιθέσεις στο Λονδίνο. Δεν το έχω δει ποτέ σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα», λέει στην κάμερα και μια νοσηλεύτρια.

«Ήμουν λίγο αφελής. Όταν ξεκινήσαμε υπέθεσα ότι θα ήταν οι πιο ηλικιωμένοι και άρρωστοι άνθρωποι. Αλλά έρχονται και κάποιοι νέοι, που είναι σε καλή φυσική κατάσταση», περιγράφει μέλος του προσωπικού.

 

Οι εργαζόμενοι φορούν διαρκώς τον προστατευτικό εξοπλισμό. Γράφουν τα ονόματά τους στις ποδιές που φορούν, για να αναγνωρίζουν ο ένας τον άλλον και επικοινωνούν με γουόκι- τόκι. «Δεν μπορούμε να φοράμε τον εξοπλισμό πάνω από μερικές ώρες. Μετά έχεις πονοκέφαλο, πρέπει να βγεις», λέει ένας από αυτούς.

Η κατάσταση είναι εξαντλητική, σωματικά και πνευματικά για γιατρούς και νοσηλευτές. Δεν μπορούν όλοι να το αντιμετωπίσουν, λέει μια νοσοκόμα και συμπληρώνει ότι δεν είναι κάτι ασυνήθιστο να παθαίνει κρίση πανικού κάποιος από το προσωπικό.

Το μήνυμα που στέλνουν στους πολίτες οι εργαζόμενοι σε αυτή τη ΜΕΘ είναι απλό και ξεκάθαρο. «Αν δεν μείνουν στο σπίτι, θα συνεχίσει να γίνεται αυτό. Το προσωπικό μας θα είναι εκτεθειμένο για περισσότερο καιρό. Είναι πολύ σοβαρό. Ελπίζω να ακούσουν εμάς και την κυβέρνηση».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Άκυρα τα δημοψηφίσματα για εργασιακά και υπηκοότητα - Κάτα από 30% η συμμετοχή

Διεθνή / Ιταλία: Άκυρα τα δημοψηφίσματα για εργασιακά και υπηκοότητα - Κάτα από 30% η συμμετοχή

«Ο μόνος πραγματικός στόχος του δημοψηφίσματος αυτού ήταν να πέσει η κυβέρνηση. Στο τέλος, όμως, οι Ιταλοί εκφράστηκαν υπέρ της πτώσης της αντιπολίτευσης», σχολιάζει η ιταλική κυβέρνηση
LIFO NEWSROOM
Το Νορβηγικό Ταμείο Πετρελαίου ζητά μεταρρυθμίσεις για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών κεφαλαιαγορών

Διεθνή / Το Νορβηγικό Ταμείο Πετρελαίου ζητά μεταρρυθμίσεις για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών κεφαλαιαγορών

Το κρατικό πετρελαϊκό ταμείο της Νορβηγίας, με περιουσία 1,9 τρισ. δολαρίων, καλεί για ενοποίηση φορολογικών, εταιρικών και εποπτικών κανόνων στην Ευρώπη, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πτώση της ανταγωνιστικότητας έναντι ΗΠΑ και Ασίας
LIFO NEWSROOM
Οι Ισραηλινοί κατέλαβαν το Madleen σε διεθνή ύδατα - «Μας έχουν απαγάγει», δήλωσε η Γκρέτα Τούνμπεργκ

Διεθνή / Οι Ισραηλινοί κατέλαβαν το Madleen σε διεθνή ύδατα - «Μας έχουν απαγάγει», δήλωσε η Γκρέτα Τούνμπεργκ

Ο στρατός του Ισραήλ έκανε ρεσάλτο στο πλοίο Madleen που επιχειρούσε να σπάσει τον αποκλεισμό της Γάζας μεταφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια - Η Γκρέτα Τούνμπεργκ και το πλήρωμα κρατούνται σε ισραηλινό λιμάνι, ενώ ειδικοί προειδοποιούν για επικείμενη επισιτιστική κρίση στη Γάζα
LIFO NEWSROOM
Βασανιστήρια της CIA: Δικαστική έρευνα για εμπλοκή βρετανικών μυστικών υπηρεσιών

Διεθνή / Βασανιστήρια της CIA: Δικαστική έρευνα για εμπλοκή βρετανικών μυστικών υπηρεσιών

Δύο υποθέσεις κρατουμένων του Γκουαντάναμο φέρνουν στο φως τη φερόμενη εμπλοκή των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών σε βασανιστήρια της CIA μετά την 11η Σεπτεμβρίου, με μια σπάνια δίκη να ξεκινά σε μυστικό δικαστήριο
LIFO NEWSROOM