Δεκάδες οι νεκροί στο Χαλέπι μετά από μπαράζ βομβαρδισμών τη νύχτα

Δεκάδες οι νεκροί στο Χαλέπι μετά από μπαράζ βομβαρδισμών τη νύχτα Facebook Twitter
0

Δεκάδες Σύροι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας σε περιοχές όπου υπάρχουν αντάρτες στο Χαλέπι. Οι αεροπορικές επιδρομές περιγράφονται ως οι σφοδρότερες των τελευταίων μηνών. Ένας ακτιβιστής αναφέρει πως πως οι βομβαρδισμοί ήταν συνεχείς και και αδιάκριτοι και κάνει λόγο για πολλές απώλειες. Σημειώνει πως ακόμη δεν υπάρχει ακριβής αριθμός για τους τραυματίες καθώς οι διασώστες συνεχίζουν να ερευνούν στα χαλάσματα.

Σύμφωνα με τον Guardian, μέχρι τα μεσάνυχτα, οι γιατροί και οι ακτιβιστές είχαν καταμετρήσει 49 νεκρούς μεταξύ των οποίων ήταν και αρκετά παιδιά.

Παρά τις αεροπορικές επιδρομές, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών ανακοίνωσε ότι θα επαναλάβει τις ανθρωπιστικές παραδόσεις στην πολιορκημένη περιοχή της χώρας.

Συνάντηση Σεργκέι Λαβρόφ και Τζον Κέρι στη Νέα Υόρκη για τη Συρία

Οι επικεφαλής της ρωσικής και της αμερικανικής διπλωματίας, Σεργκέι Λαβρόφ και Τζον Κέρι, συζήτησαν για τη συριακή κρίση στη Νέα Υόρκη, έπειτα από μια έντονη διαφωνία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.


Οι δύο υπουργοί συνομίλησαν αρχικά τηλεφωνικά "με πρωτοβουλία των Αμερικανών" μετά τη διέλευσή τους από τον ΟΗΕ πριν από τη συνάντησή τους, συνοδευόμενοι από την αντιπροσωπεία τους, για να "συνεχίσουν να συζητούν το πρόβλημα της διευθέτησης της συριακής (σύγκρουσης), σύμφωνα με μήνυμα που ανέρτησε στο Facebook το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.


Ενώπιον του ΟΗΕ, οι Κέρι και Λαβρόφ διαφώνησαν έντονα για τη Συρία, με τις ΗΠΑ να απαιτούν από τη Μόσχα "να καθηλώσει στο έδαφος" τα συριακά αεροσκάφη και να απαγορεύσει στη Δαμασκό να βομβαρδίζει τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης και άμαχους.

Δεκάδες οι νεκροί στο Χαλέπι μετά από μπαράζ βομβαρδισμών τη νύχτα Facebook Twitter


Απαθής, ο Λαβρόφ δεν έκλεισε την πόρτα σε μια επαναφορά της εκεχειρίας, η οποία κατέρρευσε τη Δευτέρα, αλλά δήλωσε ότι "δεν ήταν πλέον δυνατόν να υπάρχει μονομερής παύση" των εχθροπραξιών από τον στρατό του προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ, κατηγορώντας τους αντάρτες ότι άρχισαν εκ νέου τις εχθροπραξίες.


Η Διεθνής Ομάδα Υποστήριξης στη Συρία, στην οποία μετέχουν 23 χώρες και διεθνείς οργανώσεις, αναμένεται να συναντηθεί εκ νέου σήμερα στη Νέα Υόρκη, υπό την αιγίδα της Ουάσινγκτον και της Μόσχας, των οποίων οι διπλωματικές σχέσεις είναι όλο και πιο τεταμένες.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας χρόνος μετά το Νόβι Σαντ: Δεκάδες χιλιάδες Σέρβοι τίμησαν τα 16 θύματα της κατάρρευσης

Διεθνή / Ένας χρόνος μετά το Νόβι Σαντ: Δεκάδες χιλιάδες Σέρβοι τίμησαν τα 16 θύματα της κατάρρευσης

Το πλήθος τήρησε 16 λεπτά σιγής, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι τοποθέτησαν λουλούδια και κεριά γύρω από τα κιγκλιδώματα που εξακολουθούν να περιβάλλουν την είσοδο του σταθμού
LIFO NEWSROOM
Τέως πρίγκιπας Άντριου: Μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ήθελε να τα «ξαναπούν από κοντά»

Διεθνή / Τέως πρίγκιπας Άντριου: Μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ήθελε να τα «ξαναπούν από κοντά»

Τα έγγραφα της υπόθεσης φανερώνουν επίσης ότι η JP Morgan είχε προειδοποιήσει τις αμερικανικές αρχές για συναλλαγές που συνδέονταν με τον Έπσταϊν και ενδέχεται να σχετίζονταν με υποθέσεις εμπορίας ανθρώπων
LIFO NEWSROOM
«Favela Lives Matter»: Χιλιάδες στους δρόμους του Ρίο μετά την πιο φονική αστυνομική επιχείρηση στη Βραζιλία

Διεθνή / «Favela Lives Matter»: Χιλιάδες στους δρόμους του Ρίο μετά την πιο φονική αστυνομική επιχείρηση στη Βραζιλία

Οι διαδηλωτές κάλεσαν την κυβέρνηση να επανεξετάσει την πολιτική αστυνόμευσης που, όπως υποστηρίζουν, αντιμετωπίζει τις λαϊκές συνοικίες ως «ζώνες πολέμου»
LIFO NEWSROOM
Τανζανία: H Σαμίγια Σουλούχου Χασάν επανεκλέγεται πρόεδρος και εκατοντάδες θεωρούνται νεκροί στις ταραχές

Διεθνή / Τανζανία: H Σαμίγια Σουλούχου Χασάν επανεκλέγεται πρόεδρος και εκατοντάδες θεωρούνται νεκροί στις ταραχές

Οι διαδηλώσεις οδηγούνται κυρίως από νέους - Κατηγορούν την κυβέρνηση ότι υπονομεύει τη δημοκρατία καταστέλλοντας τους βασικούς ηγέτες της αντιπολίτευσης
LIFO NEWSROOM
Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Διεθνή / Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Οι Μαλδίβες πρωτοπορούν απαγορεύοντας σε όποιον γεννήθηκε μετά την 1η Ιανουαρίου του 2007 να αγοράζει ή να χρησιμοποιεί καπνό, με στόχο την «προώθηση μιας γενιάς χωρίς τσιγάρο»
LIFO NEWSROOM
Τανζανία: Γιατί βυθίστηκε στο χάος μετά τις εκλογές – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Διεθνή / Τανζανία: Γιατί βυθίστηκε στο χάος μετά τις εκλογές – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Οι Αρχές επέβαλαν πλήρες μπλακ άουτ στο διαδίκτυο, μπλοκάροντας δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ο στρατός περιπολεί στους δρόμους
LIFO NEWSROOM