COP26: Ο Ομπάμα στη διάσκεψη της Γλασκώβης για το κλίμα

COP26: Ο Ομπάμα στη διάσκεψη για το κλίμα στη Γλασκώβη Facebook Twitter
AP
0

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θα ταξιδέψει στη Γλασκώβη τον Νοέμβριο για να συμμετάσχει στη διάσκεψη κορυφής COP26 για το κλίμα.

Εκεί θα συναντηθεί με ακτιβιστές της νεολαίας και θα αντιμετωπίσει την απειλή της κλιματικής αλλαγής, δήλωσε η εκπρόσωπός του.

«Θα παρουσιάσει τη σημαντική πρόοδο που έχει γίνει τα πέντε χρόνια από την έναρξη ισχύος της Συμφωνίας του Παρισιού, θα αναδείξει την ηγεσία των νέων, σε όλο τον κόσμο και θα παροτρύνει για πιο ισχυρή δράση από όλους μας - κυβερνήσεις, ιδιωτικό τομέα, φιλανθρωπία, και της κοινωνίας των πολιτών», δήλωσε η Χάνα Χάνκινς, εκπρόσωπος του 44ου προέδρου των ΗΠΑ.

Ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν επιβεβαίωσε χθες ότι θα παραστεί στo άνοιγμα της συνόδου κορυφής μετά τη συμμετοχή του στη σύνοδο κορυφής των G20 στη Ρώμη.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι θα φέρει μαζί του 13 υψηλόβαθμους αξιωματούχους και μέλη του υπουργικού συμβουλίου, επιδεικνύοντας την προσέγγιση της διοίκησης Μπάιντεν για συλλογική δράση στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Από τη στιγμή που οι ΗΠΑ επέστρεψαν στη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, όταν ο Μπάιντεν ανέλαβε καθήκοντα τον Ιανουάριο, η κυβέρνηση έθεσε στόχο να μειώσει τις εκπομπές αερίων ρύπων κατά 50-52% σε αυτή τη δεκαετία.

Αλλά ο πρόεδρος κινδυνεύει να φτάσει στη Γλασκώβη χωρίς μεγάλη πρόοδο καλώς υπάρχουν πολλές συζητήσεις σχετικά με το αν το Κογκρέσο των ΗΠΑ θα εγκρίνει βασικά κονδύλια υποδομής και προϋπολογισμού, τα οποία θα θέτουν στόχους για καθαρή ενέργεια και μεταφορές, μεταξύ άλλων.

Η Energy Innovation, μια ερευνητική ομάδα με έδρα την Καλιφόρνια, δήλωσε ότι αυτά τα νομοσχέδια, αν συνδυαστούν με πολιτειακές πολιτικές και εκτελεστική δράση, θα μπορούσαν να θέσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες σε μια πορεία για την επίτευξη του στόχου τους για το 2030.

Ο Ομπάμα, κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας του ως πρόεδρος των ΗΠΑ το 2009, ταξίδεψε στην Κοπεγχάγη, όπου συνέβαλε άμεσα στις διαπραγματεύσεις κορυφής για το κλίμα με άλλους ηγέτες του κόσμου.

Οι διαπραγματεύσεις κατέληξαν σε μια συμφωνία που για πρώτη φορά καλούσε σε δέσμευση για τις εκπομπές ρύπων από όλες τις μεγάλες οικονομίες, όχι μόνο από τις βιομηχανικές χώρες. 

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΟΥΒΑ ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Διεθνή / Στην Κούβα ο αρχηγός της CIA: Η ενεργειακή κρίση βαθαίνει στη χώρα

Εκατοντάδες πολίτες βγήκαν ξανά στους δρόμους της Αβάνας διαμαρτυρόμενοι για τις πολύωρες διακοπές ρεύματος και τις σοβαρές ελλείψεις καυσίμων, την ώρα που η ενεργειακή κρίση στην Κούβα βαθαίνει ολοένα και περισσότερο
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: «Έχω πλήρη επίγνωση των λαθών μου στο παρελθόν, έχω αναλάβει την ευθύνη»

Ο πρίγκιπας Χάρι προειδοποιεί για την ανησυχητική αύξηση του αντισημιτισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο, τονίζοντας ότι το μίσος προς τις κοινότητες πρέπει να αντιμετωπίζεται με αποφασιστικότητα και χωρίς σιωπή
THE LIFO TEAM
NEW YORK TIMES ΙΣΡΑΗΛ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΜΗΝΥΣΗ

Διεθνή / Ισραήλ: Μηνύει τους NYT για άρθρο που καταγράφει βιασμούς Παλαιστινίων κρατουμένων

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε τους New York Times ότι «συκοφαντούν τους στρατιώτες του Ισραήλ» και επιχειρούν να δημιουργήσουν «ψευδή εξίσωση» ανάμεσα στη Χαμάς και τον ισραηλινό στρατό
THE LIFO TEAM