Στο Πόρτο θα διεξαχθεί ο τελικός του Champions League, αντί της Κωνσταντινούπολης, ανακοίνωσε η UEFA.

 

Ο τελικός ήταν στον «αέρα» μετά την απόφαση της Βρετανίας να βάλει στην «κόκκινη λίστα» για τους προορισμούς ταξιδιών την Τουρκία. Κάτι που σήμαινε ότι οι οπαδοί των δύο αγγλικών ομάδων που διεκδικούν το τρόπαιο, Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι, δεν θα μπορούσαν να ταξιδέψουν στην Κωνσταντινούπολη.

 

Το «Ντραγκάο», στο Πόρτο, θα φιλοξενήσει τον τελικό, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 29 Μαΐου, παρουσία 12.000 θεατών. «Έπειτα από ένα χρόνο κατά τον οποίο οι φίλαθλοι έμειναν εκτός των γηπέδων, η UEFA θεώρησε ότι πρέπει να γίνουν τα πάντα για να διασφαλιστεί ότι μπορούν να παραστούν οι υποστηρικτές των δύο ομάδων», εξήγησε η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία, για την απόφασή της να μεταφέρει τον τελικό. 

 

Αν και συζητήθηκε το ενδεχόμενο ο τελικός να γίνει επί αγγλικού εδάφους, «παρά τις εξαντλητικές προσπάθειες από μέρους της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και των αρχών, δεν ήταν δυνατό να επιτευχθούν οι απαραίτητες εξαιρέσεις από τους βρετανικούς κανόνες για καραντίνα», ανέφερε η UEFA στην ανακοίνωσή της.


Έτσι, επελέγη η λύση του Πόρτο, έπειτα από τη σχετική πρόταση των πορτογαλικών αρχών και της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας. Η Πορτογαλία είναι στην «πράσινη» λίστα της βρετανικής κυβέρνησης για τα ταξίδια, κάτι που σημαίνει ότι οι Άγγλοι οπαδοί δεν θα υποχρεωθούν να μπουν σε καραντίνα επιστρέφοντας στην πατρίδα τους μετά τον τελικό.

 

Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες για το πόσα άτομα θα μπουν στο γήπεδο, αλλά θα διατεθούν από 6.000 εισιτήρια στην Μάντσεστερ Σίτι και την Τσέλσι.

 

«Για περισσότερους από 12 μήνες οι φίλαθλοι δεν είχαν τη δυνατότητα να δουν τις ομάδες τους από κοντά και η πρόκριση στον τελικό του Champions League είναι το αποκορύφωμα για το ποδόσφαιρο σε επίπεδο συλλόγων. Το να στερηθούν αυτοί οι φίλαθλοι την ευκαιρία να δουν από κοντά το ματς δεν ήταν επιλογή και είμαι ενθουσιασμένος που βρέθηκε ένας συμβιβασμός», δήλωσε ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν.

 

«Έπειτα από τη χρονιά που βίωσαν οι φίλαθλοι, δεν ήταν σωστό να μην έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις ομάδες τους στο μεγαλύτερο ματς της σεζόν», συμπλήρωσε.